BEŞİKTAŞ: RAMAZAN BİR BAŞKA

BEŞİKTAŞ Belediyesi Ramazan ayı boyunca kentlileri buluşturmaya devam ediyor. Ramazan ayına özel eğlence programları etkinliklere ayrı bir renk katacak. Tekne turları, iftar yemeği düzenlenmesinin yanı sıra komedi geceleri, fasıl, konser, söyleşi ve park buluşmaları kapsamındaki eğlenceler Ramazan ayı boyunca Beşiktaş Kentlileri için gerçekleştirilecek.
Beşiktaş Belediyesi yaz akşamları eğlenceleri Ramazan ayı etkinlikleriyle de daha da renkleniyor. Sağlıklı bir beslenme düzeni ile Ramazan ayını sıkıntısız geçirebilmek için verilen önerilerin yanı sıra iftar sonra özel eğlence proğramlarıyla da dikkat çekeceğe benziyor. Geçtiğimiz yıllarda da yaz akşamları programları ile Beşiktaş Kentlisi’ni bir araya getiren organizasyonları kapsamında Ramazan ayı özel eğlence programları da bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayının ilk haftası hizmete giren “Yaşam evi’’ konuklarını ağırlarken Ramazan ayı nedeniyle de sağlıklı bir beslenme programı nasıl olur konusunda Beşiktaş Kentlisi’nin sorularına yanıt bulmuştu. Yaşam evinde yer alan uzman diyetisyen İrem Kaya konuyla ilgili şu açıklamaları yapmıştı:
“Sabah 08.30 ile akşam 17.00 saatleri arasında Yaşam evinin kapıları 65 yaş üstü tüm Beşiktaşlılara açık. Buraya gelen konuklarımıza verilen tüm hizmetleri onların isteği üzerine veriyoruz. Eğer konuklar içerisinde hasta olan veya kilo sorunu olan varsa ona göre programlar uyguluyoruz. 33 sorudan oluşan bir anketimiz var. Bu anketle kişinin, alkol ve sigara kullanımını, menopoz ve andropoz dönemlerini, fiziksel aktivitelerini, beslenme şekillerini sorguluyoruz. Böylelikle kişiyi daha iyi tanımış oluyoruz ve daha iyi sonuçlar alıyoruz. Mesela vatandaşın danıştığı kontrol olduğu bir doktoru ve hastalığı varsa biz de o şekilde bir beslenme programı hazırlıyoruz. Diyet isterse diyet programı hazırlıyoruz ve en önemlisi de hastayı sürekli takip ediyoruz. Hasta kontrol talebinde bulunursa düzenli kontrollerini yapıyoruz. Beşiktaş Belediyesi tarafından sunulan bu hizmetler zaten ücretsiz.”