İSMAİL BAŞTUĞ: KENT VE YAŞAM ADINA…

Biliyorsunuz zaman zaman bazı bilgileri paylaşıyorum sizinle… Bu sayıda da iki önemli not aktarmak istiyorum.
Biri hayvan hakları ile ilgili… Yeni öğrendim ben de… Eğer aracınızla bir hayvana çarparsanız, sakın “Başıma iş olacak” diye bırakıp kaçmayın!.. Hemen yaralı hayvanı bir veterinere götürün, tedavi ettirin. Gerekirse ameliyat… Masrafı filan da yok bu işin… Çünkü trafik sigortası, tutulan zabıt sonrası hayvanın tüm masraflarını veterinere ödüyormuş. Bence bu hayvan hakları açısından önemli bir adım!.. Yeter ki, biz insanlığımızı yapalım.
İkinci bilgi ise şöyle: Belki sizin de sık sık telefonunuza “Polis”ten mesaj geliyordur. “Dolandırıcılara kanmayın” diye… Kanmayı bir kenara bırakın, dolandırıcılarla bir şekilde muhatap olduysanız hemen polisi arayın ve elde ettiğiniz bilgileri verin. Yani güvenlik güçlerinin işini kolaylaştırın, “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” demeyin!..
Benim başıma geldi, tüm bilgileri topladım, paylaştım, kısa süre sonra gazetelerde okumuşsunuzdur, bir şebeke çökertildi. Ama bitmedi tabi!..
Öyle ki dolandırıcılar işi azıttı, artık “Terörle Mücadele”nin adını bile kullanılır oldular. Geçenlerde Terörle Mücadele’den polis arkadaşlar bizim gazetede idi… Zaman zaman konuşuruz. Öyle bir şey anlattılar ki, şaşırdım kaldım. Adamlar polisi bile arayıp dolandırmaya çalışıyorlarmış. Anlayacağınız gözleri dönmüş bunların!.. Onun için vatandaşlık görevimizi yapalım ve boş vermişlik etmeyelim!.. Çünkü bugün bana, yarın size!..
Yerel yönetimlerle ilgili de birkaç satır yazayım. Önce budama işlemleri, ardından asfalt çalışmaları dikkatimi çekti. Hızla başladılar ve bitirdiler. Güzel oldu. Bizle bu konuları geniş biçimde paylaşırlarsa kamuoyuna duyurmak isteriz. Bir de havalar artık ısınıyor, haşeratla mücadele başlayacaktır sanırım. Bu yaz biraz sıklıkla ilaçlama yapılırsa iyi olacaktır. Unutmadan not düşmek istedim!..