AKTÜEL: MİHRİBAN ÖKSÜZ KALDI

GAZi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören şair ve yazar Abdürrahim Karakoç vefat etti. Abdürrahim Karakoç’un oğlu Türk İslam Karakoç, yaptığı açıklamada, babasının bugün hayatını kaybettiğini söyledi. Karakoç, 46 gündür Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Türkiye sevilen bir sanatçısını daha yitirdi…

HEM ŞAİR HEM MUHASEBECİ
“KARACAOĞLAN KADAR GÜÇLÜ BİR ŞAİRDİ”

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, “En az Karacaoğlan kadar güçlü bir halk şairdiydi, Allah rahmet eylesin” dedi. 1932 yılında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Ekinözü köyünde doğan Abdurrahim Karakoç, çocukluk çağından itibaren şiire ilgi duymaya başladı.
Elbistan Belediyesi’nde 1958-1985 yılları arasında muhasebeci olarak çalışan ve günümüz aşık tarzı şiirinin büyük ustalarından olan Karakoç’un ilk şiirleri Elbistan’da çıkan Engizek gazetesinde yayınlandı.
Temiz Türkçe ve hece vezniyle aşk, gurbet ve sosyal temalı şiirler kaleme alan Karakoç, ironik yazılarıyla geniş kitlelere hitap etti. Abdurrahim Karakoç, evli ve 3 çocuk babasıydı.

TAZİYE MESAJLARI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden şair Abdurrahim Karakoç’un oğlu Türk İslam Karakoç’u telefonla arayarak başsağlığı diledi. Başbakanlık Basın Merkezi’nden alınan bilgiye göre Başbakan Erdoğan, Türk İslam Karakoç’u telefonla arayarak, taziyelerini bildirdi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şair Abdurrahim Karakoç’un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Çiçek’in mesajı şöyle:
“Türk şiirinin usta kalemlerinden Abdurrahim Karakoç’un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.
Yazdığı şiirleriyle bir dönemin simge isimlerinden biri haline gelen Karakoç, edebiyat dünyamızın seçkin kalemlerinden biriydi. Merhum Karakoç, aynı zamanda hiciv şiirinin de usta kalemlerindendi.
Mütevazı kişiliyle okurlarının ve sevenlerinin gönlünde ayrı bir yer edinen merhum Karakoç’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

MİHRİBAN” UNUTULMAZLAR ARASINDA
Yazdığı şiirilerden bazıları bestelenerek birçok sanatçı tarafından seslendirilen Karakoç’un bestelenen eserlerinden “Mihriban”, unutulmaz türküler arasında yerini aldı.

“Yasaklı Rüyalar”, “Gerdanlık-I-II-III”, “Parmak İzi” adlı kitapları bulunan ünlü şairin “Çobandan Mektuplar” adlı denemesi de basıldı.
Ünlü şair ve yazar Karakoç’un eserleri şunlar:

Şiirleri:
Hasan’a Mektuplar (1965), Hasan’a Mektuplar ve Haberler Bülteni (1967), El Kulakta (1969), Bütün Şiirleri (1973), Vur Emri (1975), Kan Yazısı (1978), Şiirler (1981), Suları Islatamadım (1988), Dosta Doğru (1988), Gökçekimi (1991)

Yazıları:
Düşünce Yazıları (1990), Beşinci Mevsim (1990)
(Hürriyet)