BJK SPOR: KÖTÜ BAŞLADI!..

BEŞİKTAŞ Milangaz, play-off yarı final serisinin ilk maçında Galatasaray Medical Park’a 75-74 mağlup oldu.
Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Serhat, Hawkins, Arroyo, Barış ve Mensah-Bonsu beşiyle başlayan siyah-beyazlılar, ilk dakikalarda rakibinin sayılarına cevap verse de ilerleyen sürede üstünlüğü kaptırdı. Arroyo ve Zoran Erceg ile sayı bulan Beşiktaş, savunmada rakibine karşı direnç gösteremedi ve ilk bölümü 19-11 geride tamamladı.
2. çeyreğe hızlı başlayan Beşiktaş, Ersin Dağlı’nın art arda bulduğu sayılarla farkı eritti. Çeyreğin 2. dakikasında farkı 3 sayıya indiren siyah-beyazlılar, savunma ribauntlarında sıkıntı çekti. Sonraki dakikalarda hücumda etkili olamayan ve savunma direncini yitiren Beşiktaş, soyunma odasına 42-28 geride girdi.
3. çeyreğe siyah-beyazlılar, Serhat’ın art arda bulduğu basketler ile başladı. Bu bölümün ilk 5 dakikası karşılıklı basketlerle geçti ve çeyreğin son 5 dakikasına Beşiktaş 52-38 geride girdi. Çeyreğin bitimine 3.28 dakika kala Arroyo’nun üçlüğüyle toparlanan ve kontrolü ele geçiren siyah-beyazlılar, arayı kapatsa da Galatasaray Medical Park, 3. çeyreği 58-53 galip tamamladı.
Zoran Erceg’le pota altından sayı üreten Beşiktaş, sarı-kırmızılıların dış atışlarına engel olamadı. Zoran Erceg’le sayılar bulan ve öne geçme fırsatları yakalayan siyah-beyazlılar, son dakikaları oldukça çekişmeli geçen mücadelede Arroyo’nun üçlüğü son anda çemberden çıktı ve Galatasaray mücadeleyi 75-74 kazandı.