ÜLKE GÜNDEMİ: “SİLAH BIRAKIRLARSA OPERASYONLAR DURUR”

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı Zirvesi’ne katılmak üzere Katar’da.. Başbakan, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan’a gazeteciler ilk olarak, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Suriyeli muhaliflerin yardımları organize etmesi için Türkiye’de bir merkez kurulmasını önerdiği iddiaları soruldu.
Başbakan, bu soruya “Bize yansıyan bir şey yok” şeklinde cevap verdi ve Birleşmiş Milletler’in 300 gözlemciyi Suriye’ye gönderdiği bilgisini verdi.
“Silah Bıraktıkları Andan İtibaren Operasyonlar Durur”
Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Başkanı Mesud Barzani ile görüşmesinin içeriği de Başbakan’a sorulan sorular arasındaydı.
Başbakan, görüşmede terör örgütünün silah bırakmasının gündeme gelmediğini belirtti ve ekledi, “Bizim bu konuda tavrımız bellidir, terör örgütü silah bıraktığı andan itibaren operasyonlar durur. Silah bırakmadığı sürece operasyonların durması söz konusu değildir.” dedi.
“Irak’ın Toprak Bütünlüğünden Yanayız”
Irak’ın toprak bütünlüğünün tehlikeye girdiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Başbakan Erdoğan, “Irak’ın bölünmesinin Iraklı hiçbir vatandaşa faydası olmayacak. Çünkü bölünmüş bir Irak tüm Irak halkını zayıf düşürür. Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız.” dedi.
Başbakan, Katar ziyareti kapsamında ilk olarak Başbakan Şeyh Hamed Bin Casim Al Sani, ardından da Katar Emiri Şeyh Hamed Bin Halife Al Sani ile biraraya gelecek.
(TRT)