SİYASET: “BİZİMLE DEĞİLSİN RECEP USTA”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi. Konuşmasında “Recep Usta” diyen Vural, şöyle konuştu: “Sayın Başbakan yine sanattan edebiyata siyasetten kültüre her konuyu değerlendirdi. Sanatçı oldu, sporcu oldu, eğitimci oldu ve herkese de ders verdi, o büyük usta çünkü. Büyük usta her şeyi bilir. Her şeyin en iyisini o yapar. Dolayısıyla ‘Recep Usta’ tiyatrolar ve sanatçılar konusunda da bence yerden göğe haklıdır. Çünkü Türkiye’de hiçbir oyuncu ondan daha iyi yapamaz. O oyunlarını Oskarlık oynar. Onun oyunları Bağdat’tan Şam’a Tahran’dan Kahire’ye Brüksel’den Davos’a Washington’a kadar kapalı gişe oynar. O her türlü emperyal dekoru getirtir, allar pullar hiç sıkılmadan bir de oyunu millet adına İslam adına oynadığını dahi söyleyebilir. Evet Türkiye’nin, Balkanların ve Ortadoğu’nun en iyi rol kesicisidir Recep Tayyip Erdoğan. O Büyük Ortadoğu tiyatrosunun BOP ve Yahudi Cesaret Madalya ödüllü tek Müslüman lideridir. O rol kesen bir avantürdür. Her tipe girer, her gün bir gömlek değiştirir.”

-“ASLINDA BUGÜN NE GİYSEM PROGRAMI SANIRSINIZ FORMATINI ORADAN ALMIŞ”-
“Aslında Bugün Ne Giysem programı sanırsınız formatını oradan almış” diyen Vural, “Her gün yeni bir maskeli siyaset. Ama inanıyorum ki bu millet çok yakında ona da bizimle değilsin diyecek” dedi.

-“BİG BROTHER”-
“Bugün Recep Tayyip Erdoğan artık Big Brother” diyen Vural, şöyle devam etti: “Aslında o 1984’ün George Orwell’in ortaya koyduğu Big Brother var ya bugün Big Brother Recep Tayyip Erdoğan. Bugün herkesi gözetler, azarlar. Biliniz ki Big Brother sizi izliyor.O parmağı ile milleti korkutuyor. O ali kıran başkesen olduğunu zannediyor. O başbakanlığı asma kesme yeri olarak görüyor. Bugün Recep Tayyip Erdoğan artık Big Brother. Herkesi izler, dinler, attırır. Her gün kendisi gibi düşünmeyenlere parmak sallıyor. Muhafazakarlıktan bahsediyor. Bugüne kadar ne yaptın, kimi kandırıyorsun. Bugün Recep Tayyip Erdoğan yeni sömürünün ve yeni vesayetin temsilcisi olmuştur. Aslında muhafazakar görünümle emparyel bir despot. Renksiz bir Türkiye oluşturmak isteyen, herkesi susturmak isteyen, millete parmak sallayan, Kenan Evren Paşa’nın müsveddesi gibi davranan bir zihniyetten farkı yoktur.
Hayatımızın her alanına müdahale etmek isteyen Orwell’in Big Brother’i konumuna düşen bu hükümetin demokrasiyi sadece bir araç olarak kullanmak istediği aslında asıl amacın her yere hakim olmak istediğini ortaya koyuyor.”

Oktay Vural, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir basın mensubunun, “AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tutuklu vekiller için yapılacak düzenlemenin Karayılan’ın da milletvekili olmasının yolunu açabileceğini ifade ediyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Vural, “MHP olarak aslında sorulması gereken asıl sual, bugün milletin oyunu almış milletvekillerini içeri tıkılması konusunda doğrudan doğruya siyasal iradenin bir tavır aldığı konusudur. Hiç kimse Karayılan gibilerin milletvekili olmasının önünü açmak istemez. Açmak isteyenin önünde en başta MHP yer alır ama unutmayalım ki Mustafa Elitaş ve AKP, 2011 seçimlerinden önce YSK’nın veto ettiklerini demokrasiye aykırı görüp PKK’lıların, KCK’lıların milletvekili adayı yapılmasını isteyen bir zihniyetin temsilcileridir. Asıl onlar istemişlerdir. Demek ki bunların kafalarında Karayılan’ı aday yapmak, Öcalan’ı serbest bırakmak fikri var. Biz buna geçit vermeyiz. Geldiğimiz noktada bu düzenleme sadece ve sadece vekillerin tutuksuz yargılanmasını önüne açan düzenleme olmalıdır, bunun dışında herhangi bir amaç olarak kullanılmasını MHP olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Tutuksuz yargılamaların devam etmesini istiyoruz. Mustafa Elitaş’ın niyeti Karayılan’ı daha önce bu Hatip Dicleleri aday yapmak gibi Karayılan’ı da aday yapmak istiyorsa kalksın kendi partisinden yapsın, belki Öcalan’ı da yapabilirler” yanıtını verdi.
“Yönetmelik değişikliği ile lise çağındaki kız çocuklarının evlenmesinin önünün açılacağı tartışması var, ne diyorsunuz?” sorusunu da Vural, “Milli Eğitim Bakanı’nın ne yaptığını bilen var mı? Milli Eğitim Bakanı eğitime almasında fayda var” şeklinde yanıtladı.
“Anayasa yazımı başlıyor. Kırmızı çizgileriniz var mı?” sorusu üzerine ise Vural “Mücevher taşa yazılanlar var. Milli egemenliğin bölünmezliği, milletimizin kimliği, dilimiz gibi konular…Uzlaşma Komisyonundaki arkadaşlarımız ifade edecektir” dedi.
“Masadan çekilme olabilir mi?” sorusuna da Vural, “Bizi millet TBMM’ye getirdi. Biz mücadele etmesini seven bir hareketiz. Biz hep masadayız. MHP’nin söyledikleri açık. Bence bu sorunları karnından konuşanlara sorsanız daha iyi olur. Olumlu bir şekilde Anayasanın yapılmasını bu temel değerler ekseninde anayasal devlet düzeninin oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
“Hangi başbakan, which one, hangisi” diyen Vural, “Gerçek, Recep Tayyip Erdoğan’ın hangisi olduğunu bilmiyoruz. Aynalar vardır. Birçok Recep Tayyip Erdoğan var ama gerçeğin hangisinin olduğunu bilmek için aynaları kırmak lazım bizde onu kırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.