BJK SPOR: AYBABA’NIN DERDİ WEBO

KARİYERİNİN 8 yılını İspanya’da geçiren Kamerunlu santrfor için İstanbul BB’nin kapısı çalındı, yanıt bekleniyor. Tecrübeli oyuncuyu bir an önce kampa götürmek isteyen siyahbeyazlıların, 1.5 milyon euro önerdiği bildirildi. Almeida’nın durumunun belirsizliğini koruması, Edu’nun da gönderilmesi nedeniyle forvet hattını takviye etmek isteyen Beşiktaş, geçen sezon İstanbul BB’de sergilediği performansla dikkat çeken Pierre Webo’yu takibe aldı… Teknik direktör Samet Aybaba’nın, “Rakip savunmaları yıpratan, hücum gücümüze güç katacak bir santrfora ihtiyacımız var. Başarıya aç, aklı futbolda olan bir oyuncu almamız gerek. Webo tam bu özelliklerde bir oyuncu. Alabilirsek forvette sorun yaşamayız” sözlerine başkan Fikret Orman’ın da tam destek verdiği ve düğmeye basıldığı öğrenildi. Kamerun Milli Takımı’nda da görev Webo’yu bir an önce Avusturya kampına dahil etmek isteyen siyah-beyazlıların, kulübü ile temasa geçtiği dile getirildi.

Pierre konusunda kuralın dışına çıkıldı
Kariyerinin 8 yılını İspanya’da (Osasuna ve Mallorca) geçiren 30 yaşındaki golcü oyuncu için turuncu-mavili ekibe 1.5 milyon euro bonservis bedeli öneren Beşiktaş’ın, yanıt beklediği vurgulandı. Transferde aceleci davranmama kararı alan Beşiktaş’ın Webo’da bu kuralın dışına çıktığı ve vakit kaybetmek istemediği ifade edildi.

Belediye, 2 milyon euro talep edecek
İstanbul BB forması ile oldukça başarılı bir sezon geçiren ve görev aldığı 36 maçta 15 kez rakip ağları sarsan Kamerunlu yıldızın da Beşiktaş’ı istediği ve İstanbul BB yönetimindan kendisine kolaylık sağlamasını istediği iddia edildi. Belediyespor’un, siyah-beyazlıların 1.5 milyon euro’luk teklifine 2 milyon euro’luk taleple karşılık vereceği da sızan bilgiler arasında.

Çok yönlü bir forvet
Son vuruşlarda son derece başarılı bir görüntü çizen Webo, geçen sezon rakip savunmaların korkulu rüyası olmuştu. Top tekniği ve güçlü fiziği ile de dikkat çeken Kamerunlu yıldız, performansıyla otoritelerden tam not almayı başarmıştı.
Fotospor