BJK SPOR: DERBİDEN GALİBİYET ÇIKMADI

BEŞİKTAŞ Erkek Basketbol Takımı, Fenerbahçe Ülker’e 83-74 mağlup oldu. Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmaya Beşiktaş, Jerrells, Christopher, Cevher, Muratcan ve Vidmar beşiyle başladı. Beşiktaş karşılaşmaya Christopher’in 3 sayılık basketleriyle başladı. Mükemmel bir oyun ortaya koyan Beşiktaş, Vidmar’ın basketiyle skoru 8-0’a getirdi. Savunmada etkili olan ve kolay sayı şansı tanımayan siyah-beyazlılar, Jerrells ile farkı açmaya devam etti. Çeyreğin son 3 dakikasında oyundaki üstünlüğünü kaybeden Beşiktaş, farkın kapanmasına engel olamadı ve ilk çeyreği 20-17 önde kapattı.
2. çeyreğe Beşiktaş, Jerrells’in 3 sayılık basketiyle başladı. Karşılıklı basketlerle geçen ilk beş dakika sonunda Serhat’ın başarılı atışlarıyla Beşiktaş, 34-29 üstünlük sağladı. Bu bölümden sonra hücumda top kayıpları yapan ve rakibin atışlarına engel olamayan Beşiktaş, farkın da erimesini engelleyemedi. Çeyreğin son 2 dakikasına, siyah-beyazlılar 39-36 önde girdi. Son 1 dakikada Tutku’nun etkili oyunuyla Beşiktaş, soyunma odasına 44-39 önde gitti. Karşılaşmanın 2. yarısına Beşiktaş, Vidmar, Jerrells, Tutku, Christopher ve Cevher beşiyle çıktı. 3. çeyreğe Beşiktaş, Vidmar ve Cevher’in arka arkaya bulduğu basketlerle başladı. Cevher Özer’le hücumda etkili olan ve skor üretmeye devam eden Beşiktaş, çeyreğin son 5 dakikasına 56-52 önde girdi. Dış atışlardaki başarı yüzdesini arttıran Beşiktaş farkı eritti ve çeyreğin son 2 dakikasına Beşiktaş, 2 sayı üstünlükle girdi (62-60). Son hücumlardan boş dönen Beşiktaş, bu bölümü 68-64 geride tamamladı.
Son bölüme Beşiktaş, Markota’nın pota altından bulduğu basketle başladı. Hücumda organize olamayan Beşiktaş, ilk 4 dakika sonunda 74-68 geriye düştü. Savunmada sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılar, dış atışlarda da istediği sayıları bulamayınca son 2 dakikaya 79-70 geride girdi. Siyah-beyazlılar, iyi başladığı bu karşılaşmadan son bölümlerde koparak 83-74 mağlup ayrıldı.