KENT: GENÇLİKLE KUTLADILAR

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nın Beşiktaş Meydanı’nda düzenlediği törene CHP Beşiktaş Gençlik Örgütü Başkanı Selim Kayan damgasını vurdu. 29 Ekim kutlamasında CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik meydana CHP çelenki bıraktı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak ve bayram için konan yasakları protesto ve bayram kutlamasını Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleştiren partililer sabah saat 10:30’da bir araya geldiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından düzenlenen törende CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik Beşiktaş Meydanı’na çelenk bıraktı. Çelenk töreninin ardından bir konuşma yapan CHP Beşiktaş Gençlik Örgütü Başkanı 22 yaşındaki Selim Kayan, “Her türlü baskı ve engellemelere rağmen bu meydanı dolduran AKP iktidarının göstermiş olduğu faşizan uygulamalara rağmen yılmayıp mücadele azminde olan CHP’nin yürekli neferleri hepinizi saygıyla selamlıyorum. Özgürlüğünü, bağımsızlığını kısacası her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonunda elde ettiği büyük zaferin sonucu olan varoluşumuzun teminatı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yılı kutlu olsun. Bundan yaklaşık altı saat önce Taksim’den Ankara’ya seferberlik yürüyüşüne gitmek isteyen ancak çeşitli bahanelerle yollarından geri döndürülen arkadaşlarımızla birlikte oturma eylemindeydik.” dedi.

“Meydanlar bizimdir”
Meydanların vatandaşlara ait olduğunu sözyleyen Selim Kayan, “Buradan Beşiktaş Demokrasi Meydanı’ndan şu anda Ankara’da başlamak üzere olan seferberlik yürüyüşüne binlerce selam gönderiyoruz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gelecek nesillerin Türkiye’de Cumhuriyetin ilanı günü ona merhametsizce hücum edenlerin başında Cumhuriyetçiyim iddiasında bulunanların yer aldığını görerek şaşırcaklarını asla unutmamalıyız. Bilakis Türkiye’nin münevver ve Cumhuriyetçi çocukları böyle Cumhuriyetçi geçinmiş olanların hakiki zihniyetlerini tahlil ve tesbitte Hiçbir tereddüte düşmeyeceklerdir. Bu anlayışla Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yasak getiren Suriye’de ki rejime dikdatörlük diyerek Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya seferberlik yürüyüşüne katılmak isteyen Cumhuriyet neferlerinin iktidara cevabımız açık ve nettir. Ferman AKP’nin ise meydanlar bizimdir” diye konuştu.

“Atamızın emanetçisiyiz”
Kayan sözlerini şu cümlelerle sürdürdü, “Bizler Cumhuriyetiz Ata’mızın emanetçisiyiz biz analarız, babalarız, bizler mücadele azmi ve kararlılığımızı içişleri Bakanlığı’nın genelegelerinden değil atamızın Bursa Nutku’ndan almaktayız. Sevgili yol arkadaşlarım Toplumumuzun yarısı rejim korkusu içinde, hapishaneleri açlık grevinde işçisi, öğrencisi, memuru, emeklisi herkesin kaygı içinde olduğu, tarımı, sanayisi ve enerjisi dışa bağımlılaştırılmış, askeri darbelerden gözleri körelmiş eğitim ve sağlık sistemi sermayenin elinde olduğu bilimin yerini kaderin aldığı hukuk sistemine darbe vurulmuş bir rejimi kurtarmaktır görevimiz. İşimiz hiçte kolay olmasa gerek. İnanıyorum ki atatürk ilke ve devrimlerinden aldığımız güç ve azimle önümüzdeki nice engelleri yıkacak ve cumhuriyetimizin nice yıldönümlerini barış ve kardeşlik içinde kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları olmak üzere Cumhuriyet, demokrasi, özgürlük ve toprak bütünlüğümüz için canlarını feda eden gazi ve şehitlerimizi anıyor onların aziz hatırları önünde şükranla eğiliyorum.”

Ufuk ÇOBAN