SANAT: BELGESEL GÖSTERİMLERİ SÜRÜYOR

ÜÇÜNCÜ yaşına girecek olan “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinlikleri farklı konseptlerideki filmleri Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda seyircisiyle buluşturuyor. Haziran ayına kadar devam edecek gösterimlerde “Korku” ve “Çöpte Dostoyevski Buldum” adlı belgeseller, dikkat çekti. Sinemaseverler Levent’te bir araya gelmeye devam ediyor. Mayıs ayının son haftasında yine birbirinden değişik belgesel film gösterimleri seyircisiyle buluştu. Mayıs ayı içinde yer alan gösterimlerde oldukça ilgi çekiciydi. Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gerçekleşen Beşiktaş Belediyesi’nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’yle ortaklaşa düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde bu kez “Korku” adlı film perdeye yansıdı. 23 Mayıs’ta sinemaseverler ile buluşan belgesel film ile ilgili olarak şu detaylar aktarılıyor:
“Yönetmen: Michiel van Erp. Yapım: Hollanda. Yıl: 2009. Süre: 86 dakika. Flamanca, Türkçe altyazılı.”
Belgesel filmin konusu ile ilgili diğer detaylar ise şöyle aktarılıyor:
“ Korku, Amsterdam’da endişe içinde yaşayanların hikâyesini konu alıyor. Bugün Hollanda’da psikolojik kaygılarla baş edenlerin ve tedavi gereksinimi duyanların sayısı gitgide artıyor. Film, bu insanların arasından birkaç kişinin hayatlarına devam etmek için boğuşmaları ve kalabalık kosmopolit şehir içerisinde nasıl yaşadıklarını gösteriyor.”
Mayıs ayı içinde dikkat çeken belgesel film gösterimleri için de “Çöpte Dostoyevski Buldum” adlı belgesel film gösterimi dikkat çekti. 16 Mayıs’ta sinemaseverler ile buluşan belgesel film gösterimi ile ilgğili bazı detaylar şöyle aktarılıyordu:
“Çöpte Dostoyevski Buldum: Yönetmen: Enis Rıza. Yapım: Türkiye. Yıl: 2010 Süre: 100 dakika. Dil: Türkçe.”
Belgesel filmin konusu ile ilgğili diğer detaylar da şöyle sıralanıyor:
“Oktay Çetinkaya dilencisinden hurdacısına, çöpçüsünden tinercisine kadar sokakta yaşayan herkesin bir karışımı; çünkü o da dilencilik yapmış, çöp toplamış, kâğıt satmış, sokakta köpeklerle koyun koyuna uyumuş. Sonra, İstanbul’da tanıştığı öğrencilerle ve kâğıt toplarken çöpten bulduğu kitaplarla hayatı değişmiş. Okumaya ve kitapları biriktirmeye başlamış. Şimdi İstanbul’da, aradığınız her türlü kitabın bulunduğu bir sahaf dükkânı var. Çöpte Dostoyevski Buldum, yanı başımızda “insan” olduklarını fark etmemizi bekleyen sokak çocukları üzerine, hem bize hem de sokak çocuklarına umut verecek bir sokak çocuğunun, Oktay Çetinkaya’nın hayat öyküsü…”
Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda belgesel film gğösterimleri Mayıs ayı kapsamında son gösterim olarak “Arabesk: Her Acının Tiryakisi” adlı filmi sinemaseverler ile paylaşmıştı. Etkinlikler, Haziran ayının ilk haftasına kadar sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.