ÜLKE GÜNDEMİ: KARAYILAN RESTİ

IRAK’IN hakkında kırmızı bülten çıkarttırdığı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi hakkında bir işlem yapılmayacağı öğrenildi. Irak’ın İnterpol Genel Sekreterliği’nin kırmızı bülten çıkarmasından önce Türk İnterpolü’ne bir yazı göndererek yakalanıp Irak’a iadesini istediği ortaya çıktı. Bugün’ün haberine göre, Türk İnterpolü ise Irak’a bir yanıt vermedi. Üst düzey bir yetkili, Türkiye’de tedavi gören Haşimi’nin yakalanıp iade edilmesinin düşünülmediğini belirterek, “Bu konu siyasi bir mesele. O yüzden Haşimi’nin gözaltına alınması veya tutuklanması söz konusu değil” dedi.

‘YAZILARA BİLE CEVAP VERMEDİNİZ’
Aynı yetkili, Türkiye’nin aynı şekilde kırmızı bültenle aradığı terörist Murat Karayılan, Cemil Bayık, Mustafa Karasu, Fehman Hüseyin, Sofi Nurettin, Sabri Ok, Duran Kalkan gibi 167 ismin yıllardır Irak tarafından iade edilmediğini ifade etti.
Gazeteye açıklamalarda bulunan yetkili, “Irak İnterpolü’ne teröristlerin yakalanıp iadesi için çok sayıda yazı gönderdik. Bırakın teröristleri yakalamayı lütfedip resmi yazılarımıza dahi yanıt vermediler. Şimdi bizden ‘Haşimi’yi yakalayıp bize iade edin’ diyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Interpol’ün Kararını Değerlendirdi
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, “Interpol’ün hakkımda çıkarttığı kırmızı bülten, Irak yargısının kararlarına dayandığı sürece, çoğu dünya devletinin bu kararı ciddiye almayacağını umuyorum.” dedi
Haşimi, avukatlarının, Interpol’ün çıkardığı aramaya ilişkin önümüzdeki günlerde işlemlere başlayacağını bildirdi.