SPOR: KAFALAR KARIŞIK

UEFA’ya gönderilen yazıda men edilen iki ekibimizin yer alması kafaları karıştırdı. TFF ayrıca Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maç programlarını da siteden duyurdu. Türkiye Futbol Federasyonu, Avrupa kupalarına gidecek takımlarımızı resmi siteden açıkladı. Federasyonun UEFA’ya gönderdiği listede G.Saray, F.Bahçe ve Trabzon’un yanı sıra UEFA’dan 1 yıl men cezası alan Beşiktaş ile Bursaspor’un da yer alması kafaları karıştırdı. TFF’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Spor Toto Süper Lig’i şampiyon olarak bitiren Galatasaray, 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne direkt gruplardan katılacak. Lig ikincisi Fenerbahçe de Şampiyonlar Ligi’ne eleme turundan dahil olacak. Trabzonspor ile Beşiktaş ve Bursaspor da TFF’nin gönderdiği listede UEFA Avrupa Ligi’nde yer alacak takımlar arasında bulundular. Türkiye Futbol Federasyonu’nun listede Beşiktaş ile Bursaspor’u göstermesi değişik yorumlara neden oldu. Bu konuda federasyon kanadından net bir yorum yapılmadı. TFF ayrıca Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maç takvimini de açıkladı. Buna göre Devler Ligi grup maçları 18 Eylül’de 3. eleme turu ise 31 Temmuz’da başlayacak. Avrupa Ligi’nde ise grup maçları 20 Eylül’de, 2. eleme turu 19 Temmuz’da start alacak

PEKi ŞiMDi NE OLACAK?
UEFA, Beşiktaş ve Bursaspor’u Avrupa kupalarından 1 yıl men etti. UEFA’nın kararı nihai karar olduğundan UEFA’nın CAS kararını bekleme yükümlülüğü yok. 21. BU durumda UEFA, TFF’den Beşiktaş ve Bursaspor’un yerine başka iki takım bildirmesini isteyebilir. (Eskişehirspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor) 22. İKİNCİ ihtimalde UEFA, Beşiktaş ve Bursaspor’un yerine başka iki takımın ismini TFF’den istemeyebilir ve Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi önümüzdeki sene sadece Trabzonspor temsil edebilir. 23. ÜÇÜNCÜ ihtimal ise Beşiktaş ile Bursaspor ivedilikle CAS’a buşvurur ve UEFA’nın verdiği cezalar için ihtiyati tedbir kararı aldırır. Bu durumda her iki kulüp de dava sonuçlanana kadar Avrupa Ligi’nde mücadele eder. Davanın sonucuna göre maçlarına devam ederler ya da kupa dışı bırakılırlar. 24. BİR başka görüş ise eğer TFF, Beşiktaş ve Bursaspor’un adını listede belirtmeseydi, her iki takım da cezalarını çekmemiş sayılacaklar ve örneğin önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettiklerinde “cezayı çekmemiş” sayıldıklarından cezalandırılarak kupalara alınmazlardı.

SÜPER LİG 17 AĞUSTOS’TA
TFF, kriz yaşanan Süper Lig’in başlangıç tarihini de belirledi. 10 Ağustos tarihi teknik direktörlerden ‘veto’ yiyince Ramazan Bayramı’na denk gelen 17-20 Ağustos tarihlerinde uzlaşıldı.

KARABÜK’TEN TFF’YE İSYAN
3 Takımın men edilmesiyle Avrupa kupaları şansı doğan Karabükspor’da, TFF’nin listeyi yenilememesine isyan var. Yönetici Hakan Yılmaz, “Men edilen kulüplerin yerine Karabükspor ve Eskişehirspor gönderilmeliydi” dedi.

SÜPER KUPA’YA ERZURUM TALİP
G.Saray ile F.Bahçe arasında oynanacak Süper Kupa Finali için sürpriz bir aday şehir çıktı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşen Belediye Başkanı Ahmet Küçükler şunları söyledi: “Süper Kupa finalinin Erzurum’da oynanması federasyonun gündeminde. Bazı eksiklikler var, gidereceğiz.”