TEKNOLOJİ: TV’LER DE AKILLANDI

TEKNOLOJI geliştikçe eski ürünler rafa kalkıyor. Önce siyah-beyaz TV’lerden renklilere, ardından tüplülerden düz ekranlılara geçtik. LCD, LED ve derken henüz 3D TV’leri gözlüklü izleyemeden üreticiler gözlüksüz seyredilebilecek model üzerine çalışmaya başladı. Teknoloji hızla değişirken bir de ‘yayın platformu’ çıktı ortaya. Bir süredir reklamlarını gördüğümüz Smart TV’ler (Akıllı TV) aslında internet teknolojili bir TV ile yayın platformunun buluşmasından oluşuyor.

Bundan sonra televizyon alanında bir taraftan cihazın teknolojisi değişim ve gelişim yaşarken diğer yandan izlenen yayınların üzerinde bulunduğu bir platform da gelişerek yoluna devam edecek.

Aslında televizyonları akıllandıran teknoloji gibi görünse de içeriği olmadan çok anlam ifade etmiyor. Onun için akıllı TV üreticilerinin içerik üreten televizyon, gazete ve internet sitelerini platforma çekmeleri gerekiyor. Bu süreç bir bakıma internet dünyasının ilk günlerine benziyor. Bazı yayınlar hemen internette yer almayı planlayıp hayata geçirirken bazıları tiraj korkusu, izleyici kaybı gibi endişelerle uzak durmayı tercih etmesine rağmen sonunda sanal dünyada yer almanın zorunluluğunu gördü. Şimdi ise yayın internete aktarılmakla kalmıyor; online yayıncılığın yanı sıra tabletler ve akıllı telefonların dünyasına yönelik çalışma yapılıyor. Akıllı TV platformu da yayıncıların zaman içerisinde keşfedeceği ve ona has içerik üretecekleri bir platform.