BJK SPOR: G.SARAY İSTEMEDİ AMA…

BEŞİKTAŞ İnönü Stadı’nın yeniden yapılanması için gerekli hazırlıkları da tamamlamaya çalışıyor Kara Kartal bu süreç içinde İnönü Stadı’nın yapılma aşamasında maçlarını Türk Telekom Arena’da oynama istediğini belirtmişti. Ancak bu isteğe Galatasaray’dan olumsuz yanıt gelmişti. Fakat stadın haklarını elinde bulunduran ve stadı G.Saray’a kiralayan GSGM, Beşiktaş’ın maçlarını bu statta oynayabileceğini vurguladı.

Beşiktaş’ın İnönü Stadı’nın yapılma sürecinde maçlarını TT Arena’da oynama isteğine G.Saray’dan olumsuz yanıt gelmişti. Fakat stadın haklarını elinde bulunduran ve stadı G.Saray’a kiralayan GSGM, Beşiktaş’ın maçlarını bu statta oynayabileceğini belirtti.
GSGM’ye İnönü Stadı’nın yapımı çerçevesinde maçlarını Arena’da oynamak için başvuran Beşiktaş’a GSGM’den ‘yılda 1.5 milyon TL kira geliri, isim hakkının yüzde 25’i ve stat gelirinin de yüzde 15’ini ödemeyi kabul ederseniz maçlarınızı Arena’da oyanayabilirsiniz’ cevabı geldi.
Beşiktaş’ın aldığı bu cevap üzerine GSGM’ye itiraz eden G.Saraylılara ise şok bir cevap geldi: Statlar ilgili yükümlülüklerinizi tam olarak yerine getirmediğiniz ve Beşiktaş’ın da İstanbul’un bir takımı olması nedeniyle maçlarını TT Arena’da oynamasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır’ cevabı verildi.