SPOR: İNGİLTERE ÇEYREK FİNALDE

D Grubu’nda ev sahibi Ukrayna’yı 1-0 ile geçen İngiltere böylece adını çeyrek finale yazdırdı ve İtalya’nın rakibi oldu. D Grubu’nda çeyrek final bileti almak için İngiltere ile Ukrayna buluştu. İngiltere kendisine bir puanın yeteceği maça durgun başlarken, turnuvanın sahiplerinden Ukrayna ise etkili bir başlangıç yaptı. İlk 10 dakikanın geneli İngiltere yarı sahasında oynanırken, ev sahibi son pasları yapamayınca üretkenlik sıkıntısı çekti. 22’de Gusev uzaklardan kaleyi etkili yokladı. 28’de ise İngiltere en net pozisyonunun buldu. Terry’nin pasında Young harika bir orta kesti arka direğe Rooney ise kötü vurdu. Geride kalan dakikalarda Ukrayna özellike Yarmolenko ile etkili olsa da tabela değişmedi ve devre 0-0 bitti.
İkinci 45 dakika ile golle başladı. Sağdan Gerrad’ın kullandığı kornerde savunma topu uzaklaştırdı. Topa yeniden sahip olan Gerrard’ın ortasında, Ukrayna kalecisi Pyatov büyük bir hata yaptı ve 48’de arka direkte Rooney topu ağlara yolladı. 60’da Yarmolenko’nun pasında, Milevsky altı pastan çok önemli bir pozizyonu kaçırdı. İki dakika sonra ev sahibi bir kez daha geldi. Devic ceza sahasında girdi, vuruşunda top öne çıkan Hart’ı geçerken, Young topu çıkardı. Pozisyonun tekrarında ise top çizgiyi geçmiş gibi gözüküyordu. 68’de İngiltere Cole ile gole yaplaştı. Kaleciden gelen topa iyi vurdu ma Pyatov gole izin vermedi.
Geride kalan dakikalarda iki takım da skor tabelasını değiştiremedi ve İngiltere çeyrek finale lider olarak yükseldi. Polonya’dan sonra turnuvanın diğer ev sahibi Ukrayna da turnuvaya veda etti.