AKTÜEL: ECZACILIKTA SİL BAŞTAN!..

ECZACILIK kurallarını yeniden düzenleyen yasa Meclis’ten bütün partilerin desteğiyle geçti. Yasaya göre eczanelerde “Lokman Hekim ilacı” diye nitelenen bitkisel tıbbi ürünlerinin yanı sıra ziraat ve veterinerlikte kullanılan ilaçlar ile kimyevi maddeler de satılacak. Çok sayıda eczacının da izlediği Meclis oturumunda kabul edilen yasayla getirilen yenilikler şöyle:

Muaf olacaklar

Eczacılık fakültesini bitirenler bir yıl eczanelerde yardımcı eczacı olarak çalışmadan kendi eczanesini açamayacak. Eczanelerde ikinci eczacı çalıştırılabilecek. Kanunun yürürlüğe girdiği yılda eczacılık yapma hakkını kazanan eczacılar ile eczacılık fakültelerinde okuyan veya okumaya hak kazanan öğrenciler yardımcı eczacı çalışma zorunluluğundan muaf olacak.

Kiralık diplomaya tasfiye

Bir başkasının eczacılık diplomasını kiralayarak faaliyet gösteren kişilerin işletmeleri ‘muvazaalı (danışıklı) eczane’ sayılacak. Muvazaalı eczanelerin tespitine dönük çalışma yapılacak. Bu durumdaki eczanelerin ruhsatı iptal edilecek ve 5 yıl süreyle yeni eczane açma izni verilmeyecek.