KENT: BEŞİKTAŞLI ÇOCUKLAR YAZ KAMPINDAYDI

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin Kemer, Naturland’taki kampına katılan çocuklar afet yönetiminden doğa olaylarına, bitkilerin dünyasından hangi hayvanların nasıl bir yaşayış süreceğine kadar bir çok detayı katıldıkları yaz kampında öğrenme imkanı buldular. Başarılı öğrencilerin katıldığı kamp programı, iki ayrı grubu Antalya’da ağırladı.

Beşiktaş Belediyesi, okulunu başarıyla bitiren çocuklar için düzenlediği “Hayatı İdame ve AKUT’la Afetlere Hazırlık Eğitim Kampı”nın birinci dönemi sona erdi. Antalya Kemer’deki Naturland’da bir haftalık eğitimlerini tamamlayan çocuklar evlerine döndüler. Kampın ikinci dönemi ise 9 Temmuz 2012 Pazartesi günü başladı. AKUT işbirliğiyle hayata geçirilen yaz kampı sayesinde, Beşiktaş’taki tüm çocuklara afet eğitimi verilmesi hedefleniyor.
Yaz Kampı ile öğrenciler doğa ile bir çok detayı yerinde öğrenme fırsatını yakaladı. Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Yaz Kampı programında, yüzlerce öğrenci hem tatil yaptı hem de bilgilerini pekiştirdi, doğadaki yaşam ile ilgili yepyeni detaylar öğrendi. Beşiktaş Belediyesi Yaz Kampı, Haziran sonu ve Temmuz başında iki haftalık özel programla gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen kamp programı ile başarılı öğrenciler, Kemer’de yaz kampında hem öğrendi hem de tatil yapma imkanı buldu.
Antalya Kemer’de bulunan otelde iki ayrı grup doğa ile ilgili gelişimi öğrenmek ve aynı zamanda olası bir afet durumunda neler yapılabilir konusu ile ilgili detayları edinebilmek ve bununla birlikte de yaz tatilini yapmak için yola koyuldular. 90 kişiden oluşan iki ayrı grup, Antalya Kemer’de yer alan Yaz Kampı programına katıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin Kemer, Naturland’taki kampına katılan çocuklar, katıldıkları faaliyet programıyla doğadaki yaşam süreci ve gerek hayvanların dünyası gerek bitkilerle ilgili bir çok detayı yerinde inceleme fırsatı yakalayabildilerve farklı bir ortamda eğitim öğretim sürecini bir arada yaşamış oldular. Beşiktaş’ta yer alan okulların başarılı öğrencilerinin katıldığı programa ilgi oldukça yüksekti