BEŞİKTAŞ: ULUS’TA ACI GÜN

ÇETİN Soysal aynı gün kaybettiği annesini ve anne karnında yaşamını yitiren bebeğini toprağa verdi CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal aynı gün kaybettiği annesini ve anne karnında yaşamını yitiren bebeğini toprağa verdi. Babaanne ve torun aynı tabutta koyun koyuna toprağa verilirken, Soysal’ın eşinin halen hastanede tedavi gördüğü ve kayınvalidesinin ölümünden haberi olmadığı belirtildi. Cenaze töreni boyunca kızı Yaren’e sarılarak destek veren Soysal, “Acımız çok büyük. Annem bir torununun daha olmasını çok istiyordu ama ikisini de aynı gün kaybettik” dedi.

‘İkisi birlikte cennete gitti’
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal dün hayatının en zor görevlerinden birini yerine getirdi. Soysal, aynı gün hayatını yitiren annesini ve annesinin karnında yaşamını kaybeden 5 aylık bebeğini birlikte toprağa verdi. Annesinin rahatsızlanmasının ardından eşinin de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını anlatan Soysal, “Annem de bebeğim aynı anda yaşamını yitirdi. Annem bir torunu daha olmasını çok istiyordu, onun isteğini kıramamıştık. Eşim hamile kaldıktan sonra çok sevinmişti. Onu da görmek istiyorum derdi ama olmadı. İkisi birlikte cennete gitti” diye konuştu.
Annesinin solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdiğini söyleyen Soysal, bebeğinin de anne karnında öldüğünü, bunun üzerine eşi Ufuk Soysal’ın operasyon geçirdiğini dile getirdi. Soysal, eşinin kayınvalidesi Ferice Soysal’ın ölümünden haberi olmadığını da kaydetti.

Tabuta sarılıp ağladılar
Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde Soysal ailesinin yakınları ve CHP’liler hazır bulundu. Çetin Soysal’ın 15 yaşındaki kızı Yaren babaannesinin ve doğmamış kardeşinin cenazesinin bulunduğu tabuta sarılarak ağladı. Soysal, kızını sarılarak teselli etti. Cenazeler Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Meltem GÜNAY / Berkay AKDENİZ / VATAN