SAYI 273

Birlik oldular!..

30 Ağustos Zafer Bayramı Beşiktaş’ta geleneksel fener alayı ile yine geçtiğimiz yıllardaki gibi coşkuyla kutlandı. Etiler’deki “İlhan Selçuk ve Cumhuriyet Aydınlanmasını Yaratanlar Anıtı” önünde bir araya gelen binlerce kişi, meşaleler ve bayraklarla marşlar söyleyerek Arnavutköy’e yürüdü.
Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kapsamında İstanbul’da ilk tören Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenmişti. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın anıta çelenk koymasıyla başladı.
Beşiktaş’ta 30 Ağustos coşkusu günün ilk saatlerinden akşama kadar yaşandı. Geleneksel fener alayı yürüyüşüne ilgi büyüktü. Fener Alayının tamamlandığı noktada, Ömer Güven Parkı’nda konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Türkan Saylan’ın, İlhan Selçuk’un yuvasına hoş geldiniz. Kurtuluş Savaşı’nın başladığı noktaya hoş geldiniz” diye konuşma yaptı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
30 Ağustos Zafer Bayramı Beşiktaş’ta, geleneksel olarak düzenlenen fener alayı ile binlerce kentlinin katılımıyla kutlandı. Etiler’de bulunan İlhan Selçuk Anıtı önüne binlerce kişi geldi. 30 Ağustos’u kutlayan binlerce kentli, ellerinde Beşiktaş Belediyesi’nin dağıttığı meşaleler ve bayraklarla marşlar söyleyerek Arnavutköy sahiline hep birlikte yürümüş oldu.

Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübü üyeleri ile Beşiktaş Belediyesi bandosunun performansları da oldukça dikkat çekiciydi. Arnavutköy’e kadar gerçekleşen fener alayı yürüyüşünde sergilediği yürüyüşe, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, AKUT, TGB, motor grupları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu da katıldı.
Fener alayının bitiş noktası olan Arnavutköy Sahili’nde bulunan Ömer Güven Parkı’na gelindiğinde Beşiktaşlılar, Kurtuluş Savaşı Heykeli önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal marşı okudu. Beşiktaş Kentlisi adeta meydana sığmadı. Yoğun kalabalığın olduğu alanda konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal vatandaşlara, “Hoşgeldiniz sevgili Mustafa Kemal’ciler, hoşgeldiniz Cumhuriyetçiler. Kurtuluş Savaşı’nın başladığı noktaya hoşgeldiniz” diye hitap etmişi.
Geçtiğimiz yıllarda da binlerce kentli bir araya gelerek 30 Ağustos coşkusunu bir arada yaşadı. Geleneksel hale gelen fener alayı yürüyüşünün ardından gerçekleşen konserlerle de coşku zirve yapmıştı. Geçen yıllar da Yonca Lodi, Feridun Düzağaç gibi ünlü isimler Beşiktaş kentlisi ile birlikteydi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleşen etkinliklerle Beşiktaşlılar coşkuya doydu. Geçtiğimiz yıllarda Zafer Bayramı etkinlikleri, Beşiktaş Belediyesi tarafından iki ayrı meydanda coşkulu bir şekilde kutlanmıştı. Beşiktaş meydanında sabah saat 08.30’ta gerçekleştirilen törenle başlayan Zafer Bayramı kutlamalarına Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal başta olmak üzere Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, meclis üyeleri ve muhtarlar da katılmıştı. Zafer töreni Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ile sona erdi. Bir başka tören de akşam saat saat: 19.30’da Arnavutköy Meydanı’nda yapılmıştı.

Dünya Barış Günü kutlandı

spot: Dünya Barış Günü nedeniyle bir çok etkinlik Beşiktaş’ta gerçekleşti. Dünya Barış Günü’nde Beşiktaş Belediyesi Türk ve Yunanlı halk oyunları ekiplerini bir araya getirdi. Barbaros Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 400 yabancı konuk yer aldı. Halk oyunları grupları Beşiktaş’ın cadde ve sokaklarını turladı.

Beşiktaş Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Türk ve Yunanlı halk oyunları ekiplerini bir araya getirdi. Barbaros Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 400 yabancı konuk yer aldı. Halk oyunları grupları Beşiktaş’ın cadde ve sokaklarını turladı. Best FM’den Gönen’inde bir konser verdiği etkinliğin açılışına Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu’nun yanı sıra Yunanistan’dan çeşitli protokol üyeleri de katıldı.
Beşiktaş Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında “Türkiye – Yunanistan Dostluğu Halk Oyunları Festivali” etkinliği düzenledi. Yunanistan’dan 6 grubun aralarında bulunduğu yaklaşık 300 sanatçının katıldığı etkinlik Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda düzenlenmiş oldu. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu’nun yanı sıra Yunanistan’dan çeşitli protokol üyeleri de katıldı.
Etkinlik kapsamında aralarında Beşiktaş Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin de yer aldığı hem Türk, hem de Kostas Leivadiotis yönetimindeki Yunanlı halk oyunları grupları Beşiktaş Çarşısı’nda, Beşiktaş’ın cadde ve sokaklarında tur atmış oldular. Katılımcılar, aynı zamanda Gönen’in sevilen şarkılarına da eşlik ettiler. Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu konuyla ilgili olarak şunları söylemişti: “Barış, insanların mutluluk, güven ve huzur içinde yaşayabilmesi, savaşlar ve anlaşmazlıklar nedeniyle meydana gelen can kaybının ortadan kalkması için önemli bir unsurdur. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü Yunanistanlı komşularımızla bir araya gelerek Beşiktaşlılarla birlikte renkli bir etkinlikle kutladık.”
Öte yandan Dünya Barış Günü, Beşiktaş Belediyesi tarafından Dünya Barış Parkı’nda saat 19.00’da çeşitli etkinliklerle de kutlandı. Dünya Barış Günü ile ilgili etkinlik programı ise şöyleydi:
“1 Eylül 2012 Cumartesi

Beşiktaş Belediyesi
Saat: 19.00-Dünya Barış Parkı’nda Buluşma
Saat: 19.30-Geleneksel Kıyafetler ile Ihlamurdere Caddesi Boyunca Barbaros Meydanı’na Yürüyüş
Saat: 20.30-Gönen Konseri
Saat: 21.15-Halk Oyunları Festivali”

Cinsel sağlığa destek!..

Prof. Dr. Mehmet Sungur yönetimindeki Dünya Cinsel Sağlık Günü Paneli Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Panele Beşiktaş Kentlisi’nden ilgi büyüktü. Panelde, cinsel haklar ve cinsel sağlık konuları tartışıldı.

Dünya Cinsel Sağlık Birliği’nin belirlediği Dünya Cinsel Sağlık Günü’nünde Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi’nde düzenlemiş olduğu seminerle güncel ve hassas konulara da değindi. Dünya Cinsel Sağlık Günü’nün bu yılki teması ‘Farklılıklarla birlikte yaşanan bir dünyada herkese cinsel sağlık’ olarak belirtiliyor. Dünya Cinsel Sağlık Birliği Türkiye’de etkinliklerin düzenlenmesi ve 4 Eylül tarihinin gelenekselleştirilmesi için temsilcilik görevini Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Z. Sungur’a verdi.
Sungur, gerçekleştirmiş olduğu panel ile Levent Kültür Merkezi’nde Beşiktaşlıları ve İstanbulluları ağırladı. Çocuklara, kadınlara, farklı cinsel yönelimlere sahip insanlara, farklı din ve kültürlerden gelen kişilere yönelik ayrımcılık ve şiddetin yaygın tahmin edilenden çok daha yaygın olduğunu belirten Prof. Dr. Sungur’un konuyla ilgili şunları aktarıyor: “Dünya Sağlık Örgütü bir raporunda 150 milyon kız ve 73 milyon erkek çocuğun fiziksel temas içeren bir cinsel şiddete maruz kaldığını ya da cinsel birleşmeye zorlandığı yer alıyor. Milyonlarca çocuk yalan vaatler ve çeşitli aldatmacalar aracılığıyla pornografi kurbanı oluyor ya da parayla ilişki kurmaya zorlanıyor. On kadından 6’sı yaşamı boyunca en az bir kez fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor. Cinsel saldırıların yüzde 50’si 16 yaşın altındaki kız çocuklarına yöneliyor. Dünya genelinde insan ticaretinin yüzde 80’i kadın ve kız çocuklarıyla ilgili olarak gerçekleştiriliyor. Aile içi şiddet, mahremiyet, korku ve utanç gibi nedenlerle yeterince rapor edilmemekle birlikte istatistiksel olarak her geçen gün artıyor. Namus ve kıskançlık gerekçesiyle işlenen kadın cinayetleri de her geçen medyaya daha fazla yansıyor.”

Prof. Dr. Sungur, “Farklılıklar cinselliğin en temel ve kaçınılmaz özelliklerinden biri. Farklılık yalnızca tolere edilen ya da kabul edilmesi gereken bir özellik değil. Aynı zamanda insan yaşantılarının zenginliğini sağlayan ve simgeleyen bir kavram olarak da kucaklanması gereken bir özellik. Ne var ki çoğu kez, eşitlik benzerliklerle eş değer tutuluyor. Oysa farklılıklar eşitliğe aykırı bir kavram değil. Ayrıca farklılıklarla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz” diyor.
Bu yılki Dünya Cinsel Sağlık Günü aktiviteleri Beşiktaş Belediyesi ile işbirliğiyle gerçekleştirilmiş oldu. Herkese açık düzenlenen panelde cinsel haklar ve cinsel sağlık konuları tartışıldı.

Akut’la doğada yaşam

Beşiktaş Belediyesi AKUT ile geçtiğimiz dönemlerde olduğu
gibi bu yılda da yepyeni projelere imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 4 günlük eğitim programına minikler dahil oldu ve kampı tamamladı.

Beşiktaş Belediyesi AKUT işbirliğinde çalışmalarına devam
ediyor. Ağustos ayının son günlerinde AKUT belli yaş gurubundaki miniklerle doğada
yaşam sloganı ile hazırlamış olduğu programı paylaştı. Kampa katılan minikler bir çok konuda eğitim gördü. 4 günlük sürecin sonucunda ekip, kampı tamamladı. AKUT ile
geçtiğimiz dönemlerde de Beşiktaş Belediyesi bir çok projeye imza atmıştı. Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen kamp duyurusunu, sosyal medyadan da AKUT, takipçileriyle paylaştı.
AKUT yetkilileri sosyal medya ortamından programı şöyle duyurdu: “Beşiktaş Belediyesi ile birlikte 29 Ağustos – 01 Eylül tarihleri arasında 12-15 yaş grubu öğrencilere yönelik doğa kampı gerçekleştiriyoruz.”
AKUT öğrencilerin programın bitiş gününü de sosyal medya ortamında aktardı: “Beşiktaş Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz 4günlük AKUT’la Doğada Yaşam Projemiz bitmiştir. Öğrenciler dönüş yolundadır.” Beşiktaş Belediyesi kış döneminde de AKUT ile birlikte bir çalışmaya daha imza atmıştı. Afet bilincinin geliştirilmesi için Beşiktaşlılar’dan büyük ilgi gören eğitim programları gerçekleştirilmişti. Beşiktaş Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde yapılan etkinlikte afet bilincinin geliştirilmesi başta olmak üzere deprem, sel ve yangına karşı vatandaşların hayat kurtaracak önlemler konusunda bilgilendirilmesi amaçlanmıştı.
Bölge sakinlerinin bir araya geldiği bir “mahalle toplantısı” şeklinde gerçekleşecek olan eğitimlerle afet bilincinin geliştirilmesi ve afet öncesi önlemler konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi amaçlanıyordu.

Şehitlerimize saygı

BEŞİKTAŞ’IN sosyal olaylara duyarlılığıyla bilinen taraftar grubu ”Çarşı” terör olaylarını protesto yürüyüşü düzenledi. İnönü Stadyumu çevresinde toplanan taraftarlar üzüntülerini ifade için kollarına siyah bantlar bağladı. Grup, Türk bayrakları ve ”Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, ”Bir Ölür Bin Doğarız”, Adımız Kara Kartal, Yuvamız Hakkari Dağ Komando Tugayı” yazılı pankartlarla stadyum önünden yürüyüşe başladı. Her yaş grubundan taraftarın bulunduğu kalabalık, Gümüşsuyu üzerinden Taksim Meydanı’na doğru, ”Çarşı terör e karşı”, ‘Türkiye uyuma şehidine sahip çık’, ‘Şehidim hakkını helal et bize’, ‘Şehitleri ölmez vatan bölünmez’ sloganları atarak yürüdü. Siyah-Beyazlı taraftarlar, Gümüşsuyu Asker Hastanesi’nin önünde ”Mehmetçik sen bizim her şeyimizsin” şeklinde slogan attı. Büyük bir Türk bayrağı açan taraftarlar polisin güvenlik önlemleri altında Beşiktaş’tan Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Kalabalık grup, Taksim Meydanı’na ulaştığında iki kadın taraftar, ‘Atam İzindeyiz’ yazılı çelengi Atatürk Anıtı’nın önüne bıraktı. Daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunan grup İstiklal Marşı okudu.
Çarşı Grubu adına yapılan basın açıklamasında, şehitlere seslenilerek, “Şimdi ise sözde demokrasi ve bağımsızlık isteyen vatan hainlerine karşı dimdik ayaktasınız. Gerektiğinde canınızı vermekten kaçınmıyorsunuz. Bizler sizlere hakkımızı helal ediyoruz, sizler de bize hakkınızı helal edin” ifadeleri kullanılırken, gruptakiler, “Teröriste sarılan bizden değildir” sloganı attı. Terör saldırılarının vatan sevgilerini daha da perçinlediğine dikkati çeken Çarşı Grubu, ay-yıldızlı bayrağın sonsuza kadar dalgalanacağını kaydetti. Çarşı Grubu’nun protestosu, terör eylemleri sonucu şehit olan polis ve askerlerin isimlerinin okunması ve “burada” diye karşılık verilmesiyle son buldu.

Kadro yenilendi

İstanbul Süper Amatör Lig 2.Grupta mücadele edecek olan Leventspor, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. İlk maçının ertelenmesinden sonra ikinci haftada ilk resmi sınavını deplasmanda Vardarspor karşısında verecek olan Kırmızı Siyahlı Leventspor’da değişimler de yaşanıyor. Santrafor Mithat’ın Bayrampaşa Tuna takımından geri dönmesi ve Bayrampaşaspor masörü Ali Aydın Betkayan’ın takıma dahil olması bunlar arasında bulunuyor. Bununla birlikte, kaleci antrenörlüğü görevine Ali İlker Çelik getirildi.
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen görüşmeler sonrasında 2012-2013 sezonu için karşılıklı anlaşılan tecrübeli kaleci antrenörü Leventspor’un idmanında yer alarak teknik heyete resmi olarak katılmış oldu.
Öte yandan İstanbul Süper Amatör Lig 2. Grup’ta, Namık Sevik deplasmanında ilk resmi maçında Vardar karşısına çıkacak olan Leventspor, 2012-2013 sezonunun başlamasıyla birlikte teknik heyetin eksik gördüğü yerlere takviye yapmaya devam ediyor. Geçen haftalar içinde santrafor Ercan Işık’ın takımdan ayrılmasıyla eksik kalan forvet mevkiine takviye yapmak isteyen Leventspor, sezon başı iç transferde anlaştığı, sonrasında ailevi nedenlerinden dolayı takımdan ayrılmak isteyen ve Bayrampaşa Tuna ile anlaşan Mithat Geyik ile yeniden anlaşma sağladı. 2 Temmuz günü, iç transferde 1987 doğumlu futbolcu ile anlaşılmış, fakat daha sonra 25 yaşındaki pivot santrafor, bazı özel nedenlerden dolayı takımıdan ayrılmak zorunda kalmıştı. Geçen hafta ilk resmi maçında da Paşabahçe’ye karşı Bayrampaşa Tunaspor’da başarıyla forma giyen futbolcu, ani bir karar ile mutsuz olduğunu, takımdan ayrılmak istediğini Bayrampaşa Tunaspor Kulüp Başkanı’na belirtmiş ve transferi için gerekli evrakları temin ederek serbest kalmıştı. Ardından Leventspor’a dönmek için kulüple bir görüşme yapan Mithat Geyik ile anlaşma sağlandı ve kadroya dahil edildi.

MAGAZİN HABERLERİ

PEŞ PEŞE NİKAH KIYILDI
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal iki ünlünün nikahını kıydı. Nurgül Yeşilçay’ın dizi sektöründe çalışan kardeşi Tuğtekin Yeşilçay Yasemin Akbel’le hayatını birleştirirken ekranların ünlü ismi Hande Ataizi Amerikalı Benjamin Harvey ile evlendi. Ünlü oyuncu Hande Ataizi, Amerikalı sevgilisi Benjamin Harvey ile Şile’de, Ulupelit Köyü’nde yapılan kır düğünüyle evlendi. Çift; 150 kişinin katıldığı törene, 10 kişilik bir müzik grubuyla, Roman havası eşliğinde geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın “Sizden yüksek bir sesle ‘Evet’ istiyorum” demesi üzerine, Hande Ataizi “Baskı altında mı ‘Evet’ diyeceğim” diye espri yaptı. İsmail Ünal’ın kıydığı ikinci nikah ise Polonezköy’de Nurgül Yeşilçay’ın dizi sektöründe çalışan kardeşi Tuğtekin Yeşilçay ile Yasemin Akbel’in nikahı oldu. Düğün töreninde Yeşilçay kardeşler duygusal anlar yaşadı. Tuğtekin Yeşilçay-Yasemin Akbel çifti, 300 kişilik bir kır düğünüyle hayatını birleştirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın kıydığı nikahta çiftin şahitliklerini Nurgül Yeşilçay ile Serhat Akbel yaptı. Tören öncesi habercilere “Anne-babamız hayatta olmadığı için ailenin büyüğü benim. Bizim için buruk bir nikah oluyor” diyen Nurgül Yeşilçay, imzalar atıldıktan sonra gözyaşlarına boğuldu.

“SÖZ ARTIK EMNİYETTE”
ETİLER- Tuğba Ekinci sevgilisi Murat Aksu ile geldiği Etiler Karakolu’nda menajeri Kemal Aslan ve kardeşinden şikayetçi oldu. Üzgün olduğu gözlenen Tuğba Ekinci, “Bize bunları en son yapacak insan neler yaptı, çok üzgünüm” dedi. Ekinci, yaşadığı olayı “Menajerim Kemal Aslan’la sözleşme süremin bitmesine üç ay kaldığı için sevgilim Mesut Aksu, benim adıma hesap kitap işleri için Kemal’in ofisine gitti. Karşısına 50 bin lira borç çıkarmışlar. Mesut da doğal olarak ‘Borcu belgelendirin, ne borcu bu’ diye sormuş. Bunun üzerine menajerimin kardeşi ofise elindeki silahla girip Mesut’u tehdit edip etmiş. Mesut da olay daha fazla büyümesin diye apar topar ayrılmış oradan. Biz de gelip gerekli şikayetimizi yaptık. Söz artık emniyette” diye konuştu.

ESKİ EŞE YANIT
BEBEK- Sevgilisi Tolga Karaçelik tarafından tartaklandığı öne sürülen Nurgül Yeşilçay’dan, olay sonrası kendisine destek çıkan eski eşi Cem Özer’i kızdıracak açıklama geldi. Karaçelik tarafından darp edilen oyuncu Nurgül Yeşilçay olay sonrası ilk kez sessizliğini bozdu. Yeşilçay, kavgadan sonra “O zibidi Nurgül’ün şöhretini kullanıyor. Nurgül Türkiye’nin kıymetlisisiniz” sözleriyle Karaçelik’i hedef alıp, kendisine destek çıkan eski eşi Cem Özer’i de uyardı. Cihangir’deki gece sonrası ortalardan kaybolan oyuncu Nurgül Yeşilçay önceki haftalarda Bebek’te ortaya çıktı. Bir arkadaşıyla yemek yiyen Yeşilçay’ın çıkışta fark ettiği gazetecilere sırtını dönmesi dikkat çekti.

“ŞİMDİLİK ÇOK ERKEN”
BEBEK- Sevilen dizi ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisine Mihrimah Sultan karakteriyle giren Pelin Karahan, eşi Erdinç Bekiroğlu’yla Bebek turunda fotoğraflandı. Gazetecilerin, “Bebek düşünüyor musunuz?” sorusuna oyuncu, “Açıkçası ikimiz de çok istiyoruz ama şimdilik erken. Ben de Erdinç de şu anda kariyerlerimizi düşünüyoruz. İlk fırsatta bu düşüncemizi gerçekleştirmek istiyoruz” yanıtını verdi.