SPOR: “ÖNCE DEĞERLERİMİZ”

ALTYAPIYA özel tesisten bu sezon şampiyonluk adayının en güçlü ismi Beşiktaş olarak gösteren Beşktaş Teknik Direkötürü Samet Aybaba, dikkatleri üstüne çekti. Aybaba, 8. haftadan sonra daha taraftarın farklı bir Beşiktaş izleyeceğini söyledi.
Beşiktaş’ın teknik adamı Samet Aybaba yaptığı açıklamalarla spor gündemine baş sıraya yerleşti. Şampiyonluğun en büyük adayının kendileri olduğu söyleyen Samet Aybaba, herşeyi maç maç düşündük diyor. Aybaba, “İlk olarak şampiyonluğa oynayan bir takım yaratalım dedik kısıtlı imkanlarımıza rağmen. Avrupa kupalarında da yokuz dedik. Oyuncularımız hep gidelim, kazanalım, gelelim diye konuştuk. Herşeyi maç maç düşündük buna bağlı olarak gençlerimizin gelişimini sağlamayı hedefledik. Biz şampiyonluğun en büyük adayıyız diye başladık düşüncemizde hala böyle. Yukarıdaki takımlarla aynı hedefteyiz. Biz onlara göre lige daha iyi başladık. Kadromuz çok kısıtlı, kulübeden gerekli desteği alamıyoruz” diye konuştu. Samet Aybaba, alt yapının önemli bir değer olduğunun da altını çizerken şunları söyledi:
“Bizim alt yapımız iyi. 9 tane alt yapıdan oyuncumuz var. Orada da eksikler var. Yıllardır alt yapıya yatırım yok. Fulya’da sunu çimle, soyunma odası olmayan bir yerde çalışıyorlar. Geniş planlarımızda şu an ki yeri altyapıya verereK, arka tarafta bir alan yeni bir tesis yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Yenilgiye tahammül edemediklerini de söyleyen Beşiktaş teknik direktörü Samet Aybaba, sözlerine şöyle devam ediyor:
“Bir değişim yaşıyoruz. Son 2 senede bireysel katkıyla Beşiktaş bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Artık takım olarak oynayıp, rakibi zorluyoruz. Son 2 senede ben, rakibini zorlayan bir Beşiktaş görmedim. Ama yavaş yavaş yapmaya başlıyoruz. Fizik gücümüz iyi. Oyuncularımız çok istekli. Rakibe top geçtiğinde de çok koşuyorlar. Bu çok önemli bir olay.”
Aybaba, Beşiktaş takımının 8. ve 10. haftadan sonra daha iyi bir takım olacağını düşündüğünü söyledi.