BEŞİKTAŞ: ORTAKÖY’DE HAYAT VAR

BEŞİKTAŞ Belediyesi, Ortaköy ve Beşiktaş’ta Kentsel bütünlüğü sağlamak için “kentsel düzenleme ve bütünlük çalışmaları” çerçevesinde Anadolu Grubu ile ortaklaşa yürüttüğü, ‘MUHABBET SOKAK ORTAKÖY’ projesi kapsamında, Ortaköy meydan ve sokaklarını düzenleme ve güzelleştirme çalışmaları ile yenilenen bölgenin açılışı 15 Haziran 2012’de saat 20:00’de Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan tarafından yapılacak. Açılış kapsamında; saat 21:00’de Duman Grubu’nun vereceği ücretsiz konser olacak.
Proje kapsamındaki yollar yeniden düzenlenirken, işletmelerde ve tezgâhlarda önemli değişiklikler yapıldı.
Beşiktaş Belediyesi, Kentsel bütünlüğü sağlamak için “kentsel düzenleme ve bütünlük çalışmaları” çerçevesinde Anadolu Grubu ile ortaklaşa yürüttüğü ‘MUHABBET SOKAK ORTAKÖY’ projesi kapsamındaki yenileme çalışmalarıyla çehresi değişen Ortaköy Meydanı bambaşka bir görünüme kavuştu.

Ortaköy Meydanı daha da güzelleşti!
Meydanda yapılan çalışmalar kapsamında trafiğe kapalı yollar ve kaldırımlar düzenlenirken sokak girişlerine ışıklı taglar konuldu, aydınlatma elemanları yenilendi, bina cepheleri sağlıklılaştırıldı ve Ortaköy’ün dokusuna uygun yeni sergi alanları oluşturuldu.
İşletmelerin tabelaları ve tenteleri Ortaköy’ün dokusuna uygun hale getirildi, çalışanların kıyafetleri yenilenerek hizmet içi eğitimler verildi, masa vesandalyeler yenilendi. Ayrıca; işletmelerin mutfakları yenilenirken, menüleri de zenginleştirildi. Bu tesislerin, önlerine zemin lambrileri yapılarak masa ve sandalyelerin düzeni sağlandı ve yollar yaya trafiği için daha sağlıklı hale getirildi.
Ortaköy El Sanatları Çarşısı’nın eskiyen tenteleri ise dayanıklı kompozit malzeme ile değiştirildi. Ortaköy’ün simgelerinden olan sahaf tezgâhları da çalışmalar kapsamında yenilendi.

Açılış Programı:
16:00-20:30 DJ Murat Beşer
18:30-20:30 Milton Lopez ve Sokak Dansçıları
20:00 Açılış (Beşiktaş Belediye Başkanı Sn.İsmail Ünal ve Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan tarafından)
20:30-21:30 100° Konseri
21:30 Duman Konseri