BEŞİKTAŞ KENT: SİNEMASEVERLERE MÜJDE

LEVENT Kültür Merkezi’nde “Her Cuma Yeni Sinema” başlığı altında düzenlenen etkinlik kapsamında Türk filmleri Levent Kültür Merkezi’nde izleyicisiyle buluşuyor. Beşiktaş Belediyesi ve Yeni Sinema Hareketi işbirliğiyle düzenlenen etkinlik Onat Kutlar Sinema Salonu’nda sinema severleri ağırlayacak.
Belgesel sinemaseverler Levent Kültür Merkezi’nde buluşmaya devam ediyor. Onat Kutlar Sinema Salonu’nda bu kez farklı bir uygulama hayata geçiriliyor. “Her Cuma Yeni Bir Sinema” adı altında etkinlikler sinemaseverler ile buluşuyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Kasım ayının ilk haftasında kentlileri ağırlayan bu etkinlikle ilgili bu konuda şunları söyledi:
“Basın Yayınımızın Değerli Mensupları, Sevgili Sinema Emekçileri ve Yaratıcıları,
Bugün önemli bir başlangıcı paylaşıyoruz. Ulusal sinemamız artık Beşiktaş’ta.
Sinemamızın son dönemlerde üretilen çağdaş ürünlerini artık Beşiktaş Levent Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşturacağız. “Her Cuma Yeni Sinema” adıyla sürdürülecek bu etkinlik, 4 yıldır gerçekleştirdiğimiz “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği ile birlikte düşünüldüğünde ülke sineması için çok önemli bir sunum merkezi yarattığımızı söyleyebilirim. Filmlerimizin kendi özel tadına eşlik edecek, yaratıcı çabaları derinleştirecek, bizlere farklı ufuk turları yaptıracak söyleşiler de, bu çabalara kuşkusuz renk katacak. Sinemamızın gerek kamera arkası yaratıcılarını, gerekse sanatçılarımızı Beşiktaş kentlileriyle tanıştırmak bizler için de ayrı bir zevk olacak. Bildiğiniz gibi, her cuma söyleşili gösterimi yapılacak olan filmimiz, devam eden pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günlerinde 2 seans halinde yeniden izleyicilere sunulacak. Bu etkinliklerle Levent Kültür Merkezi-Onat Kutlar Salonu yeniden bir sinema merkezi haline gelecek. Değerli sinema insanı ve hemşehrimiz Onat Kutlar’ın anısına da bu özenin yakışacağına inanıyorum. Beşiktaş kenti ve kentlisi olarak her haftayı birer sinema ve sanat şölenine dönüştürmekten mutluyum. İnanıyorum ki ortak çabamız sinemamızın gelişimine önemli bir katkı sağlayacak ve sanata ve sinemaya sırt çevirenlere de doğru bir örnek olacaktır.
Yeniden hoş geldiniz.
İsmail ÜNAL
Beşiktaş Belediye Başkanı”