İSMAİL BAŞTUĞ: “ÇİFTE BAYRAM KUTLU OLSUN”

Neredeyse aynı günlerde; 29 Ekim ve Bayram… Öncelikle, her iki Bayram’ında herkese kutlu olmasını diliyorum. Sağlık ve mutluluklar bizimle olsun… Ülkemiz gerçekten zor bir durumdan geçiyor. Terör belası bitmek bilmiyor. Dahası her geçen gün azıyor. Şehitlerimiz içimizi yakıyor.
Onun için “Sağlık ve mutluluklar bizimle olsun” diyorum. Acılar son bulsun, huzur olsun!…
İnanın; bunların değeri parayla pulla ölçülmez!.. Kıymetini bilelim sahip olduklarımızın, Bayram vesilesi ile bu samimi duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim önce…
YAŞAM ALANLARI VE İNSAN
Kentle ilgili yazacaklarıma gelince, farkındasınızdır, üç sayıdır Beşiktaş’ta yapılan işlerle ilgili manşet atıyoruz. Beşiktaş Belediyesi’nin Köy içi bölgesinde yaptığı yoğun çalışmanın bilgilerini sizlere ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bu kadar yayın bilgi acısından mutlaka doyurucu olmuştur. Bu konu ile ilgili sormak istedikleriniz varsa bize ulaşabilir, bilgi alabilirsiniz. Diyeceğim şudur; Çarşı’nın içinde yeni bir hayat başlıyor bundan böyle… Çünkü kırılan dökülen taş yollar baştan sona yenilendi. Aydınlatma işlerininde ele alınacağını öğrendim. Yeri gelmişken, yeniden söyleyeyim, geçtiğimiz yıllarda yazmıştım, bir kez daha tekrar edeyim. Buradaki sokak lambalarını dokuya uygun şöyle antika gibi yaparlarsa bence çok daha güzel olacak. Masaların kalkacak olması, daha doğrusu gelişigüzel konmayacak şekilde düzenlenmesi de yayalara rahat yürüme alanı yaratacaktır. (Plastikler kalksa ve tüm oturma alanları tahta olsa!..) Çünkü son zamanlarda bu konuda bize de şikayetler geliyordu. Önemli olan bir orta yolun bulunması ve herkesin memnun olması, kimsenin hakkının yenmemesi.. Birde şu devasa demir yangın merdivenleri kaldırılabilse… Esnaf poşetlerde bez torbalara geçse…
Diğer mahallelere gelince, geçen yıllar birçok iş yapılmıştı, mutlaka böylesine köklü çözümler ve değişimler olacaktır buralarda da… Bilgi aldığımız taktirde sizlerle paylaşacağım söz!..
En son edindiğim bilgi ise gerçekten önemli. Çok detaylı değil ama biraz bahsedeyim. Beşiktaş’ta trafik yer altına alınacakmış. Bu konuda İstanbul Büyükşehir’in bir bilgi kırıntısı var. Beşiktaş Meydanı’nın altından geçecek trafik düzenlemesi haberi ile ilgili bugüne kadar birçok projenin bilgisini edindik. Ama hiçbiri gündeme gelmedi. Önceleri “Havaray” denildi, Barbaros Meydanı’ndan geçecek… Sonra trafik bugün söylendiği gibi yer altına alınacak dendi. Bakalım bu sefer söylenen ne kadar gerçek olacak. Bu konununda takipçisiyim. Ne yapılacaksa bir an evvel yapılsın, çünkü bu trafik gerçekten başa bela!..