BEŞİKTAŞ: ETKİNLİKLER SÜRÜYOR

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin yaz aylarında mahallelerde düzenlediği Park Buluşmaları etkinlikleri temmuz ayında hız kesmiyor. Bu yıl 6. yaşına giren Park Buluşmaları etkinliğinde sinema, söyleşi, kabare, konserler yer alıyor. Park Buluşmaları 23 Temmuz’da Abbasağa Parkı’nda Güvenç Üstündağ konseri ile sanatseverleri bir çatı altında buluşturacak. Beşiktaş Belediyesi’nin yaz aylarında mahallelerde düzenlediği Park Buluşmaları etkinlikleri bu yıl 6. yaşına girdi. Sinema, söyleşi, kabare, konser ve benzeri kültür-sanat etkinliklerinin yer aldğı Park Buluşmaları Temmuz ayında da tüm hızıyla devam ediyor. Bu etkinliklerden bir tanesi de 23 Temmuz’da Abbasağa Parkı’nda gerçekleşecek olan Güvenç Üstündağ konseri. Güvenç Üstündağ ney ile birlikte konser gerçekleştirecek. Beşiktaş Belediyesi’nin Beşiktaş’taki park ve meydanlarda düzenlediği Park Buluşmaları Temmuz ayında da sürüyor. Etkinliğin zengin Temmuz programında film gösterimleri, konserler, kabare gösterileri ve tek kişilik gösteriler de yer alıyor. Güvenç Üstündağ hakkındaki bazı detaylar ise şöyleydi:
“Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girerek tenor Pekin Kırgız’ın öğrencisi oldu. Ankara Devlet Operası’nın açtığı sınavı kazanarak bu kurumun en genç sanatçısı oldu.
Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen “Uluslararası Varna Festivali” kapsamında mezzosoprano Ksgr. Prof. Margarita Lilova’nın kursuna katıldı ve bir yıl sonra Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nin sınavlarını kazanarak Prof. Lilova’nın öğrencisi oldu. Ankara Devlet Operası’ndaki görevinden ayrılarak Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından verilen burs ile Avusturya’nın Viyana kentinde çalışmalarına başladı.
İzmir Devlet Operası’nda konuk sanatçı olarak Donizetti’nin “Aşk İksiri” operasında ilk başrolü “Belcore”yi seslendirdi. Avusturya’nın Innsbruck kentinde Georg Schmöhe yönetiminde Carl Orff’un “Carmina Burana” adlı eserinde bariton sololarının yanı sıra kontrtenor solosunu da seslendirerek bir ilke imza attı ve büyük beğeni topladı. “