SPOR: YILDIRIM’DAN KÖTÜ HABER

DAVADA tanık olarak ifadesine başvurulan Aziz Yıldırım’ın doktoru Mustafa Serdar Erkan, Yıldırım’ın pankreas iltihabı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, bu rahatsızlığı olanın mutlaka hastanede yatması gerektiğini belirtti.
Yıldırım’ın avukatı, Mustafa Serdar Erkan’ın tanıklığının suçlamalarla ilgili olmadığını, Aziz Yıldırım’ın sağlık durumuyla ilgili olduğunu kaydetti.
Yıldırımın avukatları, “Sanığın durumunu değerlendirilirken her türlü durumu göz önünde bulundurulmalı. Tutuklanmasından itibaren sağlık sorunları var. Özellikle son 10 günde hayatını tehdit eder durumda. Bunu da açıklamasını istiyoruz.” dedi.
Şike davasında tanık sıfatıyla ifade veren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın doktoru Mustafa Serdar Erkan, “Yıldırım ölüm riski altındadır” dedi. Yıldırım’ın pankreas iltihabı nedeniyle hastaneye yattığını ifade eden Erkan, “Pankras değerleri yüksek, iç kulaktan ya da beyinden kaynaklanan denge sorunu var” dedi. Aziz Yıldırım’ın avukatı Dede, “Aziz Yıldırım cezaevinde yaşamını devam ettirebilir mi? Ölüm riski ne kadar?” diye sorması üzerine doktor Erkan, “Pankreas iltihabı değerleri yüksek olan kişi hastane de olmalı. Bu ölümcül bir hastalık zaten. Hastane dışında kalmaması gerekir. Ölüm riski altındadır. Aziz Yıldırım’ın cezaevinde pazartesiden cumaya kadar yüzde 20 ölüm riski bulunmaktadır” diye cevap verdi.
Avukat Şeref Dede, “Cezaevi şartlarında yaşamını devam ettirebilir mi? Tedavisi mümkün mü, ölüm riski var mı?” diye sordu.
Yıldırım’ın doktoru Erkan, “Pankreas iltihabı olanın hiçbir şekilde hastane dışında kalmaması gerekir.” cevabını verdi.