BEŞİKTAŞ: ÇELENK ENGELİNE PROTESTO

CUMHURİYET Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkanlığı bazı kaymakamlıkların, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda CHP örgütlerinin Atatürk anıtlarına çelenk koymasına izin vermemesi durumunu Beşiktaş Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk koyarak protesto etti. Beşiktaş Meydanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan CHPliler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasınınn ardından hep birlikte 10 Yıl Marşı’nı okudular. Törende konuşan CHP İlçe Başkanı Uğur Gedik, “Atatürk anıtlarına çelenk koacağız” dedi.
CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nın Beşiktaş Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik, “Saygıdeğer halkımız bugün kutlamakta olduğumuz bayram; ülkemizin kurtuluşu ile sonuçlanan bir büyük zaferin bayramıdır. Bu zafer 20. yüzyılda emperyalizme karşı kazanılan ilk zaferdir. Sömürgeciler ve onların yerli işbirlikçileri yenilmiş, ülkemizden kovulmuş, genç cumhuriyet ‘yurtta barış, dünyada barış anlayışıyla kurulmuştur. Bugün cumhuriyetin kuruluşu ile elde edilen kazanımlar ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Türkiye Cumhuriyet’ini savaşın eşiğine getiren AKP hükümeti ise kendi ulusal çıkarlarımız değil başkalarının çıkarlarına uygun davranmaktadır. 2002’de beri iktidar olan AKP hükümeti, ülkemizin kuruluş sürecinin daşyanağı olan ulusal bayramlarımızı da resmi kutklama programlarından çıkarmış ve ulusumuzu bir kimliksizleştirme sürecine sokmuştur” dedi.
Çelenk konulmamasınada protesto eden Gedik, “Bazı kaymakamlıklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kapsamı ve katılımı kısıtlanmış resmi törenlerin dışında CHP örgütlerinin Atatürk anıtlarına çelenk koymasına izin vermemiştir. Bu durumu protesto ediyor, izin verilmeyen her ilçede Atatürk anıtlarına çelenk koyacağımızı da AKP devletine bildiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu gibi bugün de cumhuriyetimizinh temel değerlerine yönelen her saldırıyı ve değerlerimizi unutturmaya çalışan her girişimi boşa çıkaracağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu yolda üzerimize düşen tüm görevi layıkıyla yerine getireceğimizi bir kez daha saygıdeğer halkımıza duyuruyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.