BJK SPOR: BİR ŞARTLA AFFEDECEK

SAMET Aybaba, yönetimin Quaresma’ya yeni bir teklif götürdüğünü açıkladı… TRT Spor’daki Basın Tribünü’nün konuğu olan Samet Aybaba, Portekizliler’in durumundan yerli oyunculara kadar bir dizi konuda önemli açıklamalar yaptı. Quaresma meselesini aydınlatan Aybaba, şunları söyledi: “Onların tavrı net, ‘bir kuruş indirime gitmeyiz’ diyorlar. Biz de kesinlikle geri adım atmayacağız. Son iki gün içerisinde yönetim Quaresma’ya inanılmaz bir teklifle gitti. ‘2 yıl uzatalım’ dendi. Ekonomik anlamda ise fedakarlık bile değil, sadece F’ydi. Önceki yönetim de onu satmak istiyordu. Mendes’e kulüp bulmasını söyleyeli 5 ay oldu. 3 milyon 750 bin Euro alıyor. Eylül’ün 6’sına kadar transfer var. 6’sından sonra bu maliyetlerde kalırsa yeniden karar aşamasına geleceğiz. Orada yeni bir yapılanma başlıyor artık. Fedayı kabul ederse, çalışırsa oynamaya devam eder.”

‘Batuhan’ı nasıl döveyim’
“Batuhan’ı döve döve adam ederim demedim. Nasıl döveyim, 1,90 boyu var. Onunla kavga etmek için deli olmak lazım. Kadir Arı var, o kısa, onu dövebilirsiniz! Batuhan enterasan oyuncu, 4-5 golü bir maçta bile atabilir. ‘Kral yapmayacaksın, kral olacaksın’ sözünü sordum, ‘espri yaptım hocam’ dedi. Demek hala o noktayı geçememiş!”

‘20 yaşında genç yıldız mı olur?’
“Muhammed, Avusturya kampında ayakkabılarını bağlıyor, en son sahaya geldi. ‘En önce senin gelmen lazım’ dedim. ‘Sen yıldızsın değil mi’ dedim, ‘Evet’ dedi. ‘Kaç maç oynadın’ dedim. Hiç oynamamış. Yıldız adayı 16-17 yaşında süper ligde oynar. 20 yaşında genç yıldız mı olur? Çok meziyeti, bir o kadar da eksikleri var. 14-15 yaşında kaybetmişler adamı.”

AY‘BABA’ SÖZLER:

‘Ben hep içerideydim’
Yıldırım Demirören’in “Kapıdan içeri giremez” sözüne Samet Aybaba ilginç bir cevap verdi: “Ben içerideydim zaten. O dönem de söyledim. Başkan müzeye gitse, iki kupayla fotoğrafım var. Sonra ben de biraz ileri gittim tabii. Ertuğrul Sağlam öncesi, asbaşkan ‘Gel başkan seni istiyor’ dedi. Ben ‘En büyük tercihlerden biri miyim’ diye sordum. Adaymışım, gitmeyeceğimi söyledim. ‘Koca başkan gitmezsen olmaz’ dendi. Ben de ‘Beşiktaş’ın en büyük kaptanlarından biriyim’ cevabını verdim.”

‘Almeida beni beğenmedi herhalde’
“Fernandes ve Almeida’nın takımdan bağımsız kişisel istekleri oluyor. Oturup konuşuyoruz. Para problemi yok. Almeida çocuğuyla ilgili (kaçırma teşebbüsü) bir sıkıntı yaşadı. Ailece içlerinde çözememişler. Derbide oynama ihtimali zayıf. Öyle diyelim de rakibimiz ona göre hazırlansın! Konuştum, ağrısı olduğunu söyledi. Gel yürüyüş yapalım dedim, beni beğenmedi herhalde!”

‘Evet, geldiler mutsuzuz dediler’
“Oyuncuyla ilgili sıkıntılar takıma zarar vermeye başlarsa hemen gereğini yaparız. Futbolcu işi ‘burada oynamıyorum’ demeye getirirse yapacak bir şey yok. Fernandes’in serzenişleri oldu. Almeida’yla birlikte ‘gitmek istiyoruz, mutsuzuz’ dediler. Fernandes’in değişik yapısı var. Tek başına yaşıyor. Bir gün tercümanı geliyor konuşuyoruz. Yarın bir daha görüşelim diyor ama Fernandes gelmiyor. 15 milyon Euro’ya satarız demedim. Talip olunca, G.Saray ve F.Bahçe’den en iyi adamlarını
istedim, kıstas olarak. Alex ve Fernandes takası olamaz. Alex de karşı çıkar zaten. Onu Türk takımına vermeyeceğiz.”
HT