BEŞİKTAŞ: GÖZ KAMAŞTIRAN SERGİ

AZERBAYCAN’LI 1991 doğumlu beden engelli Meryem Alakberli’nin Türkiye’deki ilk resim sergisi İstanbul’da Dolmabahçe Sanat Galesi’nde açıldı. Azerbaycan’lı 1991 doğumlu beden engelli Meryem Alakberli’nin Türkiye’deki ilk resim sergisi İstanbul’da Dolmabahçe Sanat Galesi’nde açıldı. Adeta azmin ifadesi olan renkli sergi davetlileri büyüledi. Serginin açılışına aralarında siyaset ve sanat dünyasından isimlerin de olduğu şekçin bir davetli kitlesi iştirak etti.
Doğumdan özürlü olan Meryem Alakberli’nin ‘Reklerin Dansı’ isimli sergisinde sergilenen çalışmaları davetlilerden büyük beğeni topladı. Törene katılan davetliler çalışmaları yakından incelediler.
Davetliler daha önce Almanya, Fransa ve Rusya gibi değişik ülkelerde çalışmaklarını sergileyen Alakberli’ye yakından ilgi gösterdiler.
Sergide duygularını dile getiren Azeri davetliler, bu denli bir başarılı sergiyi hiç beklemediklerini, renkli ve başarışlı çalışmaları görünce gururlandıklarını dile getirdiler.
Serginin açılışlında konuşan Ak Parti İstanbul milletvekili Türkan Dağoğlu: “Kardeş bir ülke ressamının resimlerinin burada sergilenmesi mutluluk verici. Genç bir ressamın elinden böyle eserlerin çıkmış olması bizi fazlasıyla gururlandırdı.“ dedi
Türk Konseyi Genel Sekreteri Emekli Büyükelçi Halil Akıncı ise Azerbaycan’ın Türk Dünyası’nda özel bir konumu olduğunu ve Azeri halkının Türk dünyasına şiir, müziği ve mizah gibi alanlarda önemli isimler kazandırdığını kaydetti.
Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov ise sergiden büyük heyecan duyduğunu ve bu serginin dünyaya Azeri halkının hayatın bütün ağır şartlarda bile ne denli başarılara imza atabildiğinin göstermesi adına bir mesaj olduğunu söyledi.
Serginin açılışına Meryem Alakberli’nin anne ve babası da katıldı.
Macaristan Prensesi’nin de hazır bulunduğu gecede daha sonra serginin kurdelesi kesildi ve gün anısına Azeri ressama madalya ve şilt verildi.
haber3.com