AKTÜEL: “ARABULUCULAR YORULMASIN”

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç ile yaptığı ortak basın toplantısında, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesine yönelik arabuluculuk gayretlerine ilişkin olarak net konuştu. 3 Şartı Hatırlattı ve “Bunları Sağlamıyorlarsa Yorulmasınlar” dedi.
Türkiye’nin bu konuda ortaya koyduğu 3 şartı hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Bizimle bu konuda görüşmek isteyenlere verdiğimiz cevap bellidir. Birincisi özürdür, ikincisi tazminattır, üçüncüsü Filistin’de ambargonun kaldırılmasıdır. Bunlardan herhangi birisi olmadığı sürece normalleşmenin olması mümkün değildir” dedi.
Arabuluculara da mesaj gönderen Başbakan,”Sartlarımızı sağlama alacak arabuluculara ‘evet’ deriz. Yoksa boşuna yorulmasınlar” ifadelerini kullandı.
“Libya’daki Saldırıyı Nefretle Kınıyorum”
Başbakan Erdoğan, Libya’da ABD Büyükelçisi’nin öldürülmesini sert bir dille kınadı ve “Terörün dini, milleti, ırkı yok. Ortak tavır şart” sözleriyle kınadı.
“Diplomatları hedef alan bu tür saldırıları en sert şekilde, nefretle kınıyorum” diyen Erdoğan, terörün her türü ile mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.
Başbakan, “Terörle mücadelenin her zaman yanında olduk. Zira şu anda terörle mücadele içerisinde olan bir ülkeyiz. Bunun ne demek olduğunu çok iyi biliriz” dedi.
Olayın üzüntü verici olduğuna dikkat çeken Başbakan, “Olay Libya’daki demokratik dönüşüme yönelik atılan adımları engellemeyecektir” ifadelerini kulllandı.
TRT