BJK SPOR: ESCUDE İMZAYI ATTI

BEŞİKTAŞ, daha önce anlaşmaya vardığı Julien Escude ile 2 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı. İmza töreninde futbol şube sorumlusu Tamer Kıran da hazır bulundu. Beşiktaş, daha önce anlaşmaya vardığı Julien Escude ile 2 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı. Beşiktaş’ın Sevilla’dan kadrosuna kattığı Julien Escude, Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ile birlikte imza töreninde konuştu.
İlk olarak sözü alan Tamer Kıran “Teknik ekibimizin stoper isteğini dikkate alarak, kaliteli bir ismi kadromuza katmış bulunmaktayız. Daha önce de belirttiğimiz gibi hovardaca transfer yapmak prensibimiz değildir. Beşiktaş bundan sonra kendi gerçekleri doğrultusunda atış yapıp, ihtiyaçlarına göre oyuncu transfer etmek olacaktır. Tüm nitelikleriyle Escude bu söylediklerimin örneğidir. Beşiktaş Kulübü olarak kulübümüzün menfaatlerini düşüneceğiz. Escude’yi teknik heyetimizin talebi üzerine transfer ettik. Yaptığımız bütün transferler teknik heyetimizin oluru ve kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda yapılmıştır. Escude kişiliği takımımızda bulunan genç oyunculara büyük bilgiler katacaktır.” dedi.

“TÜRKÇE ÖĞRENMEK İSTİYORUM”
Beşiktaş’ta olmaktan onur duyduğunu ifade eden Fransız stoper Julien Escude ise şunları söyledi:
“Burada olmaktan onur duyuyorum. Çok büyük bir mücadele içerisinde olacağız. Hem takım içerisinde arkadaşlarımızla hem de diğer takımlarla mücadele içine gireceğiz. Bu takımı en üst sıralara taşımak için elimden geleni yapacağım. Bugüne kadar yapmış olduğum işi, daha üst seviyelere çıkarmak istiyorum. Biraz da Türkçe öğrenmek istiyorum. Türkiye’de iyi bir lig var. Mücadele gücü yüksek bir lig. Takım arkadaşlarımla iyi adapte olup burada başarılı olmak istiyorum” dedi.

“TUNCAY GÜNDEMİMİZDE YOK”
Sözü yeniden alan Tamer Kıran, Tuncay Şanlı’nın Beşiktaş’a transfer olacağı söylentileri hakkında şu yanıtı verdi: “Tuncay Şanlı ile ilgili menajerlerden gelen bir teklif yok. Şu an için gündemimizde değil. Bir an önce transferin bitmesi hepimizin isteği. Ancak belli birtakım olayların da yaşanması gerekiyor. Bunlar biraz zaman alabilir. Kimsenin endişesi olmasın hiçbir konuda geç kalmış değiliz. Bugün Escude, yarın McGregor’un imza töreni doğrultusunda ilerliyoruz.” dedi.

“QUARESMA’YI GÖNDERECEĞİZ”
Quaresma’yı Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda ellerinden çıkarmayı planlandıklarını belirten Kıran şöyle devam etti. “Quaresma ve diğer oyuncularımız için teknik heyetimiz ile birlikte almış olduğumuz bir karardır. Kulüp kendilerine kulüp bulmak için tebligatta bulundu. Bu çalışmalar sürüyor. Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda elimizden çıkarmayı planlıyoruz. Bu aşamada takıma geri dönmesi konusu teknik heyetin kararıdır. Ancak ekonomik açıdan pek bir ihtimal görmüyorum.” dedi.

“PORTEKİZLİ OYUNCULARI BİLİYORUM”
Beşiktaş’ın rakiplerinden de teklif aldığını dile getiren Escude “Beşiktaş’ın rakiplerinden de teklif aldım. Beşiktaş ismi, takım olarak beni heyecanlandırdı. Ben de Beşiktaş’ın bana gösterdiği bu ilgiye karşılık vermek istiyorum. Ajax’ta oynadığım senelerde hep şampiyonluğa oynadım. Sevilla’da da bütün maçları kazanmak için sahaya çıktık. Beşiktaş’ta Portekizli oyuncuları biliyorum. Rakiplerimizin de iyi uluslararası oyuncuları var” dedi.

“14 NUMARAYI GİYMEK İSTİYORUM”
Yeni transfer Escude, 14 numaralı formayı giymek istediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Ben Sevilla’da 7 sene boyunca 14 numaralı forma ile oynadım. Fransa’nın sembolü olan Henry de 14 numaralı forma ile oynadı. Sevilla’da oynadığım sürece 14 numara bana şans getirdi. O yüzden 14 numaralı formayı giymek istiyorum.”
Fotospor