BJK SPOR: Q7’NİN KADERİ ÇİZİLDİ

BEŞİKTAŞ’TA Quaresma, Almeida ve Fernandes başta olmak üzere birçok futbolcunun menajerliğini yapan Jorge Mendes’in Türkiye temsilcisi olan Ahmet Bulut, son dönemde kendilerine yöneltilen suçlamalara cevap verdi. Bulut, kendisi ve Mendes hakkında basında yer alan haberlerin çoğunun gerçek dışı olduğunu söyledi. Radyospor’da Aydın Cingöz’ün sorularını yanıtlayan Ahmet Bulut, bir yıllık sözleşmesi daha bulunan Quaresma’ya takım aradıklarını belirterek, 10 gün içinde bu futbolcunun başka bir kulübe geçebileceğini belirtti. Bulut, “Quaresma’nın bir yıllık daha sözleşmesi var. Biz ancak bir kulüp bulabilirsek Beşiktaş’tan ayrılabilir. Rusya’dan birkaç teklif aldı ancak kendisi gitmek istemedi. Biz de onun tercihlerine saygı duymak zorundayız. Ama önümüzdeki 10 gün içinde bir takım bulabiliriz” dedi.

QUARESMA İNDİRİMİ KABUL ETMEDİ
Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun yıllık ücrette indirim yapma talebini Quaresma’nın kabul etmediğini belirten Ahmet Bulut, “Beşiktaş, bir FEDA talep etti, ancak Quaresma kabul etmedi. Artık bunlar geçmişte kaldı. Ortada bir sorun var, biz şimdi onu çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ’IN BANA BORCU OLDUĞU DOĞRU AMA 19 MİLYON LİRA DEĞİL
Beşiktaş’ın eski yöneticisi Sinan Vardar’ın, “Ahmet Bulut’un Beşiktaş’tan 19 milyon lira alacağı var” iddiasını da yanıtlayan Bulut, şöyle konuştu:
“Sinan Bey bu bilgiyi nereden almış bilmiyorum ama tamamen yanlış. Benim Beşiktaş ile yaptığım sözleşmeler ortada. Halka açık bir şirket olduğu için isteyen herkes bu sözleşmelerde ne yazdığını görebilir. Beşiktaş’ın bana borcu olduğu doğru ama bu rakam kesinlikle 19 milyon lira değil. Benim 19 milyon lira alacağımın olması için 190 milyon liralık futbolcu satmam gerekir, ki bu mümkün değil. Benim bu zamana kadar Beşiktaş’tan aldığım paralar da ortada. Mesela Beşiktaş Kulübü’nden Quaresma için hiçbir şekilde menajerlik ücreti talep etmedim. Sadece Mendes, sözleşmesinde yer alan parayı aldı. Ben Beşiktaş’a getirdiğim oyunculardan hiçbir zaman yüzde 10 komisyon da almadım. Hep daha düşük ücretler aldım. Çünkü kulübün durumunu biliyorum. Öyle iddia edildiği gibi yüzde 10’un üzerinde komisyon falan almadım.”

EMRE ÖZKAN’A ‘SAKIN GİTME’ DEMEDİM
Beşiktaş yönetiminin Gökhan Süzen’e karşılık İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a takas vermek istemediği Emre Özkan’a, “Belediyespor’a sakın gitme” diye telkinde bulunduğu iddiasını da yalanlayan Ahmet Bulut, “Bunlar üzücü iddialar. Ben hiçbir futbolcuma hiçbir zaman oraya gitme, buraya gitme demedim. Futbolcu için hangi seçenek iyiyse, onu tavsiye ettim” dedi.

ALMEİDA BONSERVİS BEDELSİZ GELDİ, FERNANDES’İ 2 MİLYON EURO’YA GETİRDİK
Portekizli ortağı Mendes ile birlikte geçmişte Beşiktaş’a yaptıkları jestlerden de söz eden menajer Ahmet Bulut, “Biz Fernandes gibi bir futbolcuyu 2 milyon euroya getirdik. Almeida bonservis bedelsiz geldi” diye konuştu.

ARDA’NIN DEĞERİ 24 MİLYON EURO, HEDEFİ İNGİLTERE’YE GİTMEK
Menajeri olduğu Arda Turan’ın şu anki değerinin 24 milyon euro olduğunu ifade eden Bulut, “Rusya’nın Anzhi Kulübü teklif getirdi ancak gitmek istemedi. Bizim kafamızdaki plan Arda’nın İngiltere’ye gitmesi. Atletico Madrid’e de bu durumu ilettik. Eğer iyi bir teklif olursa Arda Sezon sonunda İngiltere’ye gidecek. Türkiye’ye dönmeyi düşünmüyor. Eğer dönerse ilk görüşeceğimiz takım Galatasaray” dedi. Bulut, bu sezon Arda’nın Galatasaray’a dönüşü için herhangi bir görüşme ve girişim yapmadıklarını da sözlerine ekledi.

EMRE BELÖZOĞLU İLE ORTAK OLDUĞUM DEDİKODU
Emre Belözoğlu ile ortak menajerlik şirketi kurdukları iddiasını da yanıtlayan Bulut, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bunlar tamamen dedikodu. Bu söylentileri bazı meslektaşlarım çıkarıyor. İnsanlar başarılı olanları çekemez. Herkes kendi kapısının önüne bakmalı. İftira atmak çok basittir. Ve maalesef ki biz Türkler buna çok müsaitiz. Ben 12 senedir menajerlik yapıyorum. Emre hiçbir şekilde bana futbolcu tavsiye etmedi. Benim onunla öyle bir diyaloğum yok. Benim Emre ile ortaklığım sıfırdır.”
Fotospor