KENT: PROF ADNAN ÇOKER CADDESİ AÇILIYOR

ÇAĞDAŞ Türk Resim Sanatı’nın öncüsü Prof. Adnan Çoker’in adı, İstanbul’un kültür ve sanat başkenti Beşiktaş’ta yaşayacak. Beşiktaş Belediyesi Meclisi’nin aldığı bir kararla Akatlar Mahallesi’ndeki bir sokağa “Ressam Adnan Çoker” adı veriliyor.
Ressam Adnan Çoker Sokağı açılış töreni önümüzdeki günlerde gerçekleşiyor. Çağdaş Türk Resim Sanatı’nın öncüsü Prof. Adnan Çoker’in adı, İstanbul’un kültür ve sanat başkenti Beşiktaş’ta yaşayacak. Beşiktaş Belediyesi Meclisi’nin aldığı bir kararla Akatlar Mahallesi’ndeki bir sokağa “Ressam Adnan Çoker” adı veriliyor. 2010 yılında, Çağdaş Türk resminin öncüsü Prof. Adnan Çoker’in retrospektif sergisini açan Beşiktaş Belediyesi, 19 Temmuz 2012 Perşembe günü de bu önemli ressamımızın adını Akatlar Mahallesi’ndeki bir sokağa verecek. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Prof. Adnan Çoker’in de katılacağı tören sanatçının adının verildiği sokakta saat 19:30’da başlayacak.
“Ressam Adnan Çoker Sokağı”, Beşiktaş Cihannuma Mahallesi’ndeki “Ressam Hamdi Bey Sokağı”nın ardından Beşiktaş’ta bir ressam adını taşıyan ikinci sokak olma özelliğini taşıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Akatlar’daki sokağa Adnan Çoker’in isminin verilmesini; Sanayi-i Nefise’nin kurucusu Osman Hamdi Bey’den Çağdaş Türk resminin öncüsü Adnan Çoker’e ve gelecekte bu iki simge ismin izinden gidecek genç ressamlara Beşiktaş kentlilerinin gösterdiği saygının bir ifadesi olarak açıklıyor.
Ressam Adnan Çoker Sokağı Açılış Töreni
Tarih: 19 Temmuz 2012, Perşembe
Saat: 19:30
Yer: Akatlar Mahallesi, Ressam Adnan Çoker Sokağı