SANAT: PİYANO VE KEMAN KONSERİ

PİYANO ve keman dendiğinde iki usta isim Fulya Sanat Merkezi’nde adeta büyüledi. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde MİMAR Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda halen eğitim vermekte olan Dilbağ Tokay ve Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olan Emine Serdaroğlu konseri, bahar etkinlikleri kapsamında dikkat çekti.
İki usta isim aynı sahnede buluştu. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde yine birbirinden değişik etkinlikler sanatseverleri karşıladı. Muhteşem konserlerin de yer aldığı bahar programında piyano ve kemanda usta iki isim dikkat çekti. Sanatseverler, Fulya Sanat Merkezi’nde Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu konserinde buluştu. Konserde yer alan sanatçılar hakkındaki bazı detaylar ise şöyle:
“Dilbağ Tokay: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Reşit Erzin’le başladığı viyolonsel eğitimini, 2008 yılında yine aynı konservatuvarın Sanatta Yeterlik programından mezun olarak tamamladı. Çeşitli uzmanlık kurslarında Mikhail Khomitzer, Niels Ullner, Frieder Berthold ve Alexander Rudin ile çalışan Tokay, şimdiye dek yurtiçinde pek çok şehirde ve İsveç, Almanya, Fransa, İtalya, Bulgaristan, Pakistan, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde; solo, piyanolu, oda müziği ve orkestra eşliğinde konserler verdi. Ayrıca ECUME kapsamında Suriye’de Şam’da ve İstanbul’da Pera Uluslararası Müzik Festivali çerçevesinde masterclass’lar verdi. Bulgaristan’da Uluslararası Genç Virtüözler Yarışması’na jüri üyesi olarak davet edildi. Borusan İstanbul Filarmoni ve Camerata Saygun gibi orkestralarında görev aldı. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda eğitim vermekte olan Dilbağ Tokay’ın eğitmen olarak aldığı ödüller arasında, 2006 yılında Hırvatistan da 6. Uluslararası Antonio Janigro Viyolonsel Yarışması’nda “En Başarılı Hoca Ödülü”, 2007 yılında Bulgaristan’da 7. Uluslararası Alman ve Avusturya Müziği Yarışması’nda “Yüksek Eğitmen Ödülü”, 2007 yılında Italya’da 17. Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması’nda “Hocalık Erdem Ödülü”, 2010 yılında ise Andante Dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Müzik Eğitmeni” ödülleri yer alıyor.”
Konserde yer alan sanatçılar hakkındaki diğer bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor: “Emine Serdaroğlu: Piyano eğitimine Prof. Ersin Onay ile başladı, Fuat Türkay ve Prof. Cana Gürmen ile devam etti. Illinois Wesleyan Üniversitesi Müzik Bölümü’ne burslu olarak kabul edildi ve lisans eğitimi süresince piyano çalışmalarını Prof. Dr. Mark Hansen ile sürürdü. Yüksek derece ile mezun olduktan sonra, Austin Texas Üniversitesi’nde Prof. Dr. William Race ile piyano ve piyano pedagojisi dallarında yüksek lisans yaptı. Ayrıca, Lala Margulis, Igor Kipnis, Rita Sloan, Ratko Derlorko ve Andrey Diev gibi eğitmen ve yorumcular ile çalıştı. Daha sonra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Genel Müzikoloji Bölümü’nde PhD çalışmalarını tamamladı ve doktor ünvanını kazandı. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İsveç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İstanbul ve Ankara’da resitaller verdi. Solo piyano çalışmalarının yanısıra pek çok şancı ve farklı enstrümanlar ile oda müziği çalışmaları yaptı. Piyanist, 1998 yılından bu yana Dilbağ Tokay ile viyolonsel-piyano ikilisi olarak yurtiçi ve yurtdışında düzenli olarak konser vermektedir. Emine Serdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisidir.”
Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde saat: 20:00’de gerçekleşen Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu Konseri ile ilgili program detayları şöyle sıralanıyordu: “J. Brahms Viyolonsel ve Piyano İçin Sonat Op.38 No.1, (1837-1897) Allegro Non Troppo, Allegretto Quasi Minuetto, Allegro, A. Glazunov Chant Du Menestrel Op.71, (1865-1936)”
Programın ikinci yarısındaki detaylar şöyle: “D. Şostakoviç Viyolonsel Ve Piyano İçin Sonat Op.40, (1906-1975) Moderato, Moderato Con Moto, Largo, Allegretto.”