KENT: “BİR KÜMES MÜZİKHALİ”

Melih Cevdet Anday Sahnesi minikleri kucaklamaya devam ediyor. Geçitğimiz haftalarda minik tiyatroseverlere merhaba diyen Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde, “Bir Kümes Müzikali” adlı oyunla, çocuklar neşeli saatler geçirdi. Ne yapacağını bilemeyen kara kara düşünen kümes hayvanlarının baskı kuran kümes sahibi ile arasında geçen diyolağlar ve sonra demokrasiyle tanışmaları ele alınıyor.

Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi çocuklar neşeli saatler geçirdi. Ekim ayının 13’ünde “Bir Kümes Müzikali” adlı oyun, minik tiyatroseverler ile buluştu. Oktay Şenol’un yazıp yönettiği oyunda baskı ile şartların olumsuzluğa doğru sürüklendiği teması vurgulanırken demokrasinin ne olduğunu da anlatılmaya çalışılıyordu. “Bir Kümes Müzikali” ile ilgili oyun hakkındaki bazı detaylar ise şöyle sıralanıyordu:
“Bir kümes içerisinde yaşayan tavuklar, civcivler ve horozlar, şarkı söyleyip dans ederlerken, çiftliğin sahibi Tonton Dede’nin köpeği Pısır ile horoz arasında liderlik konusunda bir tartışma geçer. O sırada Tonton Dede gelir, artık çok yaşlı olduğunu, çiftliği başkasına devredeceğini söyler. Çiftlikteki hayvanlar buna çok üzülür, ama Tonton Dede kararlıdır. Tonton Dede çiftliği, Pata adlı bir adama bırakır. Pata adlı adamın Debur adında bir köpeği vardır. Tonton Dede gittikten sonra Pata’nın ilk işi, çiftliğin köpeği Pısır’ı kovup, yerine kendi köpeği olan Debur’u almaktır. Pata’nın bütün direktiflerini çiftlikteki hayvanlara Debur açıklar, böylece çiftlik baskılı bir yönetime geçmiştir. Çiftlikteki tavuklardan biri olan Kubik’in sabah erkenden yumurtlayamama sorunu vardır. Pata’nın ilk direktifi sabah erkenden yumurtlanması doğrultusundadır, yumurtlamayan tavuk çiftlikten kovulacaktır. Hayvanlar arasında bir telaş başlar.”