BEŞİKTAŞ: BİR TİYATRO ÇINARI!..

BEŞİKTAŞ Belediyesi tarafından yedi sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, tiyatromuzun çınarlarından Nedret Güvenç için gerçekleştirilecek gece ile devam edecek. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlik, 14 Mayıs Pazartesi akşamı, saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde takip edilebilecek.
Altmış yılı aşkın süredir ömrünü tiyatroya adayan; aktris, rejisör, yazar ve dublajcı kimlikleriyle hem tiyatromuza hem de sinemamıza damga vuran sanatçılar arasında yer alan Nedret Güvenç için organize edilen gecede; ustanın çoğu kendisi de artık birer usta olan dostları, çok yönlü sanatçıyla ilgili duygu, düşünce ve anılarını konuklarla paylaşacaklar.
1948’de İzmir’de tiyatroya başlayan ve “Cyrano de Bergerac”, “Macbeth”, “Foto Finish”, “Constans”, “Vişne Bahçesi”, “Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe” , “Hortlaklar”, “Günden Geceye”, “Altın Göl” ve “Aşk Mektupları” gibi unutulmaz oyunlardaki performanslarıyla tiyatroseverlerin hafızasında yer eden, ses getiren rejilere de imza atan Nedret Güvenç için gerçekleştirilecek etkinliği, ustayla birlikte çalışma fırsatı da bulan Hakan Altıner sunacak. “Ustalara Saygı” toplantısına; Aliye Uzunatağan, Altınay Demir, Atilla Dorsay, Ayla Algan, Ayşe Emel Mesci, Çetin Yıldırımakın, Çiğdem Tunç, Ferdi Merter, Gencay Gürün, Hülya Karakaş, Lale Belkıs, Nedim Saban, Orhan Alkaya, Refik Erduran ve Serpil Tamur konuşmacı olarak katılacak.
Aralarında İlhan İskender, Avni Dilligil, Schiller Madalyası, Kültür Bakanlığı Onur, Altın Portakal ve son olarak geçen günlerde aldığı Afife-Muhsin Ertuğrul’un da bulunduğu pek çok ödülün sahibi olan Devlet Sanatçısı Nedret Güvenç için düzenlenen “Ustalara Saygı”da Haldun Dormen’in talebeleri de müzikallerden seçme bir kolaj yorumlayacaklar.
Aslı Omağ’ın seslendireceği şarkılarla renklenecek olan etkinlikte; beyazperde de “Lale Devri”, “Hıçkırık”, “Beş Hasta Var”, “Kötü Tohum” gibi Yeşilçam klasiklerine imza atmanın yanı sıra aralarında Belgin Doruk, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Ajda Pekkan, Filiz Akın ve Fatma Girik’in de olduğu yıldızlara sesiyle can veren Nedret Güvenç’in yaşamından ve sanat hayatından kareler de gece boyunca barkovizyondan sunulacak.
Etkinlikte, “Bir Zamanlar İzmir’de” adlı kitapta anılarını okurlarla paylaşmanın yanında genç tiyatroculara deneyimlerini aktardığı “Dinle Beni”yi ve edebiyat yeteneğini gözler önüne serdiği “Kum Zambakları”, “Aşk Yoksunları”, “Müjde Mutfakta”yı okurlara sunan Nedret Güvenç’i sürpriz konuklar ve farklı disiplinlerden sanatçı dostları da yalnız bırakmayacak.
Ücretsiz olarak takip edilebilen “Ustalara Saygı” toplantıları, önümüzdeki günlerde düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.

Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı – Nedret Güvenç
Tarih: 14 Mayıs 2012 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00
Türü: Ücretsiz