SPOR: “YA HAYATIN YA HAPİS”

PROFESYONEL Futbol Disiplin Kurulu kararlarıyla “şikeden” ceza alan tek futbolcu olan İbrahim Akın neler hissettiğini anlattı. Kararı avukatından öğrendiğini söyleyen İbrahim Akın, “Şok oldum. Öncelikle şunu söyleyeyim; avukatlarımla Tahkim Kurulu’na itiraz edeceğiz. Sonuç alamazsak haklarımı aramak için CAS’a kadar gideceğiz” dedi. İbrahim Akın tek başına kaldığını belirterek, “Çıkan sonuçlara göre görülüyor ki; günah keçisi ben oldum. Benim üç yıl futbol oynamamam kariyerimin bitmesi anlamına gelir. Ben hiçbir şey yapmadım, şike de yapmadım. Etik Kurulu raporunda savcılığa verdiği ifadem dikkate alınmış, mahkemedeki alınmamış. PFDK’nın kararında nereden nasıl bu karara varıldığı belirtilmiyor. Gerekçeli kararı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Bu işi tek başıma mı yaptım?’
Cezalar sonrası ortaya çıkan tabloyu yorumlayan İbrahim, “Şike operasyonunu tek başıma yürütmüş gibi gözüküyorum. Yapmadığım bir şeyle suçlanıyorum. Diyelim ki ben bunu yaptım, peki kiminle yaptım bu şikeyi? Bu konudaki muhataplar, rakip takımlar, Fenerbahçe şike yapmadı, onlar suçsuz bulunuyorsa nasıl oluyor da ben şike yapmış kabul ediliyor? Ben şikeyi tek başıma mı yaptım, neden başka kimse yok ortada?” diye konuştu.

‘Arkamda büyük kulüp olsaydı!’
Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Düne dek Ahmet Çelebi’nin kim olduğunu bilmediğini söyleyen İbrahim, “Haberlerden öğrendim, Sivasspor yöneticisiymiş. Ben İstanbul BŞB’nin oyuncusuyum, suçlandığım maç F.Bahçe maçı. Sivasspor yöneticisi ile ne alakam var? Soruyorum; şike yapıldıysa tek başına mı yapıldı bu iş? Ben sahipsizim diye mi, arkamdan büyük bir kulüp yok diye mi kurban ediliyor, üç yıl futboldan men ediliyorum? 28 yaşındayım, kariyerime üç yıl sonra nerede devam edebilirim ki… 10 aydır yaşananların tek sorumlusu ben miyim” dedi.

‘Birilerinin gönlü olsun diye’
İbrahim Akın’ın avukatı Hakkı Kurtuluş PFDK kararları sonrası açıklamalarda bulundu. Kurtuluş, “Birilerinin gönlü olsun diye İbrahim Akın’a ceza verildi. Ben İbrahim’in suçsuzluğuna inanıyorum. Cezaya itiraz edeceğiz ve ilk fırsatta Tahkim Kurulu’na baş vuracağız. Hak etmediğimiz bir ceza ile karşı karşıya kaldık. Ben İbrahim’in suçsuz olduğunu biliyorum ama suçsuzluğunun adalet önünde de ortaya çıkmasını istiyoruz. İbrahim’e verilen bu cezanın dayanağı yok. Sonuna kadar haklılığımızı savunacağız” diye konuştu.

“Ya hayatın, ya hapis dediler”
Telegol isimli programa bağlanan İbrahim’in, Serhat Uluren’le olan diyalogları ise çok şaşırttı:
Serhat Ulueren: Aziz Yıldırım “Benim İbrahim Akın’a para verdiğim kanıtlansın ben kendimi köprüden atarım” diyor. Buna ne diyeceksin?
İbrahim Akın: Ya abi ben zaten söyledim ben baskı altında verdiğimi söyledim. Baskı altında verdiğim derken de yanlış anlaşılıyor. Ben olmayan şeyi söyledim orada.
Serhat Ulueren: Ha. Yani sen yalan söyledin orada?
İbrahim Akın: Tabi ki yalan söyledim abi. Beni salmayacaktı yoksa. İnsan tutuklanmak ister mi abi?
Serhat Ulueren: Nereden biliyorsun? Bu yalanı söylesen bile belki tutuklanacaktın. Nasıl bu kumarı oynadın?
İbrahim Akın: Ben değil. Benim avukatım oynadı. Önceki avukatım. İki tane şıkkın var dedi. Ya hayatın dedi ya da hapis dedi. Ben de “tamam” dedim “ne istiyorsanız söyleyin o zaman” dedim.
Serhat Ulueren: İbrahim sen sonuçta Fenerbahçe – İBB maçıyla ilgili kimseden bir para aldın mı?
İbrahim Akın: Kimseden ne telefon geldi, ne para geldi abi. Hiçbir konuşmam yok. Kimseyle de ne muhatabım ne şeyim var. Maçı da istedikleri kadar incelesinler abi. İstedikleri kadar inceleyebilirler. Bütün pozisyonlar benle başlıyor benle bitiyor. Bütün pasları ben vermişim, şutu ben çekmişim.