BEŞİKTAŞ KENT: ÜCRETSİZ POLİKLİNİK

BEŞİKTAŞ’TA ücretsiz poliklinik hizmeti de kentliye sunuyor. Sağlık işleri her semtten hasta kabul edebilirken ikinci temel görevi ise ilçe sınırlarında meydana gelen vefat olaylarında, defin izin kâğıdı gibi, yasal işlemleri gerçekleştiriliyor. Ücretsiz poliklinik hizmeti veren sağlık işleri her semtten hasta kabul edebilirken ikinci temel görevi ise ilçe sınırlarında meydana gelen vefat olaylarında, defin izin kâğıdı gibi, yasal işlemlerin Sağlık İşleri Müdürlüğü hekimleri tarafından gerçekleştiriliyor. Beşiktaş Belediyesi sağlık işlerini hassasiyetle yürütmeye devam ediyor. Öte yandan her gün mesai saati başlangıcından akşam saat 22.00’ye kadar Çırağan’daki Beşiktaş Belediyesi ek binasında cenaze nöbeti tutan bir hekim bulunuyor. Beşiktaş sınırları dâhilinde cenaze sahibi,(adli olmayan)vefat edenin nüfus kâğıdı ve var ise hastalık raporu ile yukarıda belirtilen yer ve saatlerde Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli hekimlere başvurabilirler.
Sağlık hizmetlerinden bir diğeri ise, hasta nakil ambulansları ile mesai saatleri içinde ilçedeki durağan durumdaki hastaların evden hastaneye, hastaneden eve naklinin yapılabilmesidir.
Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği 32 parametre kapsamında olan, acil vakalarda 7 gün 24 saat acil yardım ambulansının yanı sıra, 444 44 55’ten ulaşabileceğiniz sağlık danışma desteği de Beşiktaş Belediyesi’nin sağlık hizmetleri arasında yer alıyor.