AKTÜEL: YAĞMUR GELİYOR

YAPILAN son değerlendirmelere göre; Marmara’nın kuzeyi (İstanbul, Kırklareli, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bandırma) ile Zonguldak, Bartın, Düzce ve İnebolu çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (40-60 km/s) kuvvetli esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey çevrelerinin (İstanbul, Kırklareli, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bandırma) kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (40-60 km/s) kuvvetli esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (40-60 km/s) kuvvetli esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; Düzce, Zonguldak, Bartın ve İnebolu çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla kıyılarının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.