“KAZA DEĞİL CİNAYET”

SANAT HABER:Beşiktaş Belediyesi’nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile birlikte düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde 23 Ocak 2013 Çarşamba günü yönetmenliğini Ayten Başer’in yaptığı “Davutpaşa’nın Külleri” isimli belgesel gösteriliyor. Davutpaşa’daki 2008 yılında bir maytap atölyesinde gerçekleşen patlama, 21 işçinin ölümüne, 117 işçinin de yaralanmasına sebep oldu. Davutpaşa’da sevdiklerini kaybeden aileler bu patlamanın peşini bırakmadı. “Kaza değil, bu bir cinayet” diyerek kamuoyuna seslerini duyurmaya çalıştı.
“Davutpaşa’nın Külleri” belgeselinin gösteriminin ardından düzenlenecek söyleşiye yönetmen Ayten Başer katılacak. “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” 30 Ocak 2013 Çarşamba günü Alp Birol ve Serhat Güney’in yönetmenliğini üstlendiği “Berlin’in Türküsü” belgeseliyle devam edecek.

Belgesel hakkında:
31 Ocak 2008’de Zeytinburnu, Davutpaşa Emek İş Hanı’nda bulunan maytap atölyesinde meydana gelen patlama da 21 işçi hayatını kaybetmiş, 117 işçi ise yaralanmıştır. “Kaza değil bu bir cinayet” diyen aileler sorumluların yargılanması için bir araya gelerek seslerini duyurmaya, sorunlarını çözmeye, yaralarını onarmaya çalışmışlardır. Bu süreçte Davutpaşalı aileler, adalet mücadelesi vererek bir yandan kaybettikleri için son görevlerini yerine getirirken, bir yandan da süreç içinde haklarını öğrenmiş, işçi haklarına hassasiyetler geliştirmiş, değişmiş, dönüşmüş ve “Davutpaşalı Aileler” adında büyük bir ailenin içinde bulmuştur kendilerini. Kamuoyunun gündemine de “Davutpaşalı Aileler” olarak girmişlerdir.