BJK SPOR: BURAK’A TEPKİ YAĞDI

BURAK’IN ceza sahasına girerken yerde kalması sonrası kazanılan penaltı, taraftarları çıldırttı. Tribünler, G.Saraylı oyuncunun kendisini yere attığını ima ederek “Hırsız Burak” diye bağırdı. Beşiktaş ile G.Saray arasında oynanan derbide 6 gol olmasına rağmen, en çok tartışılan pozisyon ise Burak Yılmaz’a çalıhnan penaltı oldu. İkinci yarıda Elmander’in yerine oyuna giren Burak Yılmaz, 85’te Emre Çolak’ın pasına hareketlendi. Escude’nin önünde koşan Burak, ceza sahasına girmek üzereyken bir anda yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım pozisyona önce devam dedi. Ardından yardımcısı Erdinç Sezertam ile göz göze geldi. Yıldırım, yardımcısının uyarısı üzerine penaltı noktasını gösterdi. İşte ne olduysa, bu karardan sonra oldu. Önce Beşiktaşlı futbolcular, hakeme uzun süre itiraz etti.

“BÜLENT GOL GOL GOL”, “EMEK HIRSIZLARI”
Ancak itirazlar bir sonuç getirmedi ve Selçuk penaltıdan attığı golle G.Saray skoru 3-3’e getirerek, takımına bir puan getirdi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte tribünler isyan bayrağını açtı. Önce, Burak’ın penaltı pozisyonunda kendisini yere attığını söyleyen taraftarlar, “Hırsız Burak” diye bağırdı. Uzun süre G.Saraylı oyuncu aleyhine bağıran tribünler, ardından hakem Yıldırım’a da, “Bülent gol gol gol” diye tepki gösterdiler. Protokol tribünde maçı izleyen G.Saraylı yöneticiler de, Beşiktaş taraftarların “Emek hırsızları” tepkisine maruz kalırken; siyah-beyazlı tribünler kendi takımını ise maç sonu ayakta alkışlamayı ihmal etmedi.

CAMLARI YUMRUKLADI
Burak ‘a çalınan penaltı sonrası Beşiktaşlı yönetiler sinir krizi geçirdi. Tamer Kıran en sert tepkiyi gösteren isim olurken, sinirinden yanındaki camları yumrukladı. Pozisyonu TV’den izledikten sonra iyice sinirlenen Kıran’ı, sakin olması için başkan Fikret Orman da uyardı. Ancak Kıran sakinleşmeyince; Orman, yöneticisini de alarak tribünden ayrıldı.

MERK: PENALTI YOK
Ünlü hakem yorumcusu Markus Merk, Burak’ın pozisyonu için, “Penaltı değil” yorumunu yaptı. Derbi bitiminde pozisyonu yorumlayan Merk, “Burak Yılmaz kendisini çok güzel bir şekilde yere bırakıyor. Penaltıyla alakası bile yok. Zaten burada Burak’a bir müdahale olsa bile, kesinlikle ceza sahasının dışında. Hakemin vermiş olduğu karar yanlış” ifadesini kullandı.

UMUT: YÜZDE 100 PENALTI!
G.Saray’da golleriyle parlayan Umut Bulut, “Pozisyon yüzde 100 penaltı” diyerek kendisini yere atmakla suçlanan ve tepki alan takım arkadaşı Burak Yılmaz’a sahip çıktı.
Fotomaç