BJK SPOR: HAYAL OLDU

UEFA’nın verdiği 1 yıl men cezasını Spor Tahkim Mahkemesi’ne taşıyan Beşiktaş’a kötü haber geldi. CAS cezayı aynen onadı, Avrupa yolu kapandı. Ekonomik açıdan zor bir süreçten geçen Beşiktaş, bir darbe de Spor Tahkim Mahkemesi’nden (CAS) yedi… UEFA’nın, kendi düzenlediği organizasyonlardan 1 yıl men etmesinin ardından konuyu CAS’a taşıyan Kartal, kararın onanması ile bir şok daha yaşadı. Önceki gün başkan Fikret Orman’ın da telefonla katıldığı duruşmada son savunmasını yapan Beşiktaş, dün açıklanan kararın ardından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) şu açıklamayı gönderdi:

ORMAN’IN TADI YOK
30 MART 2011, 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin tespit edilen Finansal Fair-Play Talimatı ihlalleri nedeniyle UEFA müsabakalarından men cezasına çarptırılmamıza karşılık açmış olduğumuz CAS davasında kısa karar açıklanmıştır. CAS hakem heyetince UEFA tarafından verilen ceza onaylamıştır. Gerekçeli karar ileriki tarihlerde açıklanacaktır.” CAS’tan gelen bu haber, zor günler geçiren başkan Fikret Orman’ın keyfini iyice kaçırdı.

ALEYHTE 3 RAPOR VARDI…
CAS’ta Beşiktaş’ın savunmasını yapan avukat Emin Özkurt, önceki gün görülen davada hukuki tüm argümanları kullandıklarını söyledi. Özkurt, “Buna rağmen ceza onandı. Bir önceki yönetimin finansal fair-play ihlalleri elimizi kolumuzu bağladı. 3 ayrı danışmanlık şirketinin aleyhimize raporu vardı” dedi.