AKTÜEL: BAĞ-KUR’LUYA BURUK BAYRAM

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklama SSK emeklilerinin yüzünü güldürürken Bağ-Kur emeklilerini üzdü. SSK emeklilerinin maaşları bayram öncesinde ödenirken Bağkurluların maaşları ödenmedi. Düzenleme ile Bağ-Kur’lular bayrama buruk girdi. Öte yandan, CHP Manisa Milletvekili Özel, Erken maaş ödemesinden neden tüm emekliler yararlanamıyor diyerek meclise soru önergesi verdi? CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, “Bayram öncesi yapılan maaş düzenlemesinde SSK dışındaki emeklilerimizin yani Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarına ilişkin herhangi bir düzenleme yapılmamasının nedeni nedir?” diye sordu. CHP Manisa Milletvekili Özel, TBMM Başkanlığı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Ramazan Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle SSK emeklilerine maaş ödemesi ile ilgili bir düzenleme yapıldığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açıklandığını ifade eden Özel, “Buna göre SSK emeklilerinden aylıklarını her ayın 17’si ile 26’sı arasında alanlar Ramazan Bayramı nedeniyle bu yıl 19 Ağustos’ta, aylığını ayın 22-23-24-25 ve 26’sında alanlar ayın 16’sında, aylığını 17-18-19-20 ve 21’inde alanlar da bu ayın 17’sinde emekli maaşını alabileceklerdir. Ancak her platformda 3 kurumu birleştirdik ve artık Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı ayrımı ortadan kaldırıldı diyen hükümet, maaşların bayramda alınmasına ilişkin yaptığı bu düzenlemede SSK emeklileri dışındaki emeklilerimizi unutmuştur” dedi.
Özel, Bakan Çelik’e şu soruları yöneltti:
“Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilen SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ilişkin, kurumların birleşmesinden sonra yapılan düzenleme ve uygulamalarda hangi kriterler baz alınmaktadır?
Bayram öncesi yapılan bu maaş düzenlemesinde SSK dışındaki emeklilerimizin yani Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarına ilişkin herhangi bir düzenleme yapılmamasının nedeni nedir?”