BJK SPOR: AYBABA’DAN HÜCUM EMRİ

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Aybaba, futbolcularından, bugünkü maçta hücum futbolu istedi, “Rakip Elazığspor, biz Beşiktaş’ız. İnönü’de, taraftarın önünde savunma futbolu istemiyorum” diye konuştu. Sanica Boru Elazığspor ile ligdeki dördüncü maçına çıkacak olan Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Samet Aybaba futbolcularıyla yaptığı taktik toplantısında hücum emri verdi.
Siyah-beyazlı teknik adamın toplantı sırasında futbolcularının gözünün içine bakarak, “Rakip Elazığspor, siz Beşiktaş’sınız. İnönü’de taraftarın önünde savunma futbolu istemiyorum. Bugünkü maçta gerekirse Batuhan ile Almeida’yı aynı anda oynatabilirim’ diye konuştuğu belirtildi.
Rakipte dikkat edilmesi gereken oyuncuların, Tum, Murat ve Köksal olduğunu da dile getiren Samet hoca, “Elazığspor’un özelikle en zayıf yönü savunması. Buna rağmen Bilica yine de tecrübesiyle bize zorluk çıkarabilir. Fakat ne olursa olsun Elazığspor’un artıları bizim gücümüze yaklaşamaz. Biz İnönü’de oynuyoruz ve Beşiktaş’ız. Galatasaray maçında bile açık ve hücum futbolu oynadık. Bundan sonra Beşiktaş kendi evinde kendine yakışır bir şekilde oynayacaktır” ifadelerini kullandı.

‘İyi futbol seyrettireceğiz’
Ligde üç puan kazandıklarını fakat İnönü’de henüz üç puanla tanışamadıklarını oyuncularına aktaran deneyimli hoca, “Galatasaray maçında bunu taraftarımıza yaşatmak maalesef nasip olmadı. Ama futbol olarak tribünleri memnun ettiğimize inanıyorum ki takım olarak henüz hazır olmadığımız bir dönemden geçmemize rağmen iyi oynadık. Bugün de o gün oynadığımız futbolun daha fazlasını seyrettireceğiz. Kesinlikle kötü futbol oynamak için bahanemiz yok. İnönü’den hiç bir takımın puanla ayrılmaması lazım” diye konuştu.

Kanatları çalıştırdı
Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Boluspor ve Beylerbeyi ile iki tane hazırlık maçı oynama şansı yakalayan Beşiktaş, bugün Sanica Boru Elazığspor karşısında lig sınavına çıkacak. Milli takım kamplarındaki futbolcular ve sakatlıklar nedeniyle sürekli eksik çalışan Kartal, dün yaptığı antrenmanın ardından kampa girdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirdikleri taktik idmanından sonra kampa alınan siyah-beyazlı oyuncular, iki hafta boyunca yaptıkları tüm çalışmaların finalini dün akşam gerçekleştirdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba dün yapılan taktik antrenmanında değişik on birler denedi. Tecrübeli teknik adam, özellikle kanat oyuncularının üzerinde çok dururken, içeriye yapılan ortaların boşa gitmemesi yönünde Almeida ve Batuhan’ı uyardığı öğrenildi.
Fotospor