BJK SPOR: İLK SINAVINDAN GEÇTİ

BEŞİKTAŞ Milangaz, Anadolu Efes’i 82-75 mağlup etti. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılar, Arroyo, Hawkins, Mensah-Bonsu, Serhat ve Ersin beşiyle başladı. Karşılaşmaya Mensah-Bonsu’nun, faul çizgisinden bulduğu sayılar ile başlayan Beşiktaş Milangaz, ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline aldı. Pota altında Ersin Dağlı ile etkili olan Beşiktaş Milangaz, Hawkins ve Serhat’ın dış atışlardan bulduğu sayılar ile skor üstünlüğünü kazandı. Savunmada rakibini durdurmayı başaran Beşiktaş Milangaz, ilk çeyreği 20-15 önde tamamladı.
2. periyota tutuk başlayan Beşiktaş Milangaz, ilk 3 dakikada sayı üretemedi ve fark 1 sayıya kadar düştü (20-19). Siyah-beyazlılar, bu bölümdeki ilk sayılarını Zoran Erceg’in 3 sayılık basketi ile kazandı. İlk yarının son 5 dakikasına girilirken oyunun kontrolünü tekrar eline alan Beşiktaş Milangaz, Erceg ve Mensah-Bonsu ile hücumda etkili oldu. İlk yarının son 23 saniyesine siyah-beyazlılar, 36-30 önde girdi. Son hücumda rakibini etkili savunma yaparak durduran Beşiktaş Milangaz, soyunma odasına 36-30 üstünlükle girdi.
Karşılaşmanın 2. yarısına siyah-beyazlılar, Serhat, Ersin, Arroyo, Mensah-Bonsu, Hawkins beşiyle başladı.
3. çeyreğe hızlı başlayan Beşiktaş Milangaz, üst üste bulduğu basketler ile ilk 3 dakika sonunda 45-34 üstün duruma geldi. Hawkins ve Arroyo ile dış atışlarda, boyalı alandaysa Ersin ve Mensah-Bonsu ile etkili olan siyah-beyazlılar, rakibini mola almaya zorladı. Ersin ve Mensah ile pota altından sayılar bulmaya devam eden Beşiktaş Milangaz, 2. yarının 5 dakikası geride kalırken rakibinin sadece 7 sayı bulmasına izin verdi. Çeyreğin son 2 dakikasına siyah-beyazlılar 56-45 önde girdi. Son hücumlardan Zoran Erceg ve Arroyo ile 3 sayılık basketler bulan Beşiktaş Milangaz, 3. çeyreği 62-53 önde tamamladı.
Son çeyreğe de hızlı başlayan Beşiktaş Milangaz, hücumda bulduğu sayılar ile farkın kapanmasını engelledi. Son 6 dakikaya girilirken Kartal’ın pota altını zorlayarak bulduğu 2 sayılık basketle biyah beyazlılar, skoru 68-60’a getirdi. Dış atışlarda etkili olan Anadolu Efes, son 5 dakikaya girilirken farkı 5 sayıya indirdi (68-63). Mücadelenin üst düzey olduğu bu çeyreğin son 2 dakikasına siyah-beyazlılar, 72-66 üstünlükle girdi. Son bölümlerde üstünlüğünü arttıran Beşiktaş, karşılaşmayı 82-75 önde tamamladı.

Karşılaşmada en skorer oyuncumuz, 18 sayı ile yıldızlaşan Mensah-Bonsu olurken, Arroyo ve Erceg 15’er sayı ile oynadılar.