SAYI 270

Kentte yaz bereketi
Beşiktaş Belediyesi Temmuz ayı içinde bir çok açılışa imza attı. Beşiktaş Kentlisi’nin yakından takip ettiği etkinlikler birbiri ardında gerçekleşti. Sanatçıların da katıldığı Prof. Adnan Çoker’in ismimin verildiği sokak açılışı, renkli görüntülere sahne oldu. Öncesinde de Kültür Cafenin Ardından sanatçılar ve sporcular Parkı’nın açılışı gerçekleşti. Yenilenen yüzü ve yapısıyla açılışları bizzat Beşiktaş Belediyesi İsmail Ünal gerçekleştirdi.

Sanatçıya vefa
19 Temmuz’da gerçekleşen açılışla, Prof. Adnan Çoker’in adı, artık İstanbul’un kültür ve sanat başkenti Beşiktaş’ta yaşayacak. Beşiktaş Belediyesi Meclisi’nin aldığı bir kararla Akatlar Mahallesi’ndeki bir sokağa “Ressam Adnan Çoker” adı verildi. Ressam Adnan Çoker Sokağı açılış töreni geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Çağdaş Türk Resim Sanatı’nın öncüsü Prof. Adnan Çoker’in adı, İstanbul’un kültür ve sanat başkenti Beşiktaş’ta her daim anılmış olacak. 2010 yılında, Çağdaş Türk resminin öncüsü Prof. Adnan Çoker’in retrospektif sergisini açan Beşiktaş Belediyesi, 19 Temmuz 2012 Perşembe günü de bu önemli ressamın adını aldığı meclis kararı ile Akatlar Mahallesi’ndeki bir sokağa verdi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Prof. Adnan Çoker’in de katıldığı törene sanatçıların ve Beşiktaş Kentlisi’nin ilgisi büyüktü.
“Ressam Adnan Çoker Sokağı”, Beşiktaş Cihannuma Mahallesi’ndeki “Ressam Hamdi Bey Sokağı”nın ardından Beşiktaş’ta bir ressam adını taşıyan ikinci sokak olma özelliğini taşıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Akatlar’daki sokağa Adnan Çoker’in isminin verilmesini; Sanayi-i Nefise’nin kurucusu Osman Hamdi Bey’den Çağdaş Türk resminin öncüsü Adnan Çoker’e ve gelecekte bu iki simge ismin izinden gidecek genç ressamlara Beşiktaş Kentlilerinin gösterdiği saygının bir ifadesi olarak açıklıyor.
Prof. Adnan Çoker ile ilgili bazı detaylar ise şöyle aktarılıyor:
“Adnan Çoker, 20 Ekim 1927’de İstanbul Süleymaniye’de doğdu, Samatya’da çocukluğunu geçirdi, ortaokulu Afyon Lisesi’nde bitirdi ve resim öğretmeni ile İstanbul’a dönüp Güzel Sanatlar Akademisi’ne kaydoldu. 1945-1951 yılları arasında Güzel Sanatlar Akademisi’nde Zeki Kocamemi’nin öğrencisi oldu ve heykeltıraş Hadi Bara ile “Espas” çalışmaları yaptı. 1955 yılında Avrupa Konkurunu kazanan tek öğrenci olarak Devlet bursu ile 5 yıl Paris’te çalışmalarına devam etti. Yurda döndükten sonra Akademide 6 yıl müzik eşliğinde resim gösterileri ile Türkiye’de ilk performanslarını gerçekleştirdi. 1964’te Fransa bursu ile ikinci kez gittiği Paris’te W. Hayter atölyesinde gravür, Goetz atölyesinde boya etütlerini sürdürürken, günümüze damgasını vuran “Siyah Fonlu” resimlerine başladı. Aynı yıl Salzburg Yaz Akademisi’nde Emito ve Dova atölyesinde çalıştı. 1976’da “Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü”nde profesör oldu. 1977-1979 yılları arasında “İstanbul Resim Heykel Müzesi” müdürlüğü, 1983-85 yılları arasında ise “Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü” başkanlığı yaptı. 1989’da Derimod Kültür Merkezi’nde ilk retrospektif sergisini hazırladı. 21 yıl sonra ikinci retrospektif sergisi, tüm sanat hayatını içeren ve Türk resim sanatına ışık tutacak bir boyutta Beşiktaş Belediyesi “Beşiktaş Çağdaş” galerisinde açıldı. Eş zamanlı olarak Prof. Adnan Çoker dokümanter kitabı Beşiktaş Belediyesi tarafından yayınladı.
Kontrüksiyon ağırlıklı, az renkli, biçim, renk ve denge elemanları en aza indirilmiş özgün bir dil oluşturan Prof. Adnan Çoker, mimari espas ve rengin özellikleri sayesinde yarım asrı aşan sanat yaşamında Türk resmine sayısız özgün eser kazandırdı, kazandırmaya da devam ediyor.”
Öte yandan açılışlar haftasında iki cafenini renkli açılışları da eklendi. Yaz dönemi içinde Sanatçılar Parkı ve Sporcular Parkı Cafe Beşiktaş Kentlilerinin hizmetini sunuldu. Beşiktaş Belediyesi parklardaki kafeleri çağdaş bir anlayışla yenileyerek Beşiktaş kentlilerin hizmetine açmaya başlamıştı. Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’ndaki Kültür Cafe’nin ardından 9 Temmuz 2012 Pazartesi günü Sanatçılar Cafe’nin de açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Beşiktaşlılar katıldı. Sanatçılar Cafe’yi Sporcular Parkı’ndaki “Sporcular Cafe” izledi. Kafeler sabah saat: 08:00’dan gece saat: 23:30’a kadar Beşiktaş kentlilerine hizmet verecek. Kentlikart sahipleri, gaziler ve engelli vatandaşlarımız kafelerdeki yüzde 50 indirimden faydalanabilecek. Kentli kart sahibi nasıl olunur hakkındaki bazı detaylar da şöyle:
“İkametgahı Beşiktaş ilçesinde olan tüm kentliler Beşiktaş Belediyesi görevlileri tarafından ziyaret ediliyor, kendilerine başvuru – bilgi formu veriliyor. Beşiktaş sakinlerinin daha iyi hizmet alması açısından dağıtılan bu formların 10 gün içinde eksiksiz şekilde doldurulması isteniyor. 10 gün sonra formları toplamak üzere belediye görevlilerimiz bir ziyaret daha yapıyor. Eksiksiz ve tam olarak doldurulmuş formlar teslim alındıktan sonra, 3 hafta içinde Kentlikart gönderiliyor.”
Öte yandan çok geçmeden Sporcular Parkı da yepyeni yüzüyle hizmete girdi. Açılışa Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ve Beşiktaşlılar katıldı. Yeni bir görünüme kavuşan kafelere Beşiktaş Kentlisi’nin ilgisi oldukça büyüktü. Kafeler sabah saat: 08:00’dan gece saat: 23:30’a kadar Beşiktaş kentlilerine hizmet verecek.

“Ortaköy’de hayat güzel!..”

BEŞİKTAŞ Buluşmalarında bu sayıda Ortaköy Mahallesi’nin sorunlarını dinledik. OrtaköyMahallesi Muhtarı Refik Mamunlu ve Ortaköy Mahallesi sakinleri sorunları, şikayetleri, isteklerini bizimle ve yetkililerle paylaştı.
Beşiktaş’ın mahallelelerini turlayarak sürdürdüğümüz yazı dizimizin yeni durağında Ortaköy Mahalllesi sakinlerinin konuğu oluyoruz. Trafik ve gürültüden muzdarip olan Ortaköy sakinleri yaşadığı sıkıntıları dile getirseler de çok güzel bir yerde yaşadıklarının da farkındalar. İstanbul’un en eski ve zengin birikime sahip semtlerinden Ortaköy’ü anlatmak zor. Kısa bir özet geçmek gerekirse; her katı kazıdıkça altından bir başka uygarlık çıkan arkeolojik bir park gibi bir mahalle Ortaköy. Her ne kadar Mecidiye Mahallesi sınırları ile karıştırılsa da Ortaköy iki mahalleyi birbirinden ayırt etmek güç gözüküyor. Türlü incik boncuk, ahşap heykeller, renkli el işi fularlar, aslında bölgenin ilk ipuçlarını verir. Sonra eski film afişleriyle yıllar öncesine gidersiniz. Bir ileriki girişi tercih ederseniz şayet, sizi bekleyen kumpircileri göreceksiniz. Meydana indiğinizde yan yana dizilmiş, İstanbul’un eski çay bahçeleri, şimdiki adıyla “kafe”ler çıkacak karşınıza. 80’li yılların sonunda güzel çay demleyen ve tost ikram eden ahşap sandalyeli çay bahçeleri, kafe’ye dönüşürken İstanbul gibi renk değiştirdi. Güvercinler hâlâ bir avuç yeme peşiniz sıra uçup kanat çırpmak için istekli bekliyor olacaklar. Çok güzel bir fotoğraf dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette güzel ama mahalle sakinleri kimi sorunlardan da bıkmış durumda. Mahalleyi her zaman olduğu gibi yine önce muhtarına ardındanda orada ikamet eden vatandaşlarına sorduk. Mahallenin muhtarı Refik Mamunlu mahallesini şu sözlerle anlattı:

“HEM GÜZEL HEM SORUNLU”
Mahallesini ve mahalleliyi çok sevdiğini belirten Ortaköy Mahallesi Muhtarı Refik Mamunlu, “Kendimi bildim bileli Ortaköylü’yüm. Yirmibeş sene eczacılıkla yaptım, sonrasında ise muhtar oldum ve o günden bu güne muhtarlık yapmaktayım. Ortaköy’ün halkını olsun, tarihini olsun, geçmişini olsun çok iyi bilen biriyim. Mahallemizden herkes memnun ama bazı sorunlarımız da yok değil. Ortaköy’ün anacaddesi olan Dereboyu Caddesi’nin trafik sorunu var. Daha önce de belirttiğimiz gibi burada vatandaşlar birbirine giriyor, kavga oluyor. Sonuçta bu durum herkesi rahatsız ediyor. Bir de Dereboyu’ndan sonra ana caddemiz var. Bu cadde Bebek’e geçen Beşiktaş-Bebek yolu üzerinde. Orası daha berbat. Sahil yolunda barlar var, eğlence yerleri var. Orası çok sıkışık ve özellikle yazın aşırı bir gürültü oluyor. Beşiktaş’tan Bebek’e trafik olduğunda yürüyerek gitmek daha mantıklı. Bir kere daha yinelemek gerekirse trafik sorununa bir çözüm bulunmalı. Trafik sorununun mutlaka hal olması lazım. Bir hastan olsa özellikle cumartesi-pazar buradan bir ambulansın zor çıktığını göreceksiniz. Dereboyu trafiğinde ise en azından üç trafik polisi bulundurulmalı” diyor.

“HAVAİ HATLAR KALDIRILMALI”
Belediyenin birimlerinin çalışmasından memnun olduğunu belirten Refik Mamunlu, “Ortaköy’de eskiden, dört din bir arada yaşanırdı, kapılarımız açıktı, hırsızlık nedir bilmezdik ama göçle beraber burası kalabalıklaştı. Eğlence mekanları da burada fazlalaştığı için cumartesi – pazarları daha da kalabalık bir hal alıyor. Ortaköy’de yaşamak zor ama vazgeçemiyoruz o kadar emeğimiz var, bir çevremiz var, tanışıklığımız var. Muhtarlığa seve seve devam ediyorum. Beni muhtarlık görevine seçen herkese teşekkür ediyorum. Mahallemizin bir sorunu, bazı sokaklarımızda elektrik kablolarının yeraltına alınmayışı çünkü bu sokaklarımızda bulunan elektrik direkleri tehlike yaratıyor.”

“YENİ UYGULAMA İYİ OLUR”
Ortaköy sahilinde gerçekleştirilmesi planlanan yeni uygulamalarla ilgili görüşünü de aldığımız Refik Mamunlu sözlerini şu cümlelerle sürdürüyor: “Sahile yapılması planlanan ‘Tekne Park” denizde yapılan gelişigüzel tekne parklanmalarının önünü alır diye düşünüyorum. Umarım yapılan bu çalışmalar olumlu olur gelişigüzel parklanma önlenir ve herkes memnun olur. Diğer bir çalışma da olta balıkçıları ile ilgili. Sahilde gelişigüzel olta atan balıkçılarla vatandaşlar arasında kimi zaman sorun yaşanıyordu. Olta atanlar için ayrı bir yer gösterilmesi olta ile balık tutanları da memnun edecek şekilde düzenlenirse olumlu olur düşüncesindeyim. Ayrıca mahallemizde Boğaz Köprüsü’nün altı boş. Buraya yasa ve güvenlik gerekçesiyle bir problem yoksa otopark yapılması trafik sorununu büyük ölçüde bitirir diye düşünüyorum. Ayrıca mahallemde bulunan tretuvarlara da bazı vatandaşlarımız sahip çıkmıyor, aksine zarar veriyor. Bu da bizleri üzüyor.”

Ortaköy’de aşka geldiler

Aşk’a Gel Semineri, Beşiktaş’ın yenilenen yüzü Ortaköy Meydanı’nda Beşiktaş Kentlisi ile buluştu. İletişim ve İlişki Uzmanı Hande Akın, Beşiktaşlılara seslendi. İlişkilerden açmazlardan sorgulamalara değin bir çok konu sohbet havasında gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi Park Buluşmaları etkinlikleri Ağustos ayında da farklı organizasyonlarıyla devam edecek.

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin yaz aylarında mahallelerde düzenlediği Park Buluşmaları etkinlikleri temmuz ayında da hız kesmedi. Ağustos ayında da bir çok etkinlikleri gerçekleştirecek olan Park Buluşmaları, sürprizleriyle konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl 6. yaşına giren Park Buluşmaları etkinliğinde sinema, söyleşi, kabare, konserler yer alıyor. Park Buluşmaları kapsamında Aşk’a Gel semineri Ortaköy Meydanı’nda gerçekleşti. Saat: 20:00’de seminer gerçekleşti. İletişim ve İlişki Uzmanı Hande Akın’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere ilgi yüksekti. Hande akın ilişkiler hakkında yürüttüğü çalışmalarla ilgili şunları aktarıyor:
“Beyaz atlı prensi bekleme dönemi çoktan sona erdi. Siz halen annenizin damat adayını mı bekliyorsunuz? Yoksa ruh eşinizin varlığına mı inanıyorsunuz? Çocukta yaparım kariyer de derken 21. yüzyıl kadını olduğunuzu gerçekten biliyor musunuz? Tüm bu soruların cevaplarına gelin bilinçaltı inançlarınız, duygularınız, korkularınız doğrultusunda bakalım… Ve hayalinizdeki ilişki için üzerinize düşeni yapalım. Nasıl mı… Öncelikle kendimizle ilişkimizden başlayalım, Zihinsel dönüşüm teknikleri ile harmanlanmış çekim yasasını harekete geçiren gerçek eşiniz için eğlenceli bir çalışma…”
Yaşam koçu Hande Akın, hayatın zorlukları üzearine de şu sözlerle devam ediyor:
“Hayatımızda bizi zorlayan, üzen, çıkmaza sokan aşamadığımız pek çok olay yaşıyoruz. Pek çok kişiyle bir aradayız. Bunun yanı sıra yaşamımıza renk katan pek çok güzelliği de yaşıyoruz. Pek çok güzel insanla da birlikteyiz. Peki ama neden? Neden başkalarının sorunları farklıyken sizinkiler başka? Neden genelde bazı durumlar hepimiz için geçerli? İş, ilişki, sağlık, sosyal yaşam, para hep tıkandığımız konular… Biz mi yaratıyoruz yaşamımızı? Hayatımızı şekillendiren inançlarımız derin duygularımız ve korkularımız mı? Bunların ardında yatan derin mana ne? İstediğimiz mutlu olduğumuz hayatı yaratmak için neye ihtiyacımız var?”
Hande Akın, “Ben Zamanı” sloganlı sitesinde kendini şöyle anlatıyor:
“1977 İstanbul doğumluyum. Kova burcuyum. Birbirlerini çok severek evlenen ancak; sürekli didişen ev hanımlığı konusunda uzman bir anne ile sanayici bir babanın 3 numaralı çocuğuyum. Babamın ilk eşinden 2 ağabeyim ve benden 3,5 yaş küçük yakışıklı bir erkek kardeşim var. Ana okulu, ilk okulu, orta okulu, liseyi Şişli Terakki Lisesi’nde okudum. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Tv-Sinema Bölümü’nden mezun oldum. Üniversite öğrenciliğiyle birlikte 1995 yılında çalışmaya başladım. Dahi deli, reklam filmi yönetmeni Ali Tara’nın ve Beyaz Show programının hayatımda önemli yeri oldu. 2000-2010 yıları boyunca; reklam ajanslarında marka yönetimi&müşteri ilişkilerinden sorumlu yönetici olarak çalıştım. İşimde çok başarılı oldum, hızlı yükseldim, iyi paralar kazandım, tatmin oldum. Mutlu oldum. 2005 yılında rutinin içinden çıkıp 3 ay NewYork’ta yaşadım. Biraz öğrencilik, biraz turistlik, biraz restaurantta hosteslik yaptım. Harika bir hayattan beslenme dönemini tamamlayıp 15 yıldır oturduğum Nişantaşı’ndaki mabedime ve reklam sektörüne geri döndüm. Kendime manevi olarak tatmin olacağım, insanların mutlu olmalarına araç olacağım, keyfimce ve özgürce ne yapabilirim? diye sorduğumda yaşam koçluğu ile tanıştım. Association for coaching onaylı eğitimimi Fa Coach Academy’den aldım. Duygusal kinesiyoloji, EFT, regresyon gibi zihinsel dönüşüm tekniklerini öğrendim. Yeni Çağ’ın bilimi; Kuantum Terapi ve Kuantum Bilinç Oluşturma Eğitimimi, Rusya Skyzone Akademisi eğitmeni Dr. Natalia Zayud’dan aldım. Hayat amacımın insanları desteklemek olduğunu keşfettiğimde; iletişim & ilişki uzmanı sıfatımla bunu gerçekleştirebileceğimi düşündüm. Kendimi başkalarını destekleyerek geliştirmeye adadım. Birbirimizden öğrenerek, birbirimize destek vererek gelişiyoruz. Çünkü hepimiz birbirimizden ilham alıyoruz. Bireylere ve kurumlara İletişim & İlişki Uzmanı ve Kuantum Terapist olarak hizmet ediyorum. Kişisel & Ruhsal Gelişim seminerleri ve eğitimleri veriyorum. Ayrıca; gezmeyi, görmeyi, her andan keyif almayı, yemek yemeyi, uykuyu, yogayı, kitap okumayı, yazmayı, yazı, güneşi, denizi, rengarenk giyinmeyi, pembeleri, Nişantaşı’nı, NewYork’u, Büyükada’yı çok severim.”

Park Buluşmaları sürüyor

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin yaz aylarında mahallelerde düzenlediği
Park Buluşmaları etkinlikleri Ağustos ayında da tüm hızıyla sürüyor…
Sinema, söyleşi, kabare, konser ve benzeri kültür-sanat etkinliklerinin
yer alacağı Park Buluşmaları Eylül ayının ilk haftasına kadar sürecek.
Etkinliklerde sürpriz konuklar ve sanatçılar kentliyle buluşacak.

Haziran ayına dopdolu bir program başlayan Park Buluşmaları etkinlikleri Ağustos ayında da Beşiktaş Kentlisi’ni kucaklamaya devam ediyor. Temmuz ayında konserler, söyleşiler, gösterimler ve şovlarla dolu eğlenceye programları yaz akşamlarına renk kattı. Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Park Buluşmaları etkinliği, kentliyi bir araya getirmeye, çeşitli etkinliklerle bir çatı altında buluşturmaya devam ediyor. Park Buluşmaları etkinliği Temmuz ayında Beşiktaş Kentlisi’ni ve İstanbulluları ağırladı. Park Buluşmaları organizasyonlarıyla yaz akşamlarına adeta damgasını vurdu. Eski yazlık sinemalar, birbirinden ünlü sanatçıların sevilen parçalarıyla Beşiktaşlılar, yaz aylarını dop dolu geçireceğe benziyor. Ağustos ayını dolduracak olan etkinlikler, Beşiktaş’ın çeşitli parklarında gerçekleşecek. Eylül ayının ilk haftasına kadar sürecek olan “Yaz Akşamları Park Buluşmaları” etkinliklerinin ilki Abbasağa’da başlamıştı.
Beşiktaş Belediyesi Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve Eylül ayının sonuna kadar sürdüreceği organizasyonlarda geçen yıl olduğu gibi sinema gösterimleri ile birlikte konserler, söyleşiler, dinletiler yer alıyor. Temmuz ayında dikkat çeken etkinlikler arasında Arnavutköy Satış Meydanı’nda Zeliha Sunal konseri yer alıyordu. 18 Temmuz 2012 Çarşamba
günü gerçekleşen etkinliğe ilgi yüksekti. Aynı gün, Nisbetiye Birlik Parkı’nda sinema gösterimi gerçekleşti. Entelköy Efeköy’e Karşı filmi, sinemaseverlerle buluştu. Nisbetiye’de Hayal Dünyası Kabaresi de geceyi renklendirdi.
Ertesi gün programında ise Arnavutköy Satış Meydanı’nda İtaki konseri vardı. Etiler Uçaksavar Parkı’nda Entelköy Efeköy’e Karşı sinema gösterimi gerçekleşti. Hayal Dünyası Kabaresi de geceye damgasını vurdu.
20 Temmuz 2012 Cuma günü Merdiven Konseri vardı. Grup Merdiven hakkındati bazı detaylar ise şöyleydi:
“Serhan Kelleözü, 1956 yılında Adana’da doğdu. 1981 yılında Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Ancak müziğe olan yoğun tutkusu, profesyonel olarak müzisyenliği seçmesini sağladı. 1986 yılında Grup Merdiven’i kurdu. Evli ve iki çocuk babası olan Serhan Kelleözü 1989 yılında Altın Çınar Şarkı Yarışması’nda 179 grup arasında Oluşum isimli parçasıyla birincilik kazandı. Başta Adana Altın Koza film festivali olmak üzere, Seyhani Silifke, Bandırma Festivalleri gibi bir çok festivalin tanıtımı parçalarına imzasını attı. 1996 yılında Aliş isimli sinema filminin ve yine 1996 yılında Levent Kırca’nın İsmi Lazım Değil, Şebnem Kısaparmak’ın İskele Sokak dizilerinin müziklerini hazırladı. Ayrıca 19 tiyatro müziğini besteleyen Serhan Kelleözünün halen söz ve müziği kendisine ait olan 615 bestesi bulunuyor. Akdeniz Akşamları, Hasretler Ayrılıkla Başlar, Divane, Ara Beni Ara en tanınmış eserleri arasında bulunuyor.” Grup Merdiven konseri Arnavutköy Satış Meydanı’nda gerçekleşti. Aynı gece Hacivat Karagöz-Tek Kişilik Gösteri vardı. Etiler Belediye Sitesi’nda ise Entelköy Efeköy’e Karşı film gösterimi gerçekleşti ve Hayal Dünyası kabaresi ile gece sona erdi.
23 Temmuz 2012 Pazartesi gününün akşamı ise Abbasağa Parkı’nda Güvenç Dağüstün konseri gerçekleşti. Ney tek kişilik gösterisi ile Beşiktaş Kentlilerini selamladı ve aynı gün Konaklar Sporcular Parkı’nda Berlin Kaplanı adlı film gösterimi gerçekleşti.
24 Temmuz 2012 Salı gününde ise Abbasağa Parkı’nda Zardan Adam konser programı gerçekleşti. Zardan Adam hakkındaki bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor:
“Zardan Adam 2001 yılının Ekim ayında kuruldu. Beşiktaş’ta küçük bir yer tutup, ses yalıtımı işlemlerini tamamlayan grup bu prova stüdyosunda haftanın 3 günü çalışmaya başladı. Mart 2002’de “Tamamböceği” ve Aralık 2002’de “Korsan” adlı self albümleri Deneyevi Stüdyosunda kaydetti. Aynı dönemde çeşitli radyo programlarına katıldı. Compiliation albümlerde şarkılarıyla yer aldı, barlarda ve ünüversite şenliklerinde konserler verdi. Bugüne kadar herhangi bir prodüksiyon ve menejerlik şirketiyle ilişki kurmayan Zardanadam underground rovk piyasasının bilinen gruplarından biri haline geldi. 2002 yılında kemancı-zine tarafından yılın en iyi selfalbümü ve ikinci en iyi yeni topluluğu ödülerini aldı. Müzikten kazandığı tüm geliri müziğe aktaran grup. Zardanadam dostlarının katkılarıyla “Tamamböceği” albümünün 300, “Korsan” albümünün 5000’e yakın kopyasını Türkiye’nin 50’den fazla kentindeki rock severlere ücretsiz olarak ulaştırıldı.
Cem Polat (Davul): 1982’de İstanbul’da doğdu. İlk ve Orta öğretimini bu kentte tamamladı. 1999’da Hiphop’ta Arıkan Sarıkaya ve Selami Sevinç’ten davul dersleri almaya başladı. Eskişehir Üniversitesi Kamu Yönetimi 1. sınıf öğrencisi olan Cem Polat, aynı zamanda özel bir şirkette satış sorumlusu olarak çalışmaktadır. Ekim 2001’den bu yana Zardanadam’da davul çalmaktadır.
Paşa Altın (Bas Gitar) : 1974’de Denizli’de doğdu. İlk ve orta eğitimini bu şehirde, Yüksek öğretimini İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı. Lise yıllarında amatör olarak klasik gitar çaldıktan sonra, 2001 Ağustos’unda Bas gitar çalmaya başladı. Özel bir şirkette Risk Mühendisi olarak çalışmakta olan Paşa Altın Ekim 2001’den bu yana Zardanadam’da bas gitar çalmakta ve şarkı yazarlığı yapmaktadır.
Erbatur Çavuşoğlu (Vokal): 1974 yılında Konya’da doğdu; İlk ve Orta öğretimini bu şehirde, Yüksek Öğretimini MSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde tamamladı. 1988 yılında tanıştığı Oğuz Öz’den gitar çalmayı ve şarkı yazmayı öğrendi. Aradan geçen 15 yıl içinde 120 şarkı yazdı. 1988-1992 yıllarında Konya’da kendi şarkılarını seslendirdiği çeşitli konserler ve dinletiler verdi. İlk grubu Musical Death’in ardından, Konya’da çeşitli konserler vererek yerel düzeyde tanınmışlık ve başarı kazanan beste grubu Tezekli Serzeniş’te gitar çaldı, vokalistlik yaptı. 1995 yılında Erol Uras’tan şan dersleri aldı. 1996-1997 arasında İngiltere’de vokalist ve gitarist olarak yer aldığı Railway Folk adlı Rock’n Roll cover grubuyla çeşitli konserler verdi. 1997-2000 yılları arasında Türkiye’de yapmaya çalıştığı solo albüm girişimleri sonuç vermedi. Halen Mimar Sinan Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmakta ve “Hegemonik bir süreç olarak Türkiye kentleşmesi” isimli bir doktora tezini tamamlamaya çalışmaktadır. 2001 yılından itibaren Zardanadam’da şarkı yazarlığı ve vokalistlik yapmaktadır.
Utku Doğruak (Ritm Gitar & Back Vokal): 1974’te İzmit’te doğdu; ilk ve ortaöğretimini bu şehirde, yüksek öğrenimini İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Lise yıllarında gitar çalmaya başlayan Utku 1992-1998 yıllarında kendi besteleriyle 20 kadar konser veren Pis 7’li grubunda çaldı. Halen özel bir şirkette Data Analyst olarak görev yapmaktadır. 2001’den itibaren Zardanadam’da ritm gitar çalan ve şarkı yazarlığı yapan Utku’nun 25 bestesi bulunuyor.”

Abbasağa Parkı’nda Zardan Adam konseri sonrasında kabare takip edildi. Vişnezade Şairler Sofası Parkı’nda ise Berlin Kaplanı film gösterimi yapıldı. 25 Temmuz 2012 Çarşamba gününün programı ise şöyleydi:
“Abbasağa Parkı-Üst Kattakiler (Konser). Hacivat Karagöz (Tek Kişilik Gösteri). Ulus Ambarlıdere Parkı-Berlin Kaplanı (Sinema).”
26 Temmuz 2012 Perşembe günü Abbasağa Parkı’nda Neyzen Ünal konseri gerçekleşti. Cezmi Ersöz – Haluk Çetin tek kişilik gösterisi Beşiktaş Kentlisi’ni ağırladı.
27 Temmuz 2012 Cuma programı ise şöyleydi:
“Abbasağa Parkı-Merdiven (Konser). Zafer Diper-Haluk Çetin (Tek Kişilik Gösteri).”
30 Temmuz 2012 Pazartesi programı ise şöyleydi:
“Abbasağa Parkı-Peyk (Konser). Serhat Özcan (Tek Kişilik Gösteri). Ulus Prof. Dr. Aykut Barka Parkı-Güzel Günler Göreceğiz (Sinema).”
31 Temmuz 2012 Salı programında ise şu detaylar vardı:
“Abbasağa Parkı-İtaki (Konser). Lazutlar (Tek Kişilik Gösteri). Dikilitaş Muhtarlık Parkı-Güzel Günler Göreceğiz (Sinema).”

Çocuklardan tam not!..

OKULUNU başarıyla bitiren çocuklar için Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Hayatı İdame ve AKUT’la Afetlere Hazırlık Eğitim Kampı” sona erdi. Antalya Kemer’deki Naturland’da eğitimlerini tamamlayan çocuklar evlerine neşeyle döndüler. Öğrenerek tatil yapmanın keyfinin çıkaran çocuklar yaz kampı güncesi oldukça renkli görünüyordu.
Beşiktaş Belediyesi’nin Kemer, Naturland’taki kampına katılan çocuklar afet yönetiminden doğa olaylarına, bitkilerin dünyasından hangi hayvanların nasıl bir yaşayış süreceğine kadar bir çok detayı katıldıkları yaz kampında öğrenme imkanı buldular. Başarılı öğrencilerin katıldığı kamp programı, iki ayrı grubu Antalya’da ağırladı.
Beşiktaş Belediyesi, okulunu başarıyla bitiren çocuklar için düzenlediği “Hayatı İdame ve AKUT’la Afetlere Hazırlık Eğitim Kampı”nın birinci dönemi sona ermişti. Antalya Kemer’deki Naturland’da bir haftalık eğitimlerini tamamlayan çocuklar evlerine döndüler. Kampın ikinci dönemi ise 9 Temmuz 2012 Pazartesi günü başladı. AKUT işbirliğiyle hayata geçirilen yaz kampı sayesinde, Beşiktaş’taki tüm çocuklara afet eğitimi verilmesi de hedefleniyordu.
Yaz Kampı ile öğrenciler doğa ile bir çok detayı yerinde öğrenme fırsatını yakalamış oldu. Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Yaz Kampı programında, yüzlerce öğrenci hem tatil yaptı hem de bilgilerini pekiştirdi, doğadaki yaşam ile ilgili yepyeni detaylar öğrendi. Beşiktaş Belediyesi Yaz Kampı, Haziran sonu ve Temmuz başında iki haftalık özel programla gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen kamp programı ile başarılı öğrenciler, Kemer’de yaz kampında tatil keyfini öğrendiklerini de katarak tatmış oldu.
Buna göre, Antalya Kemer’de bulunan otelde iki ayrı grup doğa ile ilgili gelişimi öğrenmek ve aynı zamanda olası bir afet durumunda neler yapılabilir konusu ile ilgili detayları edinebilmek ve bununla birlikte de yaz tatilini yapmak için yola koyuldular. 90 kişiden oluşan iki ayrı grup, Antalya Kemer’de yer alan Yaz Kampı programına katılmıştı. Beşiktaş Belediyesi’nin Kemer, Naturland’taki kampına katılan çocuklar, katıldıkları faaliyet programıyla doğadaki yaşam süreci ve gerek hayvanların dünyası gerek bitkilerle ilgili bir çok detayı yerinde inceleme fırsatı yakalayabildiler ve farklı bir ortamda eğitim öğretim sürecini bir arada yaşamış oldular. Beşiktaş’ta yer alan okulların başarılı öğrencilerinin katıldığı programa ilgi oldukça yüksekti. Yaz Kampı ile öğrenciler doğa ile bir çok detayı yerinde öğrenme fırsatını yakaladı.
Beşiktaş Belediyesi’nin Kemer, Naturland’taki kampına katılan çocuklar, katıldıkları faaliyet programıyla doğadaki yaşam süreci ve gerek hayvanların dünyası gerek bitkilerle ilgili bir çok detayı yerinde inceleme fırsatı yakalayabildilerve farklı bir ortamda eğitim öğretim sürecini bir arada yaşamış oldular. Beşiktaş’ta yer alan okulların başarılı öğrencilerinin katıldığı programa ilgi oldukça yüksekti Bu konuda yetkililer gördükleri ilgi nedehiyle katılma koşulları ile ilgili yaz kampı programı için yüzlerce öğrencinin başvurusuyla karşılaştılar. Yetkililer, yaz kampı programına katılmak için en önemli detayların Beşiktaş’ta ikamet eden diploma notu yüksek olan başarılı öğrencilerin olduğu vurgulandı. Pazar günü başlayan Yaz Kampı Programı, peşinden diğer Pazar günü de öteki gurubu Antalya’da ağırladı. Öğretmenlerinin de rehberliğinde katıldıkları kamp programında Akut temsilcileri de öğrencileri karşıladı. Program boyunca öğrencilere doğa olayları ve afet konusunda bilgi aktarıldı. Öğrenciler bitkiler ve hayvanların dünyası ile ilgili bir takım bilgileri de yerinde inceleme fırsatını yakaladı. Öğrencilerin başında özel bir heyetin olduğu belirtilirken Beşiktaş ilçesinde yer alan okullardan katılan öğrencilerin heyette öğretmenleri de kendilerine eşlik ediyor. Aynı zamanda bu heyet te Akut ekibinde uzmanlar da bulunuyor. Bir hafta boyunca süren Yaz Kampı programında 11 ve 14 yaş grubundaki öğrenciler yer alıyor. Atatürk İlköğretim Okulu, Beşiktaş İlköğretim Okulu, Murat Beyaz İlköğretim Okulu gibi okullarda okuyan başarılı öğrenciler kampın ve tatilin tadını doya sıya çıkartmış oldular.
Beşiktaş Belediyesi’ni Yaz Kampı Programı’nı gerçekleştirdiği Antalya Kemer’de bulunan Naturland Tatil Köyü’nde tabiat ile ilgili bir çok şeyi bir arada bulmak mümkün. Naturland’ın eko filozifimiz dediği detaylar şöyle sıralanıyor:
“Eko Filozofimiz; Naturland eko filozofisi; tüm varlıkların enerji ve enerjinin halleri olduğu, yaşamın ise; varlığın kendi içinde ve varlıkların birbirleri arasındaki bir enerji döngüsü olduğu bilincine dayalıdır. Ekolojik filozofi; evreni, dünyayı, varlıkları ve dünyadaki yaşamı tek bir şeyle, “enerji” ile açıklar ve evreni “bir tek şey”, bir enerji süperorganizması olarak görür. Ekolojik filozofinin peşisıra bilimsel ekoloji de; varlığın temeline güneşi ve güneş enerjisini koyarak dünyayı ve dünyadaki yaşamı enerji döngüleriyle açıklamakta, doğayı da her şeyin birbirine bağlı olduğu bir süper organizma olarak tanımlamaktadır. Günümüzde; bütün varlıkların, hayvanların, bitkilerin, toprağın, havanın, suyun ortaklaşa oluşturduğu bu süper organizma yani doğa, varlığını sürdürmekte zorlanmaktadır.
Çünkü; varlıkların miktar uyumu bozulmuş, insanoğlu kendisini son elli yılda, 10 bin yılda arttığı kadar arttırmış, 3 milyardan 6 milyara ulaşmıştır. Ama buna karşın yaşamın ortağı pek çok türü de yok etmiştir. İnsanoğlu, fosillerden ve nükleerden enerji üretmeyi ve ilaç, gıda, ambalaj v.b için sentetik madde türetmeyi bilinçsizce arttırmış, yaşamın temeli enerji döngülerini tıkamıştır. Sosyoloji, ekolojik referanslardan tamamen kopmuştur. Çözüm; yanlış bilgilerle doğaya hükmetmeye çalışmak yerine; onunla, onu tanıyarak yani ekolojik bilinçle yaşamaktan geçmektedir. Ekolojik bilinç bizi yeni bir yaşam konforuna, ekolojik konfora götürecektir.”

İstanbul Boğazı’nda iftar yemeği

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemekleriyle Beşiktaşlılar
Ramazan’da da buluşuyor. Beşiktaş Belediyesi, 24 Temmuz – 7 Ağustos
tarihleri arasında her gün farklı bir mahalleye Boğaz’da tekne turu
düzenleyerek iftar yemeği veriyor. Beşiktaşlılar mahallelerinde yaşayan
diğer kent sakinleriyle Ramazan sofralarında bir araya geliyor.

Beşiktaşlılar iftarı Boğaz’da açıyor. Beşiktaş Belediyesi, Ramazan’ı Boğaz’da tekne turu ile iftar yemeği vererek karşıladı. 24 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında her gün farklı mahallelerden Beşiktaş Kentlisi Boğaz turunda bir araya geliyor. Boğaz gezisi ile birlikte iftar programı her mahalle için ayrıca açıklandı. Beşiktaşlılar mahallelerinde yaşayan diğer kent sakinleriyle program boyunca Ramazan sofralarında, Boğaz’ın eşsiz manzarası karşısında bir araya gelecek. Tur teknesinin hareket yeri Beşiktaş İskelesi olacak. Etkinlikler Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ında katıldığı 24 Temmuz Salı günü başladı. Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Boğaz’da İftar Programı, Dikilitaş ve Türkali mahalle sakinlerinin tekne turlarına katılması ile sürdü.
Boğaz’da İftar Programı şöyleydi:
“ 24 Temmuz, Salı-Dikilitaş-Türkali Mahalleleri-Saat:19.20
25 Temmuz, Çarşamba-Abbasağa-Gayrettepe Mahalleleri-Saat:19.20
26 Temmuz, Perşembe-Balmumcu-Kuruçeşme Sinanpaşa Mahalleleri-Saat:19.20
27 Temmuz, Cuma-Muradiye-Vişnezade Mahalleleri-Saat:19.20
30 Temmuz, Pazartesi-Akatlar-Levazım Mahalleleri-Saat:19.15
31 Temmuz, Salı-Mecidiye-Yıldız Mahalleleri-Saat:19.15
1 Ağustos, Çarşamba Kültür-Ulus Mahalleleri-Saat:19.15
2 Ağustos, Perşembe-Arnavutköy-Bebek Mahalleleri-Saat: 19.15
3 Ağustos, Cuma-Konaklar-Nisbetiye Mahalleleri-Saat:19.15
6 Ağustos, Pazartesi-Etiler-Levent Mahalleleri-Saat:19.10
7 Ağustos, Salı-Ortaköy-Cihannüma Mahalleleri-Saat:19.10”
Tüm etkinlikler için hareket ve varış yeri Beşiktaş İskelesi olarak da belirtiliyor.

Kardeş şehirden caz rüzgarı

KARDEŞ şehir Erlangen’in ünlü caz grubu “Rainer Glas Universal Ensemble” Ortaköy Meydanı’nda Beşiktaşlılarla bir araya geldi. Bir buçuk saat süren konserde Rainer Glas ve grubu dünya müziklerinden örnekler sundu. Kardeş Şehirden Caz konseri Beşiktaş’ın yenilen yüzü Ortaköy’de gerçekleşti. “Rainer Glas Universal Ensemble” Konseri, geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Kentlilerini buluşturdu. Kardeş şehir Erlangen’in ünlü caz grubu “Rainer Glas Unıversal Ensemble” Ortaköy Meydanı’nda Beşiktaşlılarla bir araya geldi. Yaz etkinlikleri Beşiktaş’ta tüm hızıyla devam ediyor. “Rainer Glas Universal Ensemble”, Beşiktaş’ın yenilenen yüzü Ortaköy Meydanı’nda Kentlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Bir buçuk saat süren konserde Rainer Glas ve grubu dünya müziklerinden örnekler sundu. Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu da konserden önce gruba bir hoşgeldiniz konuşması yaptı. Kardeş Şehir ilişkilerinin önemine değinen Çiloğlu daha sonra grup üyelerine plaket ve çiçeklerini verdi.
Grup üyeleri konserden önce Beşiktaş Belediyesi Erlangen Parkı’nı da ziyaret etti. Parkta bol bol fotoğraf çeken grup daha sonra da Sanatçılar Kafe’ye uğradı. “Rainer Glas Unıversal Ensemble” grubu 4 kişiden oluşuyor. Rainer Glas (bas gitar), Joerg Widmoser (keman), Bernhard Pichl (piyano), Carola Grey (davul).
Öte yandan bu yıl Bavyere Eyaleti yetkilileri üç günlük inceleme gezi ziyaretini de gerçekleştirmişlerdi. BAVYERA Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann üç günlük bir inceleme gezisi için İstanbul’da. Almanya’nın Erlangen kentiyle kardeş şehir ilişkisi yürüten Beşiktaş kenti, İçişleri Bakanı Joachim Herrmann’ı, bakanlık yöneticilerini ve Erlangen Belediyesi’nin yetkililerine ev sahipliği yaptı.
Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Oliver Platzer, Bavyera Eyaleti Emniyet Müdürü Waldemir Kindler, Erlangen Belediye Başkan Yardımcısı Konrad Beugel oluşan Alman heyeti 7 Haziran 2012 Perşembe günü İstanbul’a geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın karşıladığı heyet 3 gün boyunca inceleme gezileri ve toplantılar yapacak. Heyet bu incelemeler çerçevesinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’la da görüşecek.
Yine bununla birlikte Kardeş Şehir Erlangen, geçtiğimiz yıllar içinde ziyaretle kalmamış, bulundukları yerde meydanlarından birine Beşiktaş ismini de vermişlerdi. Beşiktaş ilçesinin kardeş şehri Almanya’nın Erlangen Belediyesi kentin en güzel meydanına Beşiktaş adını verdi.
Erlangen Belediye Başkanı Siegfried Balleis ile Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın açılışını birlikte yaptığı Beşiktaş Meydanı’ndaki resmi törene, Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, Beşiktaş Kaymakamı Saadettin Yücel ile çok sayıda Alman ve Türk vatandaş katıldı.
Resmi tören çerçevesinde Erlangen Türk Kültür Derneği tarafından düzenlenen folklor gösterisi ve bir okulun öğrenci korosu büyük ilgi gördü.
Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal, açılışla ilgili olarak, şu konuşmayı yapmıştı: “İki kent arasında 27 yıldan beri sürdürülen ilişki, kent merkezinde belediye binasının karşısındaki önemli bir alana Beşiktaş Meydanı adı verilmesi ile pekişti. Daha önce de bir belediye otobüsüne Beşiktaş adı verilmişti.”
Erlangen Kenti’nin üniversiteleri ile tanınan bir kent olduğunu ifade eden Ünal, Beşiktaş’ta kurulu bulunan BEŞ-ER (Beşiktaş-Erlangen) derneğinin benzerinin şimdi de ER-BEŞ (Erlangen-Beşiktaş) olarak Erlangen’de kurulduğunu, okullar arasındaki ilişkiler nedeniyle de Etiler Lisesi’nden de bir grup öğrencinin geldiğini söylemişti.
Ünal, “Biz Beşiktaş olarak Türkiye’nin AB sürecine, kurduğumuz bu iyi ilişkiler ile katkıda bulunuyoruz. Burada yaşayan işadamlarımız, kültür dernekleri ve din temsilcileri ile, Türk çayı, simidi, baklavasıyla ve folkloruyla kendimizi tanıtıyoruz” diye konuştu.
Erlangen şehri özetle, Erlangen, Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan şehir, Regnitz Irmağı kıyısında ve Nürnberg’in kuzeyindedir.
Almanya’nın Bavyera eyaletinde kent. Ludwig kanalı yakınındaki kent, Regnitz Irmağı kıyısında ve Nürnberg’in kuzeyindedir. 9. yüzyıl başlarında önce Würzburg, sonra Bamberg (1017), piskoposluğuna bağlı olan Erlangen, 1361’de Bohemya kralına satıldı, 1368’de Bavyera topraklarına katıldı, 1398’de özgür bir kent oldu. 15. yüzyılın başında Hohenzollernlere geçti. Kentteki üniversite, belediye binası ve şato 18. yüzyıldan kalmadır. Dokumacılık, elektrikli malzeme yapımı, boya, fırça, ayakkabı üretimi giderek artmaktadır. 1992 verilerine göre nüfusu 102.433 olarak belirtilmiştir.

Plaj futbolu

BEŞİKTAŞ Kulübü bünyesinde plaj futbol takımı kuruldu. 1 kaleci ve 4 oyuncudan oluşan 5 kişilik takım, ilk turnuvada şampiyonluk elde ederek Eylül ayında yapılması planlanan Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı.

Beşiktaş Kulübü’nde yeni bir şube açıldı. Beşiktaş Plaj Futbol Takımı’nın, Magic Life sponsorluğunda kurulduğu ve ilk turnuvasında şampiyon olduğu aktarılıyor. TFF Plaj Futbol Ligi’nde de mücadele edecek Beşiktaş Magic Life Plaj Futbol Takımı’nın toplam 10 oyuncudan kurulu olduğu ve 9 sporcunun Plaj A Milli Futbol Takımı kadrosunda yer aldığı kaydedildi. Siyah-Beyazlı ekipte tek yabancı oyuncu olan Leo Koswal’ın ise ülkesi Hollanda’nın milli takım formasını giydiği ifade edildi. Bu arada Tamer Ay’ın antrenörlüğünü yaptığı takımda şu sporcular bulunuyor:
Ahmet Şanlıdere, Ayhan Sezer, Barış Terzioğlu, Erhan Eriten, Erkan Anzaflıoğlu, Ferit Yücel Ergün, Leo Koswal, Mutlu Köktaş, Onur Zayim, Seyit Ahmet Süer.
Beşiktaş Magic Life Plaj Futbol Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Garanti Bankası işbirliğinde düzenlenen TFF Garanti Plaj Futbol Ligi’nin Alanya etabında, ilk kez sahaya çıktı ve şampiyon olarak Eylül ayında yapılması planlanan Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı.
Plaj futbolunda müsabakalar 1 kaleci ve 4 oyuncudan oluşan 5 kişilik takımla oynanıyor. 12 dakikadan 3 devre olarak oynanan karşılaşmalarda istenildiği zaman oyuncu değişikliği yapılabiliyor.

MAGAZİN HABERLERİ

İŞLER İYİCE KARIŞTI

ETİLER- Ünlü manken otopark kavgası yüzünden karakolluk oldu. Etiler Polis Merkezi’ne gidip şikayette bulunan mankene hapis cezası istendi. Manken Eylem Şenkal’a park yeri tartışmasında 55 yaşındaki bir kadını “hayat fonksiyonlarını tehlikeye sokacak şekilde” yaraladığı gerekçesiyle toplam 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın iddianamesine göre Eylem Şenkal Sarıyer Rumeli Hisarı’nda bulunan ve sürekli geldiği kuaförünün önüne aracını park etti. Bu sırada kuaförün bulunduğu apartmanda oturan Alev Yüksel Köyel (55) park yerinin kendisine ait olduğunu belirterek aracını çekmesini istedi. İkili arasında tartışma çıktı. Şenkal ve Köyel, Etiler Polis Merkezi’ne gidip birbirlerinden şikayetçi oldu. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Şenkal ve Köyel hakkında dava açtı.

40 BİN DOLAR ÖDÜYOR
BEŞİKTAŞ- Okan Bayülgen’in, oturduğu dairesinde tadilat yaptırdığı gerekçesiyle Beşiktaş’ta bulunan Swissôtel The Bosphorus’a taşındığı iddia edildi. Bir zamanlar Osmanlı sultanlarına ev sahipliği yapmış Dolmabahçe Sarayı bahçesinin üzerinde, ağaçlık bir tepenin üzerine kurulu otel; Boğaz, Asya yakası ve eski İstanbul’un panoramik ve eşsiz bir manzarasına sahip. Nişantaşı’na sadece 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde. Okan Bayülgen’in bu özelliklerinden dolayı bu otele 40 bin dolar ödediği söyleniyor.

YOLDA KALDILAR
ETİLER- Ünlü şarkıcı Hakan Peker ile eşi Arzu Öztoprak Etiler’de arkadaşlarıyla sohbet etmek için bir kafede buluştu. Arkadaşlarıyla konuşup, gazetecilere evliliğin yararlarını anlatan Peker, eşiyle birlikte otomobiline binince bir sürpriz yaşadı. Çiftin bindikleri son model otomobil yaklaşık 100 metre ileride arıza yaptı. Ne yapacağını şaşıran Peker, kaputunu açtığı otomobilin motorunu kontrol etti. Bir yandan da telefonla servisi arayan Peker’in otomobilinin su kaynattığı anlaşıldı. Durumu bozuntuya vermemek için objektiflere gülümseyen ünlü şarkıcı, tamirin ardından otomobiline binip, evinin yolunu tuttu.

”KOLAY GELSİN!..”
BEBEK- Ünlü model Cansu Dere Bebek’teki bir kuaförden çıkarken objektiflere takıldı. Ayrıldığı sevgilisi Cem Aydın ile ilgili soruları duymazlıkten gelen Dere’ye asıl sürpriz ise trafik polisinden geldi.Polis, park yasağını ihlal eden Dere’ye 72 liralık para cezası kesti. Çıkışta güneş gözlüklerini takan Dere, soru sormalarına fırsat vermediği gazetecilere “Oooo ne kadar çoksunuz. Ne oldu birileri mi var içeride?” diye sordu. Ünlü model, televizyon yönetecisi Cem Aydın ile kısa süren ilişkisiyle ilgili soruları ise “Hadi bakalım kolay gelsin” diyerek geçiştirip hızla cipine bindi.

Teknelere denizde park!..

Bebek-Kuruçeşme’de tekne park yapılacağının duyulmasıyla birlikte Beşiktaş Kentlisi meraklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapımı devam eden Tarabya Tekne Park İnşaatı’nda inceleme yaparken açıklamada bulundu. Teknelerin sahil şeridini işgal ettiği için İstanbullular’ın bu nedenle deniz keyfi yaşayamadığına ilişkin vatandaşlardan birçok şikayet aldıklarını belirten Topbaş,”Tekne sahipleri de bize ’Nerede demirleyeceğiz?’ dedi. Biz de tekneleri marina sistemine dönüştürmeye karar verdik” diye konuştu. Sistemin ilk adımı Tarabya ve İstinye’de atıldı. Buna göre Tarabya’ya 208 tekne bağlanabilecek. Eylül başı gibi hizmete sunulacak. Bebek, Paşabahçe ve Kuruçeşme’de bu tür tekne parkların yapılacağını ifade eden Kadir Topbaş, “Sahilleri İstanbullular’a iade etmiş olacağız. İstanbullular deniz keyfi yapabilecek” dedi.

Boğaz balıkçılarının işi zorlaşıyor…

Boğaz kenarında balık tutan amatör balıkçılarla ilgili şikayetlerin artması boğazda balık tutanları yerinden etti. Yeni uygulamayla Boğaz’da yürüyenleri rahatsız etmeyecek şekilde bir düzenleme
yapılacak. Uygulamadan Deniz Kenti Beşiktaş’ta nasibini alacak. Boğaz’da sahil boyunca balık tutan amatör balıkçılar artık istediklere yerde olta atamayacaklar. Vatandaşlardan, boğaz kenarında balık tutan amatör balıkçılarla ilgili sıkça şikayet geldiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Boğaz’da yürüyenleri rahatsız etmeyecek şekilde bir düzenleme yapılacağını söyledi. Buna göre, amatör balıkçılar için, balık tutulacak belli yerler ayrılacak, kimse rahatsız olmayacak. Amatör balıkçıların belli bir yeri olmuş olacak. Uygulamadan Beşiktaş sahilerini seçen balıkçılar da etkilenecek. Balıkçıların çoğunluğu uygulamayı olumsuz bulurken özellikle Kuruçeşme, Bebek, Arnavutköy sakinleri uygulamanın olumlu olacağını dile getiriyorlar.