BJK SPOR: ÖVGÜ DOLU SÖZLER

BEŞİKTAŞ Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Beşiktaş’ın, tarihinin en zorlu günlerini yaşadığını belirterek, kulüp yönetim kuruluna tolerans tanınması gerektiğini söyledi. Yalçın Karadeniz, Ceylan InterContinental Otel’de gerçekleştirilen Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Beşiktaş Kulübü’nün, tarihinin en zorlu günlerini yaşadığına dikkati çekerek, “Bu zorlu günleri yaşarken elbette ki herkesin istediği durumlar olmayabilir. Bunlar oluyor. Bazı arkadaşlarım yönetimin ve başkanın söylediklerini gündeme getirerek, yumruğu masaya vurmak gerektiğini söylüyor. Divan Kurulu, muhalefetin merkezi olmadığı gibi yönetim kurulunun güven mekanizması da değildir” dedi.

Kimsenin elinde sihirli değneğin olmadığını kaydeden başkan Karadeniz, şöyle konuştu: “Sihirli değneğin yaptığını ne bir kurum ne de bir şahıs yerine getirebilir. Her şey maddidir. Her kurum ve şahıs maddi nedenlerden sıraya girmişse çözmek kolay değildir. Arkadaşlara tavsiyem, biraz daha tolerans göstermeleridir. Beşiktaş’ın son şansını heba etmememiz gerekiyor. Hiçbir zaman içerden ve dışardan desteklenen böyle bir yönetim olmamıştır. Yeni Beşiktaş’ın inşa edilmesinde kimsenin şüphesi olmasın. Yönetim ne yapmalı. Tarihimizden ve mazimizden gelen saygı ve bağlılık içinde yönetim ile başkan bu birlik ve beraberliği temin edecek, moral motivasyonu sağlayacak birliği sağlamalıdır.”

-Başkan Orman’a teşekkür-
Kulüp yönetiminin gece gündüz çalışmasını göz ardı etmemek gerektiğini anlatan Yalçın Karadeniz, seçildikten sonra gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantılarına katılan kulüp başkanı Fikret Orman’a özel teşekkür etti.
Yönetimin yolunu kesmemek gerektiğini vurgulayan Karadeniz, “Yöneticilik, sadakat ve ciddiyet ister. Yönetime girdikten sonra da gayret sürmelidir. O zaman başkanın büyük sorunlara eğilmesi sağlanmış olur. Karamsarlığa kapılmak doğru değildir. Ortak kimliğimiz olan Beşiktaş sevgisi bu durumları yenecek ve düzlüğe çıkacağız” diye konuştu.
Başkanın, yapılan ikinci toplantıya da geldiğini ve buna alışkın olmadıklarını kaydeden Yalçın Karadeniz, kulüp yönetim kurulunun tam kadro toplantıda bulunduğunu belirterek, “Başkan İzmir’den kalkmış buraya gelmiş. Sekiz senede zoraki gelmediği ortamlara iki toplantıdır geliyor. Şeref vermişler. Alışkanlıklarımızı elimizden almasınlar. Kendilerine özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Kulüp Denetleme Kurulu’nun faaliyetleriyle ilgili görüşlerini de aktaran Karadeniz, “Denetleme Kurulu raporlarının verilmesinde zaman zaman muhasebe kayıtlarının geç verilmesi, deplasman durumları ve yer durumları nispetinde sapma durumu oluyordu. Ancak son raporun süresi biraz daha geçmiş oldu. Denetleme Kurulu Başkanı ile görüştüm, genel sekreter ile görüştüm. Bu konunun iletişim noksanlığından kaynaklandığını gördüm. Kulübümüzün kurumsallaşma noksanlığını ortaya koyuyor. Genel sekreter konunun üzerinde hassasiyetle duracaklarını bildirdi” dedi.
Hürriyet