BJK SPOR: “ALMEİDA BİZİM OYUNCUMUZ”

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Samet Aybaba 3-0 kazandıkları Sanica Boru Elazığspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, ”İkinci yarı mükemmel oynadık ve golden sonra rakip çözüldü” dedi. Aybaba, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Anadolu takımlarında kendisinin de yıllarca çalıştığını hatırlatarak, ”İstanbul’a geldiklerinde ilk 25 dakika alan daraltarak, kontra ataklarla çıkmayı planlarlar. Bunu bildiğimiz halde etkili olamadık. Öndeki oyuncularımız hareketli paslaşamadılar. Kenardan pozisyon çıkaramadık” dedi.

“GOLDEN SONRA RAKİP ÇÖZÜLDÜ”
İlk 20 dakikanın ardından oyuna ağırlıklarını koyduklarını kaydeden Samet Aybaba, ”Deplase olduğumuz her seferinde pozisyon bulmaya çalıştık. İkinci yarı mükemmel oynadık. Golden sonra rakip çözüldü. Daha farklı olabilirdi. Biz her zaman bu dirençle oynarsak, rakibin direnci düştüğünde ve bizimki arttığında farklı skorlar alırız” şeklinde konuştu.

”KEYİFLİ ANLARI BOZMAYALIM”
Maç sonunda başına yabancı cisim isabet etmesi nedeniyle yaralanan Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’a geçmiş olsun dileklerinde bulunan tecrübeli teknik adam, yaşanan bu olaylarla taraftarların oluşan güzel ortamı bozmamalarını istedi.
Aybaba, Beşiktaş için mücadele edenlerin böyle keyifli ortamları bozmaması gerektiğini vurgulayarak, ”Doğru şeyler değil. Biz Beşiktaşlılara yakışmıyor. Buraya gelenler sadece Beşiktaş için geliyor. Sayıları artacaktır. İçerdeki oyuncularımızın mücadelesiyle destek gelecektir. Taraftara teşekkür ederim” diye konuştu.

“RAKİPTEN DAHA HIZLI KOŞACAĞIZ”
Beşiktaş’ın genel oyun planıyla ilgili bilgi veren siyah-beyazlı takımın çalıştırıcı, ”Futbolun içinde her şey var. Her karşılaşmaya farklı anlayışla çıkıyorsunuz. Farklı düşünceler, farklı forvet ve hücum tercihleri olacak. Savunmada da farklı tercihler olacak. Genel oyun planımız rakipten daha fazla koşmak, daha fazla şut atmak ve daha fazla istemek. Bir takım görüntüsü vereceğiz. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde istediklerimiz alacağız. Bunları yapacağımız maçlar olacak. Yapamayacağımız karşılaşmalar da olacak. Bu durumda duran toplar ve yıldız oyuncularımız devreye girecek” dedi.

“ALMEDIA ARTIK BİZİM OYUNCUMUZ”
Batuhan Karadeniz’in performansına da değinen Aybaba, ”Bu maçta düşük seviyedeydi. Her zaman aynı performansı alamazsınız. Onun performansını yükseltmek için daha çok çalışmamız gerekiyor. Almeida da artık bizim oyuncumuz. Transfer dönemi bitti. Kapasitesini yükseltmemiz lazım. Bunu başaracağız” şeklinde konuştu.