GEMİDEN SONRA KURTARMA BOTU DA BATTI

Fırtınanın etkili olduğu İstanbul’da Şile açıklarında kömür yüklü bir gemiyle irtibat kesildi, geminin battığı belirtiliyor. Şile açıklarında batan “Volgo-Balt 199” adlı kuru yük gemisini arama çalışmaları sürüyor. Kayıp 12 personelden 1’inin cesedine ulaşıldığı, 4’ünün de kurtarıldığı açıklandı. Diğer personeli kurtarma çalışmaları sürüyor. Kurtarma botu da kayalıklara çarptı. Bottaki 6 kıyı emniyeti personelinden 2’si hayatını kaybetti, 4 personel ise aranıyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanı Binali Yıldırım, Şile’de batan yük gemisi için bölgeye giden arama kurtarma botunun da kayalıklara çarparak battığını ve 2 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Bu arada, Kilyos’ta da bir gemi sürüklenmeye başladı. Makine arızası olduğu ifade edilen gemi karaya oturtularak kurtarılmaya çalışılıyor. Dumanların yükseldiği gemide de 14 personelin bulunduğu açıklandı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Kilyos’ta sahile sürüklenen gemide herhangi bir can kaybının tespit edilmediğini ve kurtarma çalışmalarını sürdürdürüldüğünü bildirdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Türkeli Demir Sahası Dalyan Burnu önlerinde, “makine arızalı durumda, demir taramak suretiyle sahile sürüklenerek tehlikeye maruz kaldığını” bildiren “Antigua & Barbuda” bayraklı “BBC Adriatic” isimli gemiyi kurtarma çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.