AKTÜEL: YÜKSEK SICAKLIK UYARISI!..

YAPILAN son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz ile Ordu, Tokat, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Samsun’un Çarşamba ve Terme ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere, gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege’de kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ’DEN UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının oluşturacağı olumsuzluklara karşı; özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10:00–16:00 saatleri arasında, güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla Kuzey Ege’nin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

AKDENİZ: Doğusu parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Ordu ve Tokat ile Samsun’un Çarşamba ve Terme ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzey ve doğusunun parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin, öğleden sonra bölgenin kuzeydoğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere, gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.