SANAT: ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

SADRİ Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nin 17.si Mustafa Kemal Merkezi’nde geçtiğimiz haftalarda düzenlendi. Attila İlhan Salonu sinema ve tiyatro dünyasının ünlü yüzlerini bir çatı altında buluşturdu. Sinema ve tiyatro seçici kurulları bu yılın ödüle layık isimlerini açıkladı. Gecede sunuculuğu Okan Bayülgen üstlendi.

Bu yıl 17.si düzenlenen Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri, Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Attila İlhan Salonu’nda sinema dünyasının ve sanat dünyasının tanıdık yüzleri bir araya geldi.
Beşiktaş Belediyesi ve Efes sponsorluğunda Mustafa Kemal Merkezi’nde düzenlenen “17. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri” töreninin sunuculuğunu Okan Bayulgen yaptı. Gecede, Atilla Dorsay başkanlığında, Burak Göral, Çolpan İlhan, Fehmi Yaşar, Filiz Akın, Ömür Gedik ve Yavuz Bingöl’den oluşan sinema seçici kurulunun değerlendirmesine göre, sinema dalında şu isimler ödül aldı: Nazan Kesal ‘Saç’ filmiyle en iyi kadın oyuncu seçilirken, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel ve Muhammed Uzuner ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ ile en iyi erkek oyuncu ödülünü paylaştı. En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü ‘Nar’ filmiyle İdil Fırat’ın, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü ise ‘Beni Unutma’ ile Kenan Ece’nin oldu. Komedi-müzikal dalında en iyi kadın oyuncu ‘Yangın Var’ ile Nesrin Cavadzade, aynı kategoride en iyi erkek oyuncu ise ‘Entelköy Efeköy’e Karşı’ filmiyle Şahin Irmak oldu. Nihal Yalçın ‘Kurtuluş son Durak’taki performansıyla komedi-müzikal dalında en iyi yardımcı kadın oyuncu seçilirken, Necati Bilgiç de ‘Berlin Kaplanı’ ile komedi-müzikal dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı. Öte yandan, Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü, ‘Fetih 1453’teki performansıyla İbrahim Çelikkol’a, Ayhan Işık Jüri Ödülü, ‘Labirent’ filmiyle Timuçin Esen’e, Jüri Özel Ödülü, ‘Press’ filmine ve Onur Ödülü de Ediz Hun ve Selda Alkor’a verildi.
Üstün Akmen başkanlığında Cem Duygulu, Çolpan İlhan, Hami Çağdaş, Hasan Anamur, Osman Şengezer, Refika Sezik, Rengin Uz, Vecdi Sayar’dan oluşan tiyatro seçici kurulunun değerlendirmesine göre ödül alanlar ise şöyleydi:
“Esra Bezen Bilgin ‘Önce Bir Boşluk Oldu Ama Şimdi İyi’ oyunuyla en iyi kadın oyuncu, Mert Tanık ise ‘Rosenbergler Ölmemeli’ oyunuyla en iyi erkek oyuncu seçildi. Komedi-müzikal dalında en iyi kadın oyuncu ‘Ben Bertolt Brecht’ ile Tülay Günal olurken, Genco Erkal da aynı oyunla komedi-müzikal dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.
Tiyatro ödülleri içerisendi diğer detaylar da şöyleydi:
“Yardımcı rolde yılın iyi kadın oyuncusu’: Güliz Gençoğlu (Önce Bir Boşluk Oldu Ama Şimdi İyi),
Yardımcı rolde yılın en iyi erkek oyuncusu: Barış Gönenler (Limonata – Sıfırnoktaiki), Komedi ya da müzikal dalında yardımcı rolde en iyi kadın oyuncu’: Evren Erler (Külhanbeyi Müzikali – Bakırköy Belediye Tiyatroları), Efes Özel Ödülü: Tiyatro Sıfırnoktaiki. Seçici Kurul Genç Oyuncu Özel Ödülü: Erkan Kolçak Köstendil (Aut – Sıfırnoktaiki), Seçici Kurul Özel Ödülü: Anlamsız Konuşmalar – Tiyatroperest, Süpernova ve Öksüzler – Dotmastra, Müzikal ve Komedi Dalında Seçici Kurul Özel Ödülü”: Sidikli Kasabası Müzikali Kadrosu – İstanbul Devlet Tiyatrosu, Onur Ödülü: Müşfik Kenter.